web analytics

Uitslag door deodorant: dit kun je doen

Deodorant is een product dat we vaak dagelijks gebruiken en meestal zonder problemen. Echter ontstaat er soms wel eens uitslag door deodorant en dat is natuurlijk niet zo aangenaam. Jeuk, rode plekjes of ontstoken haarzakjes zijn dan vaak het gevolg.

Gelukkig zijn er wel stappen die je kunt ondernemen om het ongemak te verminderen en om verdere irritatie te voorkomen.

Hier zijn alvast enkele tips om ervoor te zorgen dat de uitslag door je deodorant minder erg wordt!

Uitslag door deodorant voorkomen

Voorkomen is altijd beter dan genezen! Zeker als je een gevoelige huid hebt die snel last heeft van uitslag is het vaak oppassen geblazen.

Daarom kan het helpen om op voorhand al voor een speciale deodorant te kiezen. Probeer een natuurlijke deodorant zonder synthetische stoffen of irriterende chemicaliën. Deze zijn altijd minder voor de huid en veroorzaken over het algemeen veel minder irritatie dan een standaard deodorant die vol met synthetische stoffen zit.

Mijn persoonlijke favoriet? De natuurlijke deodorant van Wild. Deze deodorant is vrij van aluminium en synthetische stoffen maar houdt je oksels wél de hele dag fris en geurloos. Ze ruiken net zo lekker als een standaard deodorant maar dan zonder al die onnodige toevoegingen.

De deodorant van Wild is de enige deodorant waar mijn huid zo goed op reageert. Moest je graag meer informatie willen lezen, check dan ook zeker mijn review over de Wild deodorant eens.

Ook bij de apotheek vind je wel een aantal merken terug die aluminiumvrije deodorant verkopen dus moest je niet zo graag online bestellen, dan is dat ook altijd nog een goede optie!

Uitslag door deodorant verminderen

Helaas toch last gekregen van jeuk of een pijnlijke uitslag? Gelukkig zijn er wel een aantal dingen die je kunt doen om de jeuk en de pijn te verminderen.

Als eerste hulp bij last kun je een koud kompres aanbrengen. Gebruik een koud kompres (bijvoorbeeld een washandje gedrenkt in koud water) om de huid te kalmeren en zwelling te verminderen. Breng het kompres gedurende 10-15 minuten aan.

Heb je toevallig nog wat aloë vera in huis (als after sun of tegen jeuk van muggen)? Dan kun je dit ook makkelijk aanbrengen om uitslag te verkoelen. Aloë vera heeft kalmerende eigenschappen en kan helpen bij het verminderen van huidirritatie. Breng pure aloë vera-gel aan op de geïrriteerde huid en je zal merken dat de irritatie snel afneemt.

Vermijd het scheren van de geïrriteerde huid totdat de irritatie is verdwenen. Het scheren kan de irritatie verergeren door de wrijving van je scheermesje én omdat ingegroeide haarzakjes ook weer voor extra problemen kunnen zorgen.

Draag losse, ademende kleding om wrijving en irritatie te verminderen. Kies bij voorkeur katoenen kleding omdat deze meer lucht doorlaat.

Iedere huid reageert natuurlijk anders op verschillende deodorants en omstandigheden. Het kan dus zijn dat je eerst een beetje moet experimenteren om een geschikte deo te vinden en om te zien hoe je huid er op reageert, zeker in combinatie met andere verzorgingsproducten zoals scheerproducten en douchegels.

Heb je echter toch nog last van aanhoudende of ernstige irritatie? Dan is het altijd verstandig om professioneel medisch advies in te winnen. De huisarts, apotheker en/of dermatoloog zullen je zeker kunnen bijstaan om zowel de oorzaak als de irritatie aan te pakken.

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?