web analytics

Update: glanzend haar met Gliss Kur

Een hele tijd geleden vertelde ik hier al dat ik niet meer tevreden was over mijn haar. De kleur vond ik prachtig maar door het vele (ont)kleuren was mijn haar vrij dof geworden en begon het ook steeds vaker te pluizen. Ik hou zelf wel van zo’n sleek perfect gestylde look dus ik wou mijn haar eens goed aanpakken en besloot dat met de producten van Gliss Kur te doen. Inmiddels heb ik de producten allemaal uitgebreid getest. Benieuwd naar de producten van Gliss Kur voor zacht en glanzend haar? Lees dan zeker verder.

In totaal heb ik drie producten toegevoegd aan mijn haircare routine. Het zijn allemaal aanvullende producten die je bovenop je normale haircare moet gebruiken. Ik ben dus niet van shampoo of conditioner gewisseld en ik gebruik over het algemeen nog steeds dezelfde producten (het L’Oréal Mythic Oil of Redken Color Extend gamma) maar ik moest dus wat meer qua hairstyling gaan doen.

De producten die ik geprobeerd heb waren de Liquid Silk Anti-klit Spray, het Serum Deep-Repair masker en de Brilliant Tonic. Ik heb ze allemaal eens samen geprobeerd maar ook geregeld apart, in combinatie met andere producten. Dit is mijn verdict:

Liquid Silk Anti-klit Spray: Nieuwe holy grail anti-klit spray! Ik gebruik de anti-klit sprays van Gliss Kur al járen (je ziet ze ook vaak genoeg voorbijkomen bij opgemaakt en favorieten artikels) maar dit is echt de beste die ik tot nu toe geprobeerd heb. Sinds ik dit product gebruik krijg ik zoveel meer complimenten over mijn haar, iedereen merkt gelijk dat het mooier glanst en ook veel zachter aanvoelt. Er zijn blijkbaar zelfs mensen die denken dat ik extensions draag, haha!

De spray zorgt niet alleen voor glanzend haar maar hij haalt alle klitten gelijk uit m’n haar, veel beter dan al mijn andere Gliss Kur sprays dat altijd deden. Ik gebruik hem nu ook vaak zonder de andere twee producten maar juist in combinatie met mijn ‘oude’ haarverzorging en zelfs dan doet hij zijn werk prima. Deze spray koop ik zéker opnieuw.

Gliss Kur

Brilliant Tonic: Dit product is een leave-in spray die extra glans zou moeten geven aan het haar zonder dat het haarlak is. Het geeft dus geen versteviging aan je haar en plakt niet, het is gewoon een glansspray. Als ik deze spray zomaar op mijn haar gebruik zie ik eerlijk gezegd niet verschil maar dat zou kunnen omdat mijn haar van zichzelf al vrij sterk glanst door de Liquid Silk anti-klit spray.

Toch heb ik een hele goede manier gevonden om dit product wel te gebruiken en ik ben er helemaal gek op. Ik gebruik deze spray namelijk altijd nadat ik droogshampoo gebruikt heb. Droogshampoo haalt het talg en het vettige gevoel uit je haar maar neemt ondertussen ook een deel van de goede glans weg. Ik hou er niet van als mijn haar té mat oogt dus dan spray ik er gelijk wat Brilliant Tonic over om een gezonde (niet vette) glans terug te krijgen.

Gliss Kur

Serum Deep-Repair 1-Minute Intensive Treatment: Een masker dat maar 1 minuut in moet trekken is echt een droom als je al zoveel tijd spendeert aan je haar. Mijn haar is natuurlijk vrij lang en het kost dus al genoeg tijd om shampoo, conditioner en andere verzorging te voorzien. Dit masker is speciaal bedoeld voor extreem beschadigd en stroef haar en gaat het haar van binnenuit voeden en zijn glans teruggeven.

Ik vind het erg prettig dat het masker in een tube komt want potten vind ik helaas wat onhygiënisch onder de douche omdat er al snel water bij kan komen. Het masker is lekke vloeibaar en laat zich dus makkelijk aanbrengen maar het is tegelijkertijd ook dik en stevig genoeg om je haar goed te kunnen voeden.  Als ik heel eerlijk ben doet dit masker niet zoveel als mijn duurdere maskers van bij de kapper maar het resultaat mag er zeker zijn! Mijn haar voelt sowieso veel zachter aan, zeker bij de lengtes en de puntjes van mijn haar. Het is dus zeker een budgettopper in zijn categorie!

Ik ben in ieder geval tevreden met het eindresultaat. Mijn haar is opvallend zachter en glanst mooier dan ervoor! Als het zelf andere mensen (inclusief mannen, die anders nooit verschil zien, haha!) al opvalt dan weet je dat het een geslaagd experiment was.

Het masker vond ik leuk om eens af te wisselen met mijn duurdere maskers + het is hygiënisch in gebruik. De glansspray is goed voor dagen dat mijn haar wat dof oogt of als ik droogshampoo gebruik. De anti-klit spray is zonder enige twijfel mijn favoriete haarproduct op dit moment en iedereen moet hem gewoon aanschaffen.

De producten van Schwarzkopf Gliss Kur zijn o.a. te koop bij Kruidvat en Bol.com.

Welke producten zijn onmisbaar in jouw routine? 

Amy

3 Comments

  1. October 3, 2015 / 11:56 am

    Ik moet ook echt iets van een anti-klit hebben want mijn haren klitten tegenwoordig echt zo ontzettend, irritant gewoon!

  2. October 3, 2015 / 1:18 pm

    Heb ook deze anti klit en is echt nodig na een motorrit. Het ruikt ook nog erg lekker.

  3. October 3, 2015 / 8:39 pm

    Ik heb de Liquid Silk Spray ook getest, hij is fijn hé! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?