Urban Decay Electric palette

Er zijn zo van die dingen die je gewoon niet uit je hoofd krijgt en waar je over blijft fantaseren. Bij mij was het Urban Decay Electric palette. Al vanaf het moment van de release tot nu kon ik het palette maar niet vergeten dus ik heb er eindelijk aan toe gegeven en het gewoon gekocht! Ik heb het me nog geen moment beklaagd want wauw, wat een prachtige kleuren! Benieuwd naar de swatches? Lees dan zeker verder.

Urban Decay Electric

De palettes van Urban Decay zijn bij menig beautyliefhebber enorm geliefd. Zelf gebruik ik het originele Naked palette bijna dagelijks maar ook hun Book Of Shadows en Vice palettes zijn enorm populair. Met het Electric palette wouden ze eens iets speciaal doen en gewoon eens lekker fel gaan, in schril contract met de Naked palettes dan natuurlijk.

Urban Decay Electric

In het Urban Decay Electric palette vind je 10 knalkleuren terug waaronder o.a. blauw, paars, roze en zelfs limoengroen. Het is dus zeker geen palette dat je dagelijks gebruikt maar daarom vind ik hem juist zo mooi, het is weer eens wat anders dan alle andere palettes in mijn stash.

Urban Decay Electric

V.l.n.r.: Revolt, Gonzo, Slowburn, Savage, Fringe

Omdat beelden met dan woorden zeggen ga ik maar gelijk over naar de swatches. Al deze swatches zijn gemaakt met slechts 1 (!!!) veegje dus ja, dat is effectief de kleur die er vanaf komt. What you see is what you get met dit palette.

Op de bovenste rij heb je twee shimmery tinten: de zilvergrijze Revolt en de appelblauwzeegroene Fringe. Alle andere tinten (Gonzo, Slowburn en Savage) zijn compleet mat en dat zie je, in tegenstelling tot de meeste andere merken, echt niet terug in de kwaliteit. Meestal zijn matte kleuren vrij chalky en slecht gepigmenteerd, bij deze twee is de kwaliteit en de pigmentatie echt subliem.

Urban Decay Electric

V.l.n.r.: Chaos, Jilted, Urban, Freak, Trash

Van de tweede rij zijn alle kleuren shimmery, op Chaos na. Chaos heeft eerder een satin finish, waarbij alle andere kleuren toch wel overduidelijk shimmers bevatten. Ook bij deze kleuren is de pigmentatie weer fántastisch! De kleuren voelen zacht aan, zijn enorm gepigmenteerd en verliezen geen intensiteit bij het blenden. Eigenlijk zijn dit de perfecte oogschaduwkleuren.

Urban Decay Electric

Het is lang geleden dat ik nog eens zo enthousiast werd over make-up maar wauw, ik ben echt verliefd op dit palette. Felle kleuren vinden met dit soort intensiteit, het was altijd een lastige klus. De pigmentatie was het altijd nét niet en de kwaliteit was vaak maar ‘mweh’. Ja, Urban Decay is een duurder merk maar in mijn ogen is dit palette het wel waard. Ik kan niet wachten om hier looks mee te gaan maken!

Het Urban Decay Electric palette kost € 47,50 en is o.a. verkrijgbaar bij Ici Paris XL. Urban Decay is te koop in 3 filialen maar je kunt het Urban Decay Electric palette ook gewoon bestellen in jouw favoriete filiaal!

Wat vind jij van dit palette?

15 Comments

 1. December 21, 2015 / 8:04 am

  Dit palette blijft ook bij mij hangen! Alleen al omdat je inderdaad niet vaak van die kleuren tegenkomt die zo goed gepigmenteerd zijn én fijn werken!

 2. December 21, 2015 / 8:39 am

  Qua pigmentatie en intensiteit lijkt het mij een geweldig palet. Maar dit soort knalkleuren gebruik ik zo weinig… Zou graag eens een look zien met de kleuren 🙂

 3. December 21, 2015 / 10:13 am

  Ziet erg echt zo mooi uit! Heb zelf ook een tijdje nagedacht om hem aan te schaffen, maar de kleuren zou ik bijna nooit kunnen gebruiken helaas

 4. Ina
  December 21, 2015 / 10:28 am

  Ik vind het palette echt prachtig, maar ik zou het zelf niet kopen omdat ik de kleuren gewoon niet vaak kan gebruiken.

 5. December 21, 2015 / 11:35 am

  Gaaf zeg deze kleuren!

 6. December 21, 2015 / 12:12 pm

  Wat een tof palette! Heb deze al een tijdje op het oog vanwege de felle kleuren.

 7. December 21, 2015 / 12:54 pm

  oeeefff geweldig palette 😀

 8. December 21, 2015 / 1:13 pm

  Wat een heerlijke, felle knalkleuren! Al ben ik er niet het type naar om deze te gaan dragen…Ik houd het liever wat meer bescheiden en kies vrijwel altijd voor natuurlijke tinten.

 9. December 21, 2015 / 1:19 pm

  Wat een prachtig pallet!

 10. December 21, 2015 / 2:46 pm

  Prachtige en knallende kleuren! Ik zou me hier echt helemaal mee uitleven 😀

 11. December 21, 2015 / 4:26 pm

  gave kleuren en goede pigmentatie ziet er super uit, fijne feest dagen!

 12. Shiralee
  December 21, 2015 / 5:36 pm

  1 veegje?! Wow dat is echt nice! Je hebt best wel veel dupes van deze maar die zijn het inderdaad vaak net niet en zo. Wil ook nog zo graag een Vice palette…

 13. beautifulday4makeup
  December 23, 2015 / 3:15 pm

  Wauw, wat een felle en gepigmenteerde kleuren 🙂

 14. January 4, 2016 / 8:13 pm

  Wauw wat een toffe kleuren! Ben zo benieuwd naar hoe je hier looks mee gaat maken! Ik ben verliefd op de kleur : Jilted

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?