Urban Decay Primer Potion vs Too Faced Shadow Insurance

Er is al jarenlang een enorme strijd gaande tussen twee oogschaduw primers: de Urban Decay Primer Potion vs Too Faced Shadow Insurance. Beide primers zijn immens populair en door velen geliefd. Ik gebruik zelf al jaren die van Too Faced maar was toch benieuwd naar de verschillen tussen beide primers. In dit artikel ga ik de Urban Decay Primer Potion en de Too Faced Shadow Insurance met elkaar vergelijken. Kijk je mee?

Al van zolang ik me kan herinneren zijn er twee oogschaduw primers op de markt die iedereen kent en/of al geprobeerd heeft. Zowel de Urban Decay Primer Potion als de Too Faced Shadow Insurance worden door menig makeupliefhebber gebruikt.

In essentie zijn beide producten compleet hetzelfde. Het zijn allebei transparante vloeibare oogschaduw primers die ervoor moeten zorgen dat je oogschaduw de hele dag blijft zitten.

Ik heb ze op dit moment allebei in huis dus het leek me wel eens tof om een Urban Decay Primer Potion vs Too Faced Shadow Insurance battle te houden waarin ik ze onderling vergelijk op formule, werking en verpakking. Dit zijn mijn persoonlijke bevindingen:

Urban Decay Primer Potion

Formule: Transparante oogschaduw primer die in een vloeibare crèmevorm komt.

Werking: De crème blijft een beetje sticky op het oog waardoor alle oogschaduw zeer goed aan het oog kan hechten. Hij legt ook een beschermlaag tussen je oog, dat talg aanmaakt, en de oogschaduw waardoor deze langer blijft zitten. Op het einde van de dag zit mijn oogschaduw nog steeds perfect. Doordat hij zo dun is is hij perfect geschikt voor een normale tot vette huid.

Verpakking: De Primer Potion komt in een lange paarse tube met een doe foot applicator. Deze applicator gaat recht naar beneden terwijl de tube schuin afgesneden is. Daardoor is het soms wat lastig om meteen voldoende product op de applicator te krijgen. Doseren gaat dus niet zo makkelijk als ik zou willen.

Prijs en verkrijgbaarheid: € 20,45 bij LookFantastic en € 21,90 bij ICI PARIS XL.

Too Faced Shadow Insurance

Formule: Transparante oogschaduw primer die in een vloeibare crèmevorm komt. De formule van de Primer Potion is iets natter dan die van Too Faced, deze is net ietsje droger en ook ietwat dikker.

Werking: Ook deze crème legt een beschermlaag aan en houdt het oog sticky waardoor de oogschaduw beter pakt. Doordat de formule iets dikker is voelt het ook wat plakkeriger aan op het oog. Ikzelf vind dit geen probleem maar als je zeer vette oogleden hebt zou het wel een probleem kunnen vormen.

Verpakking: De Shadow Insurance komt zonder applicator. Het is gewoon een knijptube waarbij het product rechtstreeks uit de verpakking komt. Het uiteinde van de tube is gelukkig heel erg smal waardoor je perfect kunt doseren.

Prijs en verkrijgbaarheid: € 17,99 bij Douglas.

Urban Decay Primer Potion vs Too Faced Shadow Insurance: wie wint?

Qua werking vind ik dat ze het beiden even goed doen. Zowel de Primer Potion als de Shadow Insurance zorgen ervoor dat mijn oogschaduw de hele dag perfect blijft zitten.

Als ik puur moet kijken naar de verpakking, dan wint Too Faced voor mij. Ik vind deze tube veel praktischer dan de lange applicator van Urban Decay, het doseert gewoon makkelijker. Ik blijf dus nog even bij de Shadow Insurance!

Welke primer gebruik jij? 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?