Uriage Roséliane Anti-Redness Mask

Een droge huid gaat vaak gepaard met schrale plekken en vooral ook veel rode plekken. In de winter heb ik hier altijd enorm veel last heb van dus ik was enorm blij om dit Uriage Roséliane Anti-Redness Mask terug te vinden in de Deautybox van december.

Ik heb al veel verschillende middeltjes uitgeprobeerd en maskers schijnen bij mij toch het best te helpen. Daarom was ik erg benieuwd om te zien of dit masker zijn werk ook zo goed deed. Als je benieuwd bent naar dit masker, lees dan zeker verder.

Waarvoor dient het Uriage Roséliane Anti-Redness Mask?

Het Uriage Roséliane Anti-Redness Mask is speciaal bedoeld voor een huid die snel rood wordt. Het product is hypoallergeen en zou dus geen extra reacties moeten veroorzaken, iets wat ik met veel andere maskers wel vaak heb.

Die allergische reacties maken je huid alleen maar gevoeliger en roder dus het is goed als een product hypoallergeen is. Verder zou het product de roodheid dus moeten verzachten, je huid moeten kalmeren en verder zou het je huid ook nog extra moeten voeden.

Je gebruikt het masker als volgt: je smeert eerst een royale laag op je gezicht, laat het product 10 min zijn werk doen en het overtollige product haal je weg met een wattenschijfje en thermaal water.

Als je geen thermaal water in huis hebt kun je ook gewoon alcoholvrije toner of zelfs normaal water gebruiken maar bon, ik heb het dus met thermaal water gedaan (ik gebruikte er eentje van Avène).

Het masker heeft bij mij alleszins goed gewerkt! Mijn huid voelt minder ‘strak’ aan, de roodheid is over het algemeen een pak verbetert. Mijn gezicht voelt ook gewoon minder pijnlijk aan, zeker na het douchen.

Verder vind ik het erg prettig dat het een masker is dat ‘intrekt’. Als ik na het gebruik van een masker nog moet gaan peelen of alles moet weghalen met een washandje, wel dan is mijn huid gewoon terug rood.

Omdat thermaal water (of toner) niet zo hard is als gewoon water blijft mijn huid na gebruik dus ook lekker rustig. Mijn huid is lekker gevoed, voelt aan als een babyvelletje en ik krijg geen allergische reacties op het product.

Als je zo’n extreem gevoelige huid hebt zoals die van mij en snel last hebt van allergische reacties, roodheid en een pijnlijke huid dan is dit masker zeker iets voor jou.

Uriage is te koop bij de apotheek en parafarmacie. Je vindt hun producten ook online via webshops zoals Farmaline en Bol.com.

Meer lezen over een gevoelige huid? Check deze artikels:

Share:

5 Comments

 1. beautifulday4makeup
  January 8, 2015 / 9:06 am

  Wauw, wat klinkt dit goed. Ik heb ze zelf ook in mijn Deautybox gekregen, maar ik heb ze nog niet kunnen testen. Nu ben ik er nog nieuwsgieriger naar 🙂

 2. January 8, 2015 / 12:06 pm

  Lijkt me heel verzachtend, ik zou dat wel kunnen gebruiken.

 3. Northflix
  January 8, 2015 / 6:55 pm

  Ik kende dit merk helemaal niet.
  Klinkt als een fijn product voor gevoelige huidjes!

 4. Bibiane
  January 8, 2015 / 10:56 pm

  Ik heb ook een masker voor de gevoelige huid liggen en ik lees er zo’n goede dingen over dat ik het toch echt eens moet gaan proberen…. Heb alleen niet altijd het geduld 🙂

 5. January 9, 2015 / 7:30 pm

  Ik ben er zelf ook erg tevreden over. Bij mij trekt hij echt volledig in en het is een absolute zaligheid om geen restjes te moeten verwijderen 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?