web analytics

Veilig waterproof mascara verwijderen (zonder schade!)

Waterproof mascara heeft nogal een slechte reputatie als het aankomt op het verwijderen ervan. Als je je waterproof mascara niet veilig weghaalt kan je je ogen irriteren of zelfs je wimpers mee uittrekken! Of wat uiteraard ook kan gebeuren is dat je je mascara niet grondig genoeg verwijderd waardoor er een deel blijft zitten en je ogen geïrriteerd geraken.

Veilig waterproof mascara verwijderen is dus een absolute must. Gelukkig zijn er wel wat dingen die je kunt ondernemen om je waterproof make-up makkelijk weg te halen, zonder schade.

In dit artikel vertel ik er alles over!

De voorbereiding

Het veilig verwijderen van een waterproof mascara begint in feite al bij het aanbrengen van de mascara. Als je lange, volle wimpers wilt ga je deze altijd goed moeten verzorgen en zeker als je frequent waterproof mascara gebruikt.

Door je wimpers optimaal te verzorgen zullen ze minder snel afbreken en langer groeien.

Gebruik daarom indien mogelijk een lash primer of een ander verzorgend product voor je je waterproof mascara aanbrengt. Dit verzorgt de wimpers en legt een barrière tussen de wimpers en de mascara waardoor deze nadien ook makkelijker verwijderd kan worden.

Ik gebruik zelf het liefst de Cent Pur Cent Lash Primer. Deze primer verzorgt de wimpers, laat ze voller lijken en is ook nog eens op natuurlijke basis waardoor hij zacht is voor de ogen.

Ook het type mascara dat je kiest kan een invloed hebben op het weghalen achteraf. Zo zijn er bepaalde waterproof mascara’s die minder hard en stijf worden en dus ook makkelijk te verwijderen zijn.

Mijn persoonlijke favoriet is de Colossal mascara van Maybelline, al zijn alle waterproof mascara’s van Maybelline wel vrij veilig voor de ogen!

Kies voor de juiste remover

Hét belangrijkste onderdeel als het aankomt op je make-up verwijderen: de juiste make-up remover kiezen. Er zijn zoveel make-up removers op de markt maar niet ieder product is even geschikt om waterproof mascara veilig en efficiënt te verwijderen.

De beste reinigers om waterproof mascara weg te halen zijn tweefasenreinigers (met olie) of je kunt ook gewoon direct met een échte olie aan de slag gaan.

Olie zorgt er namelijk voor dat de mascara zich direct vasthecht en dat je de mascara in principe alleen maar weg hoeft te ‘smelten’. Geen halfuur lang boenen of wrijven maar gewoon alles zachtjes wegweken. Dit is de meest veilige manier om snel komaf te maken met hardnekkige make-up resten.

Een aantal fijne make-up removers voor waterproof mascara zijn:

Neem je tijd

Als je waterproof make-up gaat verwijderen is het belangrijk om je tijd hiervoor te nemen. Snel wrijven gaat de ogen irriteren en zal de mascara ook alleen maar verder uitsmeren.

Begin eerst met het watje met make-up remover voor 30 seconden op je ogen te houden. Laat het product zachtjes inwerken en haal daarna de mascara voorzichtig weg. Wrijf zeker niet langer dan 15 seconden en wrijf ook zeker niet te hard.

Gebruik je een olie? Ook dan moet je heel zachtjes werken. Maak cirkelvormige bewegingen i.p.v. agressief van links naar rechts te wrijven.

Met de juiste make-up remover laat alles vanzelf wel los, ook als je wat geduld hebt.

Merk je nadien dat er toch wat residu overblijft? Gebruik dan een oorstaafje rond je oogrand om de laatste beetjes mascara zachtjes weg te halen.

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?