web analytics

Verschillende soorten concealer: zo gebruik je ze

Concealers zijn er in verschillende soorten en maten. Zo heb je concealers met een volledige dekking voor puistjes en rode vlekjes maar je hebt ook concealers die specifiek ontwikkeld zijn voor wallen en donkere kringen. De ene concealer is vloeibaar en heel waterig, de andere is dan weer dik en komt in een vaste vorm.

Het kan daarom soms wel lastig zijn om te weten welke je concealer je waarvoor moet gebruiken en hoe je deze exact moet gebruiken.

In dit artikel vertel ik daarom graag meer over de verschillende soorten concealers op de markt en waarvoor je ze moet gebruiken! Zo haal je meteen het juiste product in huis en weet je welke techniek je moet toepassen.

Concealers met een volledige dekking

Crème

Crème concealers, die in een potje zitten, hebben vaak een harde consistentie. Qua dekking zijn het de meest dekkende concealers waardoor ze ideaal zijn voor opvallende oneffenheden zoals puistjes, moedervlekken, littekens en rode vlekjes.

Deze concealers dien je altijd aan te brengen met een speciaal kwastje aangezien ze te hard zijn om zo rechtstreeks aan te brengen en omdat ze meestal bedoeld zijn om op zeer kleine, specifieke plekjes aan te brengen i.p.v. op grotere zones zoals wallen.

Crème concealers in een potje hebben over het algemeen altijd een matte finish.Stick

Een concealer in een stick is vaak makkelijker aan te brengen dan een crème maar geeft ook nog steeds een zeer goede dekking. Deze concealers zijn vaak iets makkelijker om te gebruiken onder de ogen en voor grotere zones. Zo’n stick is ook heel erg goed om te gebruiken bij acne.

Het grootste voordeel van een stickconcealer is dat je ze rechtstreeks aan kunt brengen. Het is makkelijk voor on the go en je hebt geen extra tools nodig.

Naast de klassieke concealerstick heb je ook nog iets grotere, bredere sticks die speciaal ontwikkeld werden om voor het lichaam te gebruiken. Ook deze sticks hebben een zeer hoge dekkingsgraad.

Ze zijn vooral goed voor littekens, tattoos en aders. Perfect als je een tattoo hebt die bedekt moet worden of als je een rokje of korte broek wilt dragen maar je benen graag wat wilt egaliseren.

Concealers met een medium dekking

Potlood

Er zijn ook concealers die in potloodvorm komen. Deze potloden hebben meestal een semi-matte finish en zijn voornamelijk geschikt om zeer plaatselijk te werken. Denk dan aan kleine sproetjes of kleine puistjes.

Ook kun je dit soort concealer goed gebruiken om mee te highlighten indien je een concealer kiest die een paar tinten lichter is.

Vloeibaar

Vloeibare concealers zijn de meest veelzijdige concealers die je kunt vinden. Ze zijn zeer makkelijk te blenden en je kunt ze zowel met een kwastje als met je vingers aanbrengen.

Ze zijn voornamelijk geschikt voor wallen en donkere kringen omdat ze zo vlot uit te blenden zijn. Doordat ze dunner zijn qua consistentie kruipen ze ook niet in de lijntjes.

Vaak hebben vloeibare concealers een glanzende finish waardoor ze er zeer natuurlijk uitzien. De dekking is vaak ook op te bouwen dus je kunt ze zo dekkend maken als je zelf wilt.

Vloeibaar met applicator

Er bestaan ook vloeibare concealers die al met een ingebouwde applicator komen. Deze zijn zeker ideaal om onder de ogen te gebruiken!

Tevens zijn ze ook makkelijk om als highlighter te gebruiken in een lichtere kleur, dit licht de huid onder de ogen nog verder op.

Concealers met een lichte dekking

Pen concealers

Pen concealers zijn vloeibare concealers die aan het uiteinde een pennetje of een kwastje hebben. Deze concealers hebben over het algemeen een zeer lichte tot doorzichtige dekking.

Ze werken goed tegen wallen omdat ze vaak ook wat verzorgende ingrediënten bevatten maar donkere kringen wegwerken gaat niet lukken.

Dit soort concealers zijn vooral goed om je kleur te egaliseren maar niet perse om te corrigeren of te camoufleren.

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?