web analytics

Vette huid met droge plekken: wat kun je doen?

Als mensen het hebben over een vette huid wordt er vaak meteen aan acné, grove poriën en talg gedacht. Maar wist je al dat een vette huid met droge plekken ook heel vaak voorkomt?

Je kunt namelijk ook last hebben van een vette maar vochtarme huid waarbij je last kunt hebben van droge plekken of schilfers. Niet meteen evident om aan te pakken want je wilt eventuele acné of vette plekjes ook niet verergeren.

Maar zo’n vette huid met droge plekken, wat kun je er dan wél precies aan doen? Wel, dat leg ik je uit in dit artikel!

De juiste crème vinden

Als je een vette huid met droge plekken hebt heb je waarschijnlijk een vochtarme huid. De term zegt het zelf al een beetje: het is een huid die niet perse droog is maar wel vocht tekort komt.

Daarom is het erg belangrijk om extra vocht toe te voegen aan de huid als je je droge plekken en eventuele schilfertjes aan wilt pakken.

Om dit te doen heb je een goede hydraterende crème nodig. Laat je hierbij zeker niet vangen! Vaak denken mensen dat ze een rijke of volle crème moeten smeren als de huid droog aanvoelt. Bij een droge huid is dit aangewezen, bij een vochtarme huid gaat dit echter een averechts effect hebben.

LEES OOK: De beste producten tegen puistjes

Nuxe Aquabella hydraterende emulsie review

Beter kies je voor een dunnere crème die wel vochtinbrengende ingrediënten bevat zoals bv. hyaluronzuur. Gelcrèmes of flüides zijn hier bv. ideaal voor!

Gelcrèmes en fluïdes trekken veel sneller in dan normale standaard dagcrèmes. Hierdoor leveren ze lekker veel vocht aan de huid zonder de huid te verstoppen.

Laat de dikke, rijke crèmes dus zeker staan als je last hebt van een vette huid met droge plekken. Kies beter voor een vochtinbrengende gelcrème of een vloeibare flüide.

Meerdere dunne lagen

Eens je de juiste producten gevonden hebt is het ook zeer belangrijk om deze correct aan te brengen. Bij een droge huid wordt vaak geadviseerd om een dikke laag aan te brengen zodat de crèmes goed hun werk kunnen doen.

Bij een vette maar vochtarme huid moet je echter het tegenovergestelde doen, ook al voelt de huid droog aan. Het is juist beter om meerdere dunne lagen aan te brengen i.p.v. slechts 1 dikke laag.

Hierdoor raken je poriën niet verstopt en kunnen alle vochtinbrengende ingrediënten goed hun werk doen door volledig in de huid te trekken.

Conclusie

Ook een vette huid heeft zeker voldoende voeding nodig, al helemaal als je ook last hebt van een vochtarme huid. Het is niet omdat je huid veel talg aanmaakt dat je ze niet moet verzorgen!

Als je snel last hebt van een vette huid met droge plekken kies je best voor een vochtinbrengende crème met een lichte formule. Een gelcrème, flüide of emulsie is hier perfect voor.

Kies ook best voor een product dat vochtinbrengende ingrediënten bevat met hyaluronzuur. Smeer telkens in meerdere, dunne laagjes i.p.v. een dikke laag die de poriën kan verstoppen.

Welk huidtype heb jij?

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?