web analytics

Vichy Idéal Soleil Solar Protective Water Hydrating

Het beschermen van je huid is oh zo belangrijk maar toch doen we het niet goed genoeg. De voornaamste reden? Zonnecrème aanbrengen is niet leuk. Het plakt meestal, het ruikt niet lekker of het zorgt voor een vervelende witte waas.

Gelukkig zijn er tegenwoordig een heleboel nieuwe producten die dat níet doen. Een goed voorbeeld daarvan is de Vichy Idéal Soleil Solar Protective Water zonbescherming.

Als je benieuwd bent naar deze speciale zonbescherming, lees dan zeker verder!

Vichy Idéal Soleil Solar Protective Water

Vichy Idéal Soleil Solar Protective Waters: unieke zonbescherming

De Vichy Idéal Soleil Solar Protective Waters zijn, zoals de naam al doet vermoeden, geen typische zonnecrèmes maar juist zonnewaters. Dit product is speciaal ontwikkeld voor de zonliefhebbers die zichzelf wel goed willen beschermen, zonder een dikke laag op hun huid te voelen.

Deze zonbeschermende waters bevatten hetzelfde beschermingsniveau als een klassieke zonnecrème ondanks het feit dat ze veel lichter aanvoelen. Het geheim? Twee fasen die zich net voor het aanbrengen met elkaar vermengen.

Dit zegt Vichy over deze unieke formule:

Fifty-fifty, of toch bijna, dat is de verhouding tussen de “oliefase” en de “waterfase” van de formule. Gewoon de flacon even krachtig schudden en je verstuift een ongelooflijk licht, heerlijk fris en perfect beschermend product op je huid. Dank zij een pompflacon die bij elke applicatie een miljoen druppeltjes verstuift (17 keer meer dan een klassieke spray), blijft de formule ultravloeibaar, extreem fijn en volkomen transparant. En vooral, de filters worden perfect over de huid verspreid, voor een optimale bescherming.

Vichy Idéal Soleil Solar Protective Water

Links: de twee fasen voor het schudden – Rechts: na het schudden

De verschillende Vichy Idéal Soleil Solar Protective Waters

Vichy lanceerde dus in totaal drie verschillende varianten binnen dit nieuwe gamma: Antioxidant, Enhanced Tan en Hydrating. De Antioxidant formule werd verrijkt met polyfenolen van blauwe bes, die dus een anti-oxiderende werking hebben. De Enhanced Tan bevat dan weer extra  bètacaroteen van plantaardige oorsprong, wat het bruiningsproces gaat versnellen.

De variant die ik heb is het Hydrating water. Deze is speciaal ontwikkeld voor de droge huid en gaat dus extra hydratatie bieden aan de huid. Dit product bevat in de waterige fase gefragmenteerd hyaluronzuur, dat de hydraterende en “huidvullende” werking van glycerine versterkt.

Vichy Idéal Soleil Solar Protective Water

Het aanbrengen van het Vichy Idéal Soleil Solar Protective Water

Vichy beloofde dus een lichte waterige formule die de huid zou hydrateren en tegelijkertijd ook even sterk beschermen als een normale zonnecrème. Ik heb het Vichy Idéal Soleil Solar Protective Water grondig getest en ik moet toegeven dat dit product de claims waar maakt.

Het water laat zich inderdaad heel erg makkelijk aanbrengen en voelt echt vederlicht aan op de huid. De eerste minuut is het wel een beetje plakkerig maar het plakkerige gevoel verdwijnt echt snel, veel sneller als bij een normale zonnecrème. Hierna voel je het product dus totaal niet meer op je huid. Hij laat ook een hele frisse en subtiele geur na, veel fijner als bij een klassieke zonnecrème.

Vichy Idéal Soleil Solar Protective Water

Conclusie

Ik was eerst een beetje sceptisch over de bescherming. Doordat hij zo licht aanvoelt was ik dus echt bang dat het niet voldoende bescherming zou geven. Niets is minder waar want ik ben echt iedere dag perfect beschermd geweest!

Doordat het product zo licht is ben je dus ook niet te bang om teveel te smeren en breng je best snel een royale laag aan. Ook na het zonnen voelt je huid nog steeds goed en gehydrateerd aan zónder te verbranden. Zeker een geslaagd product dus!

Het Vichy Idéal Soleil Solar Hydrating Protective Water kost € 16,45 en is o.a. te koop bij Lookfantastic Nederland.

Wat vind jij van dit soort speciale zonnecrèmes?

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?