web analytics

Vichy Normaderm Phytosolution Purifying Gel Cleanser review

Mensen met een vette huid weten hoe vervelend het kan zijn om deze te reinigen. Producten zijn ofwel niet reinigend genoeg ofwel zijn ze te agressief en drogen ze de huid uit. Gelukkig is de redding nabij met de Vichy Normaderm Phytosolution Purifying Gel Cleanser.

Deze reinigingsgel zou alle huidimperfecties zoals acne, mee-eters en zichtbare poriën moeten verminderen maar zou de huid niet moeten uitdrogen zoals de meeste reinigingsgels wel doen. Ik testte het uit!

Ben je benieuwd naar mijn Vichy Normaderm Phytosolution Purifying Gel Cleanser review? Lees dan zeker verder!

Binnen de cosmeticawereld zijn er heel wat reinigers verkrijgbaar. Je hebt de micellaire waters om snel te reinigen, de lotions voor de droge/gevoelige huid en over het algemeen kies je best voor een gel indien je een vette huid hebt.

Ook hierin vind je onderling een aantal verschillen. Zo heb je reinigingsgels die de huid wel matteren maar niet perse acne sterk gaan aanpakken maar je hebt ook de iets agressievere producten die acne, mee-eters en andere onzuiverheden wél te lijf gaan.

Een goed voorbeeld van die tweede categorie is de Vichy Normaderm Phytosolution Purifying Gel Cleanser.

Deze nieuwe reiniger voor de vette huid werd verrijkt met probiotica waarvan bewezen is dat het een positieve invloed heeft op ontstekingen en acne.

Ook bevat de Normaderm reinigingsgel salicylzuur. Dit zorgt voor een matte huid die minder snel vet wordt doorheen de dag én wordt een oneffecten huidtextuur, geplaagd door grove poriën en mee-eters, geëgaliseerd. Hierdoor voelt de huid niet alleen beter maar ziet ze er ook mooier uit.

Ik heb de reiniger natuurlijk zelf ook uitgetest omdat ik geregeld last heb van een vette huid. Ze is tijdens de wintermaanden vaak vochtarm waardoor ze droog lijkt maar in principe is mijn huid wel vet, glimt ze snel en heb ik ook heel snel last van mee-eters en puistjes (zeker ook hormonaal).

Voor mij is een goede reiniging van mijn huid dus zeker een belangrijke stap.

Ik was vroeger al groot fan van de Vichy Normaderm reinigingsgel maar deze werd dan opnieuw geformuleerd en gelanceerd. Deze nieuwe versie, die ik hier ook laat zien, is zeker nog steeds heel erg fijn maar is toch nét dat tikkeltje agressiever dan zijn voorganger.

Hij schuimt goed, haalt make-up en alle talg prima weg en werkt ook heel erg makkelijk. Echter heeft hij wel de neiging om mijn huid iets droger achter te laten dan ik zelf wou willen. Dit ligt misschien aan het feit dat mijn huid vet maar vochtarm is waardoor ik beter voor iets milder kan kiezen zoals bv. de Louis Widmer wasgel.

Heb je echter een extreem vette huid die constant glanst of heb je last van wat meer opvallendere onzuiverheden zoals echte acne-uitbraken? Dan zou deze Vichy Normaderm Phytosolution Reinigende Gel zeker een goede optie kunnen zijn.

De probitioca en het salicylzuur zorgen er namelijk wel voor dat puistjes, mee-eters en grove poriën stevig aangepakt worden. Op dat vlak doet het product wel écht wat het belooft en is het zeker een aanrader.

Je vindt de Vichy Normaderm Phytosolution Intensive Purifying Gel bij de (lokale) apotheek maar je kunt hem ook online kopen via de volgende verkooppunten:

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?