web analytics

Vijf minuten make-up: snelle en eenvoudige producten

We horen het excuus vaak: “ik heb geen tijd om make-up aan te brengen in de ochtend”. Jammer, want het is wel degelijk mogelijk om een complete make-uplook te creëren binnen vijf minuten. De truc is gewoon om alles op voorhand klaar te leggen en om voor snelle producten te kiezen die niet veel werk vereisen. Vijf minuten make-up is dus zeker niet onhaalbaar!

Met deze snelle en eenvoudige producten zit je make-up binnen vijf minuten helemaal perfect, klaar om aan de dag te beginnen!

Een snelle vijf minuten make-up routine

Een snelle vijf minuten make-up routine is ideaal voor drukke ochtenden wanneer je weinig tijd hebt maar er toch fris en verzorgd uit wilt zien. Deze producten werken zeer snel en gemakkelijk maar geven toch op korte tijd een goed resultaat.

Je hoeft zeker niet voor een opvallende smokey eye te gaan, met een beetje make-up kom je al een heel eind en zie je er al gelijk stralend en uitgerust uit.

Dit zijn de stappen die je best volgt en dus niet overslaat als je een complete make-up wilt:

Egale teint

Je begint best altijd met een egale basis voor je verder gaat. Door je teint te egaliseren zul je merken dat je er gelijk veel frisser uitziet en je al een heel stuk beter in je vel voelt.

Begin met een getinte dagcrème, een BB cream of een CC cream. Dit kun je gewoon zo uitvegen waardoor je geen kwasten nodig hebt en dus ook veel tijd bespaart. Je hoeft het ook niet zo heel secuur aan te brengen.

Een echt dekkende foundation sla je best over want het aanbrengen hiervan duurt veel te lang.

Concealer mag je zeker niet overslaan want het is juist dat dat alle onzuiverheden, wallen en donkere plekjes verdoezelt. Kies voor een concealer met een applicator zoals de concealer van Maybelline, dat werkt snel.

Voelt het alsof je nog een beetje kleur mist in je gelaat? Breng dan snel een klein beetje blush aan op de wangen. Ga voor een lichte tint die je niet hard uit hoeft te blenden. Bronzer of highlighter zijn eigenlijk overbodig en zijn leuke extra’s voor als je meer tijd hebt, sla deze dus gerust over.

Ogen

Je wenkbrauwen mag je zeker niet overslaan binnen een vijf minuten make-up. Het aanbrengen van een wenkbrauwpotlood duurt slechts enkele seconden en maakt een groot verschil. Met een goed aangezette, gemaquilleerde wenkbrauw zie je er gelijk een stuk beter uit.

Ook mascara kun je best niet overslaan. Dit opent je ogen en zorgt voor een wakkere en frisse blik.

Oogschaduw is optioneel maar mag je gerust aanbrengen indien je toch wat extra tijd moest hebben. Hou het dan wel misschien bij 1 à 2 lichte kleuren zodat je niet teveel hoeft uit te blenden. Ook zou je voor een crème oogschaduw kunnen kiezen, dat werkt ook best wel snel en geeft toch een verzorgd resultaat.

Lippen

Kies voor een lipproduct dat snel aan te brengen is, zoals een getinte lippenbalsem, lipgloss of een lippenstift met een natuurlijke kleur. Hierdoor ben je binnen de paar seconden klaar maar heb je toch een mooi tintje waardoor je er verzorgd uitziet.

Ook is dit makkelijker bij te werken doorheen de dag waardoor je tijdens je werk- of schooldag ook geen extra tijd verliest.

Afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren en de tijd die je hebt, kun je deze stappen aanpassen. Het belangrijkste is om te focussen op de basis voor een frisse uitstraling.

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?