web analytics

Vita Liberata Phenomenal 2-3 Week Tan Mousse Medium

De zomer zit er helaas écht op nu. Gelukkig hoeven we nog geen afscheid te nemen van ons bruine kleurtje want dankzij zelfbruiner kun je het hele jaar door genieten van een bruine tint. Een van de nieuwste toevoegingen aan mijn eigen stash is de Vita Liberata Phenomenal 2-3 Week Tan Mousse Medium. Vita Liberata is echt hét merk als het op zelfbruiner aankomt dus ik ben blij dat ik eindelijk eens een zelfbruiner getest heb. In dit artikel vertel ik er graag meer over. Is het echt zo goed als iedereen beweert?

Vita Liberata Phenomenal

De Vita Liberata Phenomenal 2-3 Week Tan Mousse is dus een zelfbruinende mousse die 2 á 3 weken een bruine kleur moet geven. Het product is zowel geschikt voor gezicht als lichaam en dient aangebracht te worden met een handschoen. Zo’n handschoen zorgt ervoor dat je handen niet gaan vlekken en dat je de mousse egaal aan kunt brengen.

Er zit een mini handschoen in de verpakking zodat je zelf geen aparte handschoen moet aanschaffen. Persoonlijk vind ik een groter exemplaar wel een must-have voor de grotere stukken van je lichaam maar voor het gelaat is het wel zeer handig!

Vita Liberata Phenomenal

Je brengt de Vita Liberata Phenomenal 2-3 Week Tan Mousse aan zoals je bij iedere zelfbruiner doet. Je zorgt eerst voor een propere en geëxfolieerde huid zodat de zelfbruiner niet aan de dode huidcellen kan blijven vastplakken.

Hierna is het tijd om de zelfbruiner aan te brengen maar zorg ervoor dat je de flacon eerst eens stevig schudt. Daarna breng je een toefje mousse aan op de handschoen en je werkt het in op de huid.Een goede tip bij het aanbrengen is om in een cirkelvormige bewegingen omhoog te werken. Begin dus eerst bij je voeten en werk zo omhoog naar de rest van je lichaam.

Hierna wacht je tussen de 4 en de 8 uur om te douchen zodat de zelfbruiner genoeg tijd krijgt om in je huid te trekken.

Vita Liberata Phenomenal

Ik gebruik al jaren zelfbruiner maar ik vind zo’n mousse toch nog altijd het prettigst werken. Tot voor kort gebruikte ik de He-Shi Express Liquid Tan zelfbruiner. Deze zelfbruiner geeft ook snel een bruine kleur en blijft lang zitten maar ik vind hem niet gebruiksvriendelijk. Het is een vloeibare zelfbruiner en soms belandde er meer product op de vloer dan op mijn lichaam. Dat probleem heb je bij een mousse dus gelukkig niet.

Als je dus nieuw bent met zelfbruiner zou ik zeker de Vita Liberata mousse kunnen aanraden. Het werkt snel, het werkt prettig en het is ook gewoon veel makkelijker uit te smeren.

Maar dan nu… De resultaten! Ik heb de zelfbruiner in de kleur Medium maar ik ben dus heel erg licht van mijzelf. Op de foto hierboven zie je dus het verschil met voor en na. De bovenste foto is mijn normale huidskleur, de middelste foto is direct na het aanbrengen. Bij de onderste foto is het eindresultaat een dag later.

Ik was echt aangenaam verrast door het resultaat. De eerste kleur die je krijgt voor je gaat douchen is vrij olijfkleurig dus in het begin was ik echt bang dat ik groen zou worden. Nadat de zelfbruiner volledig ingetrokken was en ik de bovenste laag afgespoeld had kwam er een mooie en warme kleur tevoorschijn.

Wat me ook opviel bij deze zelfbruiner is dat ik een zeer mooi en vlekkeloos resultaat kreeg zonder dat ik super secuur moest zijn. Bij andere zelfbruiners moest ik veel harder opletten maar dankzij de handige mousse textuur is het bijna onmogelijk om vlekken te krijgen.

Ik ben dus écht aangenaam verrast door de Vita Liberata Phenomenal 2-3 Week Tan Mousse. Het product werkt makkelijk en de Medium kleur was voor mij ideaal.

Ik heb hem ook al getest op de langdurigheid en ook op dat vlak scoorde deze mousse goed. Drie weken heb ik het niet volgehouden maar hij is wel anderhalve week mooi op zijn plek blijven zitten zonder te vlekken! Dit terwijl andere zelfbruiners na een dag of vier al beginnen vlekken.

Voor mij is dit dus een fijne nieuwe ontdekking en als dit flesje leeg is ga ik hem zeker opnieuw aanschaffen!

Vita Liberata Phenomenal

De producten van Vita Liberata zijn te koop via Esthetic Health. Voor de full size Vita Liberata Phenomenal 2-3 Week Tan Mousse in de kleur Medium betaal je € 46,50. Er is ook een kleinere versie met mini handschoen verkrijgbaar, dat is de versie die ik in dit artikel laat zien. Hiervoor betaal je € 19,95 voor 50 ml plus de handschoen.

Ken jij Vita Liberata al?

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

7 Comments

 1. October 18, 2018 / 9:33 am

  Ah ziet er goed uit, mooie gloed geeft het. Ik ben er zelf niet echt een fan van, hoewel het wel een uitkomst is.

 2. October 18, 2018 / 11:09 pm

  Ik hou ook echt van dit merk!

 3. October 19, 2018 / 4:27 pm

  Ik heb nog altijd het idee dat zelfbruiners zo goed zichtbaar zijn en een nep effect geven, maar aan jouw foto´s te zien werkt deze heel goed.

  • October 25, 2018 / 9:00 pm

   Dat was vroeger zeker zo maar tegenwoordig zijn ze zo ontwikkeld dat ze er echt natuurlijk uitzien!

 4. October 19, 2018 / 7:33 pm

  Daar zie je zeker wel verschil bij! Ik gebruik zelf geen zelfbruiners. Heb toch altijd een twijfel bij of het wel zo goed voor je huid is…

 5. October 19, 2018 / 10:21 pm

  Dat klinkt goed! Ik durf het nooit, omdat ik bang ben dat ik vlekken krijg, maar wat fijn dat het bij dit product niet zo lijkt te zijn!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?