web analytics

Vitamine C in huidverzorging (uitleg en producten)

Vitamine C behoort tot een van de beste ingrediënten binnen de huidverzorging. Het is een zeer krachtige antioxidant die voor alle leeftijden en huidtypes geschikt is waardoor het voor een geweldige boost voor je huid kan zorgen.

Het is dan ook hét #1 ingrediënt om een vale, doffe teint aan te pakken en om je huid van een natuurlijke glow te voorzien zonder dat er make-up aan de pas komt.

In dit artikel vertel ik dan ook graag meer over Vitamine C in huidverzorging, waarom je het zou moeten gebruiken en vooral welke producten met Vitamine C echt de moeite zijn.

Waarom Vitamine C in huidverzorging gebruiken?

Vitamine C wordt vaak gebruikt in huidverzorgingsproducten omdat het helpt om verschillende hardnekkige huidproblemen aan te pakken. Zeker als je last hebt van een grauwe teint of een oudere huid is het zeker een goed idee om vitamine C aan je huidverzorging toe te voegen.

Dit zijn dan ook de voornaamste redenen:

  • Vitamine C is een antioxidant: Vitamine C is een krachtige antioxidant die de huid beschermt tegen schade door vrije radicalen. Vrije radicalen zijn onstabiele moleculen die vroegtijdige veroudering en schade aan de huid kunnen veroorzaken, zoals rimpels, fijne lijntjes en pigmentvlekken. Vitamine C helpt bij het neutraliseren van deze vrije radicalen.
  • Het verhelderen van de teint: Vitamine C kan helpen bij het verminderen van hyperpigmentatie en het egaliseren van de teint van de huid. Het kan donkere vlekken, ouderdomsvlekken en verkleuringen verminderen, waardoor de huid er helderder en stralender uitziet. Ook helpt het om littekens te vervagen.
  • Collageenproductie: Vitamine C is essentieel voor de productie van collageen, een eiwit dat de huid stevigheid en elasticiteit geeft. Door het gebruik van vitamine C kan de huid er steviger en jonger uitzien en kunnen rimpels verminderd worden.

Het gebruik van vitamine C in huidverzorging kan helpen bij het bevorderen van een gezondere, jeugdigere en stralendere huid.

Huidverzorgingsproducten met Vitamine C

WONDR Overnight Repair Glow nachtmasker (hier te koop)

‘s Nachts herstelt en regenereert de huid zichzelf waardoor huidverzorgingsproducten nog beter hun werk kunnen doen. Zeker producten met vitamine C zullen dan extra goed werken.

Het WONDR Overnight Repair Glow bevat antioxidanten zoals vitamine C en E die zorgen voor een gezonde, stralende teint en die dus vooral heel goed werken bij een vermoeid ogende huid. Ook werken deze ingrediënten goed als anti-aging dus ook mensen met een oudere huid kunnen dit maskertje zeker goed gebruiken!

Daarnaast bevat het maskertje ook nog een goede dosis shea butter wat hydraterend gaat werken. Zo sta je ‘s ochtends op met een frisse teint en een heerlijk zachte huid.

Doordat het maskertje in een stickvorm komt is het ook nog eens makkelijk aan te brengen waardoor het ook zeer gebruiksvriendelijk is.

Ecooking Vitamin C Serum (te koop bij Douglas België en Douglas Nederland)

Een vitamine C serum is pas effectief vanaf het moment dat er voldoende vitamine C aanwezig is om werkzaam te zijn. Tegenwoordig zijn er heel wat merken die een vitamine C serum aanbieden maar niet ieder serum is dus even werkzaam.

Een van de betere serums op de markt is het Ecooking Vitamin C Serum, een effectief serum met een hoog gehalte aan vitamine C, dat een klinisch gedocumenteerd effect heeft.

Daarnaast bevat dit serum nog heel wat andere werkzame ingrediënten waaronder hyaluronzuur (hydraterend), glycerine (verzachtend) en natrium PCA (verhoogt de vochtopname van de huid).

Dit serum met Vitamine C helpt dus voornamelijk bij het verminderen van pigmentvlekken, oude acné littekens, fijne lijntjes, rimpels, … Het resultaat? Een egale, stralende teint en een gehydrateerde huid.

The Body Shop Vitamin C Glow Sheet Mask (hier te koop)

Dit maskertje werd speciaal ontwikkeld om de ‘grumpy’ en vermoeide huid weer wakker te maken en van een stralende glow te voorzien. Het masker zit boordevol vitamine C dus je mag er zeker van zijn dat je grauwe vermoeide huid meteen een stevige oppepper krijgt.

Het masker geeft een instant glow aan het gelaat en zorgt meteen voor een goede hydratatie die tot wel 24 uur aanhoudt. Daarom is dit maskertje ideaal om te gebruiken vlak voor een belangrijke dag. Heb je een date, een evenement of een feestje? Met het Vitamin C Glow masker krijgt je huid gelijk een stevige opkikker en zie je er gelijk een stuk jonger en frisser uit.

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?