web analytics

Vlekkende mascara: wat kun je er tegen doen?

Er is niets vervelender dan tijdens de namiddag in de spiegel kijken en zien dat je last hebt van een vlekkende mascara.

Je wilt natuurlijk wel dat die mooie make-up (waar je lang aan gewerkt hebt!) zo mooi mogelijk blijft zitten. Vlekkende mascara hoort daar dus NIET bij!

Gelukkig zijn er heel wat dingen te doen tegen vlekkende mascara. Dankzij deze tips is uitgelopen mascara voorgoed verleden tijd:

Waterproof mascara: dé tip tegen mascara vlekken

Het ligt misschien wat voor de hand maar waterproof mascara kan heel wat problemen voorkomen.

Waterproof mascara hecht zich namelijk veel sterker vast aan je wimpers waardoor het minder snel loslaat en vegen veroorzaakt. Als je snel last hebt van mascara vlekken, probeer dan zeker eens een waterproof mascara uit!

Deze mascara’s blijven ontzettend goed zitten, lopen niet uit en maken de wimpers ook niet te dik of plakkerig maar zorgen ervoor dat de wimpers soepel aan blijven voelen:

Bang dat waterproof mascara niet makkelijk kunt verwijderen en dat je je wimpers gaat beschadigen? 

Kies dan voor een oogmake-upremover op oliebasis of ga voor een tweefasenreiniger. Met dit soort removers krijg je waterproof mascara even makkelijk verwijderd als een gewone mascara.

Je hoeft dus niet bang te zijn dat je je wimpers beschadigt of dat je veel te hard gaat moeten boenen!

Een aantal fijne reinigers voor waterproof mascara zijn:

Last van vlekkende mascara onder ogen? Gebruik poeder!

Heb je vaak last van uitgelopen mascara of mascaravlekken ONDER je ogen? Geen nood want dit probleem is heel erg makkelijk op te lossen met wat poeder.

Mascara is van nature een zeer vettig product dat snel durft loslaten en daardoor uitvegen. Zeker als je ook nog eens gebruik maakt van een vette vloeibare concealer onder de ogen.

Door de huid onder de ogen droger te maken zal je mascara veel minder snel uitsmeren.

Breng daarom een dikke laag poeder aan onder de ogen en laat dit een tijdje zitten terwijl je eventueel verder gaat met de rest van de make-up. Gebruik hier een spons (zoals de Beautyblender) voor of een kwast met haren die kort op elkaar zitten.

Deze techniek, ook wel baking genoemd, gaat er voor zorgen dat de concealer (en dus ook het vette laagje) onder de ogen als het ware ingesloten wordt.

Als je mascara dan gaat wrijven doorheen de dag zal dit niet afgeven op de huid onder de ogen. Dit komt doordat de huid onder de ogen ineens een stuk droger is.

In principe maakt het eigenlijk niet uit wat voor poeder je gebruikt, al is een losse poeder vaak wel het makkelijkst om te gebruiken in combinatie met deze techniek. Wil je naast het matteren van je ogen ook nog voor een frissere blik gaan? Dan kies je best voor een banana powder, dat ook nog eens een corrigerende werking heeft.

Heb je dus vaak last van vlekkende mascara die afgeeft onder de ogen? Zoek dan gewoon een fijne waterproof mascara, probeer vette oogcrèmes en concealers te vermijden of gebruik een dikke laag poeder om het geheel te fixeren en te matteren.

Als je dit doet zul je merken dat je geen last meer zult hebben van mascara vlekken onder de ogen en dat je mascara beter blijft zitten doorheen de dag.

Heb jij al last gehad van mascaravlekken?

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?