web analytics

Waarom een base coat gebruiken als je je nagels lakt?

Een base coat onder je nagellak aanbrengen brengt tal van voordelen met zich mee. Toch merk ik dat veel mensen een base coat overslaan en hun nagellak meestal direct op de nagels aanbrengen. Jammer, want dankzij deze extra stap zal je nagellak mooier en langer blijven zitten.

Nog niet helemaal overtuigd? Dit is waarom je een base coat zou moeten gebruiken:

Een base coat gaat verkleuring tegen

Een base coat legt een doorzichtig laagje over je nagelbed heen en beschermt de nagels. Het principe werkt eigenlijk net zoals een primer tijdens het verven: deze basislaag zorgt ervoor dat de kleur niet in de nagels kan trekken.

Als je geen base coat draagt zal je al snel merken dat je nagels geel kunnen uitslaan zodra je je nagellak weer verwijdert met dissolvant. Vooral fellere kleuren zoals rood en roze hebben hier snel last van. Heb je dus geregeld last van gele nagels na het verwijderen van je nagellak? Dan moet je zeker een base coat toevoegen aan je manicure.

Langere houdbaarheid door gebruik van een base coat op de nagels

Ze zeggen altijd dat een top coat (nagellak die je ná het lakken aanbrengt) zorgt voor een langere houdbaarheid maar eerlijk gezegd merk ik dat vooral de base coat een groot verschil maakt.

Een base coat zorgt er namelijk voor dat de nagellak beter hecht aan je nagels waardoor hij dus ook langer blijft zitten. Probeer het zeker eens uit en je zult snel een groot verschil merken! Een goede base coat kan de houdbaarheid van je nagellak zeker met een aantal dagen verlengen, op je teennagels zelfs nog langer.

Speciale base coats

Er zijn ook heel wat speciale base coats op de markt die nog iets extra’s doen buiten de nagels beschermen. Zo heb je bv. ook zogenaamde ‘ridge fillers’ die gaatjes en ribbeltjes opvullen en ervoor zorgen dat je nagelbed egaler wordt.

Ook zijn er heel wat base coats verkrijgbaar die de nagels gaan versterken en de nagelgroei bevorderen. Moest je dus last hebben van nagels die snel breken of scheuren, dan is zo’n versterkende base coat altijd wel een goed idee om je nagels extra sterk te maken.

Een goede versterkende base coat voor langere nagels is de Essie Strong Start base coat. Deze nagellak zorgt er niet alleen voor dat je kleurtje langer blijft zitten maar zorgt ook voor sterkere, hardere nagels en kan ook perfect op zichzelf gedragen worden!

Goede base coats

Tegenwoordig zijn er heel wat merken die met een eigen base coat komen. Zowel specifieke nagellakmerken zoals Essie en OPI hebben meerdere base coats in hun assortiment maar ook make-up merken zoals L’Oréal Paris en Essence hebben er tegenwoordig eentje.

Deze base coats zijn heel erg prettig om mee te werken:

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?