web analytics

Waarom is huidverzorging belangrijk?

Onze huid is ons grootste orgaan en daarom denken we al snel dat de huid wel voor zichzelf zal zorgen. Extra crèmes en lotions smeren lijkt soms wel overbodig. Toch is het belangrijk om je huid extra te verzorgen!

Maar waarom is huidverzorging belangrijk? Dat vertel ik je graag in dit artikel!

Waarom is huidverzorging belangrijk?

Het houdt je huid in topconditie

Als je huid niet in topconditie is zal je het snel genoeg merken. Je krijgt last van pijnlijke droge velletjes, de huid voelt trekkerig aan of je huid gaat juist extra veel talg aanmaken.

Je huid regenereert zichzelf en zorgt grotendeels voor zichzelf. Toch kun je door invloeden van buitenaf én van binnenuit je huid schade toebrengen.

Op zo’n momenten is het dus zeer belangrijk om naar de noden van je huid te luisteren en extra producten te gebruiken als supplement. Soms kan je huid het werk echt niet alleen aan en ga je ze extra moeten helpen d.m.v. een verzorgend product.

Het voorkomt vroegtijdige huidveroudering

Het grootste orgaan van ons lichaam is de huid. Het is dan ook erg belangrijk om je huid in de eerste plaats te beschermen. Iedere dag wordt je huid blootgesteld aan schadelijke zaken zoals pollutie, UV-straling, bacteriën en ga zo maar door.

Deze schadelijke invloeden van buitenaf vergroten niet alleen de kans op allerlei ziektes (zoals bv. huidkanker) maar zorgt ook voor een snellere huidveroudering.

Je huid beschermt zichzelf deels maar het grootste deel zal je toch zelf moeten doen d.m.v. je huidverzorging. Daarom is het zeer belangrijk om je huid te beschermen tegen de zon en om de huid steeds grondig te reinigen zodat je alle pollutie en bacteriën goed verwijdert.

Waarom is huidverzorging belangrijk als je make-up draagt?

Huidverzorging is de belangrijkste en makkelijkste vorm van make-up. Waarom zeg ik dat? Omdat je veel minder of helemaal geen make-up nodig hebt als je huidverzorging on point is.

Hoe vaak gebruiken we geen make-up om dingen zoals puistjes, roodheden of grove poriën te camoufleren? In plaats van het probleem aan te pakken gooien we er maar een dikke laag make-up overheen.

Door de juiste huidverzorging te gebruiken kun je dit probleem vermijden. Je zult merken dat je minder make-up aan moet brengen én dat je make-up ook mooier blijft zitten.

Als je je droge huid aanpakt zie je dat de make-up geen droge velletjes meer zal accentueren of dat je foundation in de lijntjes kruipt. Bij een vette huid zal je dan weer minder snel last krijgen van een vette T-zone.

Geloof me, huidverzorging is belangrijk als je ook van een mooie make-up wilt genieten.

Het werkt ontspannend

Selfcare is ontzettend belangrijk, zeker tijdens stressvolle periodes. Door tijd te nemen voor je huidverzorging investeer je ook tijd in jezelf. Kostbare tijd die je niet kunt gebruiken om te werken of om je zorgen te maken over andere zaken.

Zeker in de avond is het zeer ontspannend om even lekker de tijd te nemen om je huid te verzorgen. Maak er een complete routine van en geniet bewust van het moment.

Bonustip: Kies voor een product met lavendelgeur om ‘s avonds éxtra goed te ontspannen.

Nu je weet waarom huidverzorging belangrijk is heb je geen excuus meer om niet goed voor je huid te zorgen. Geen idee waar te beginnen? Download dit handige skincare stappenplan inclusief tracker zodat je perfect weet welk product je wanneer moet gebruiken!

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?