web analytics

Waarom je conditioner moet gebruiken

Ik krijg vaak de vraag waarom je conditioner moet gebruiken. Het is een extra stap als je je haar moet wassen en daarom lijkt het voor de meeste mensen vaak onnodig.

Toch zijn er wel een aantal goede redenen waarom het gebruik van een conditioner een must is voor gezond en glanzend haar.

Dit is waarom je zo vaak mogelijk een conditioner zou moeten gebruiken:

Hydratatie nodig? Gebruik een conditioner!

Conditioners zijn rijk aan hydraterende ingrediënten waaronder o.a. oliën en aminozuren. Ze dringen diep door in de haarvezels en voorzien het haar van essentiële voedingsstoffen. Dit bevordert de hydratatie en helpt om droogheid en broosheid te verminderen.

Zeker tijdens de koudere wintermaanden zal je al wel snel merken dat je haar sneller gaat pluizen en/of drogen aanvoelt. Een conditioner kan dan helpen om het haar verder te hydrateren en hierdoor dus ook te temmen.Conditioner gebruiken tegen klitten

Conditioners hebben antistatische eigenschappen, wat betekent dat ze helpen bij het ontwarren van knopen en klitten. Door een conditioner te gebruiken, maak je je haar gemakkelijker doorkambaar, waardoor je breuken en schade tijdens het kammen minimaliseert.

Zeker als je last hebt van lang en/of dik haar dat snel klit, dan zou je in principe bij iedere wasbeurt een conditioner moeten gebruiken. Het is wel weer een extra stap maar met slechts een paar minuutjes extra’s zal je jezelf veel extra tijd en pijn besparen.

 

Betere haarstructuur

Regelmatig gebruik van conditioner kan de algehele structuur van het haar verbeteren. Het helpt bij het sluiten van de haarschubben die tijdens het wassen opengezet worden, waardoor het haaroppervlak gladder wordt.

Dit resulteert dan weer in glanzender haar dat er gezonder uitziet en dat nadien ook veel makkelijker te stylen is!

Bescherming van je haar én je haarkleur

Conditioners vormen een beschermende laag rond de haarschacht, die het haar beschermt tegen de schadelijke effecten van hitte-stylingtools zoals föhns en stijltangen. Bovendien bieden ze bescherming tegen omgevingsfactoren zoals UV-stralen en vervuiling.

Voor degenen die hun haar verven, kan het gebruik van een conditioner helpen dus ook om de kleur langer te behouden. Conditioners sluiten de haarschubben, wat voorkomt dat kleurmoleculen gemakkelijk uit het haar lekken. Hierdoor behoud je langer levendige kleuren en een mooie glans.

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?