web analytics

Waarom je voldoende water moet drinken

We kunnen nog wel zoveel crèmes smeren als we willen, als de hydratatie van binnenuit niet goed zit gaat het weinig verschil maken. Voldoende water drinken is dan ook ontzettend belangrijk, zowel voor je gezondheid als voor je huid en haar.

Daarom vertel ik in dit artikel waarom je voldoende water moet drinken en hoe je dat dan precies kan doen, zelfs als je van nature weinig drinkt.

Waarom je genoeg water moet drinken

Hydratatie is ontzettend belangrijk voor je gezondheid dus je kunt maar beter zorgen dat je voldoende water drinkt. Maar waarom is water zo belangrijk voor het lichaam?

 • Vormt speeksel (spijsvertering)
 • Houdt de slijmvliezen vochtig
 • Zorgt ervoor dat de lichaamscellen kunnen groeien, zich reproduceren en overleven
 • Spoelt lichaamsafval weg, voornamelijk in urine
 • Smeert gewrichten
 • Water is het belangrijkste bestanddeel van de meeste lichaamsdelen
 • Is nodig voor de hersenen om hormonen en neurotransmitters te produceren
 • Regelt de lichaamstemperatuur (zweten en ademhaling)
 • Fungeert als schokdemper voor hersenen en ruggenmerg
 • Zet voedsel om in componenten die nodig zijn om te overleven (spijsvertering)
 • Helpt zuurstof door het hele lichaam te transporteren

Daarnaast helpt voldoende hydrateren ook nog eens voor gewichtsverlies want soms verwarren we honger met dorst waardoor we dénken dat we honger hebben maar eigenlijk gewoon dorst hebben. Voldoende water drinken helpt dus ook om die hardnekkige extra kilo’s aan te pakken.

Maak je water wat spannender

Ben je zelf geen grote water drinker omdat je water maar saai vindt? Begrijpelijk. Altijd en alleen maar water drinken kan inderdaad nogal snel saai worden waardoor je dus ook sneller naar ongezondere alternatieven gaat grijpen.

Gelukkig is er tegenwoordig een gezonder alternatief en dat is de SodaStream. Met de SodaStream tover je normaal saai kraantjeswater om in bruiswater én je kunt er zelfs een spannend smaakje aan toevoegen om het geheel nog wat lekkerder te maken.

Met de nieuwe duurzame en biologische SodaStreamBÍO-smaken (Zwart Bes, Frisse Appel, Sinaasappel en Klassieke Limonade) bereid je moeiteloos bruisende biodrankjes. Gewoon kraantjeswater doen bruisen met een bruiswatertoestel en de herbruikbare flessen van SodaStream, vervolgens het BÍO-smaakje naar keuze toevoegen, en klaar! De fruitsmaken zijn samengesteld uit enkel biologische ingrediënten, zijn 100% plantaardig, en bevatten minstens 50% minder suiker dan traditionele frisdranken.

Dit is de perfecte manier om toch het gevoel te hebben alsof je aan het zondigen bent zonder dat je gelijk een hele caloriebom binnenkrijgt. Je kunt er trouwens ook hele lekkere cocktails mee maken! 😉

Tips om meer water te drinken

Heb je ook altijd zoveel moeite om te onthouden om water te drinken? Zorg er dan voor dat je áltijd een grote fles water bij je hebt staan.

Als je ervoor zorgt dat je altijd water binnen handbereik hebt zal je er vaker aan denken om te drinken. SodaStream heeft een handige fles genaamd ‘My Only Bottle’ in het assortiment zitten. Met deze fles neem je je bruiswater (met smaak) heel makkelijk mee.

Vergeet je het nog steeds, ook al heb je altijd water binnen handbereik? Dan zou het misschien handig kunnen zijn om een alarm te zetten om om het uur even een slokje water te drinken. Blijf dit doen tot je uit jezelf begint te drinken en er een routine van gemaakt hebt.

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?