web analytics

Waarom voldoende slaap een must is voor een stralende huid

Een middagdutje wordt niet voor niets ook een ‘schoonheidsslaapje’ genoemd. Voldoende rust nemen is namelijk heel belangrijk voor een goede huid. Tijdens het slapen herstelt je huid van dagelijkse invloeden zoals UV-stralen. Een tekort aan slaap kan dan ook een negatieve impact hebben op je gelaat. In dit artikel vertellen we je meer over waarom slaap zo belangrijk is voor een mooie huid.

Slaap maakt mooier

Na een aantal slapeloze nachten heb je al snel meer last van een doffe huid, wallen onder de ogen en acne. Niet gek, want een tekort aan slaap zorgt ervoor dat je huid zich niet goed kan herstellen. Een tekort aan slaap zorgt daarnaast ook voor extra stress, wat natuurlijk ook niet bijdraagt aan een mooie huid. Op lange termijn kan slaapgebrek zelfs zorgen voor vervroegde huidveroudering.

Het tegenovergestelde is ook waar: met voldoende slaap blijft je huid dus langer jong en flexibel. Het is wel belangrijk dat je op de juiste manier slaapt, aangezien een verkeerde slaaphouding voor rimpels kan zorgen.

Switch je slaaphouding

Slaap je regelmatig op je buik of zij? Slecht nieuws, want dit zorgt voor meer spanning en druk op je gezicht. De druk op je gezicht kan zorgen voor extra rimpels. De beste slaaphouding is dus op je rug.

Het juiste beddengoed

Ook je beddengoed heeft impact op de gezondheid van je huid. Ruw beddengoed kan namelijk zorgen voor een droge huid. Zacht katoen of satijn voor het overtrek van je dekbed of kussensloop zorgt voor minimale frictie tegen de huid en vermindert de kans op vroege huidveroudering en huidirritaties. Het is daarnaast ook erg geschikt voor gevoelige huid, doordat de stoffen ademend en hypoallergeen zijn.

Hoeveel slaap heb je nodig?

De hoeveelheid rust die je nodig hebt verschilt per persoon. Over het algemeen is dit tussen de 7-9 uur per nacht. Het kan natuurlijk voorkomen dat je een periode minder goed slaapt. Geen zorgen, dit zal niet gelijk zorgen voor acne of rimpels. Door ook in periodes met slechte nachtrust goed voor je huid te zorgen met een moisturizer en goede zonnebrand komt je huid er vast en zeker weer bovenop.

Rust zacht

Door te kiezen voor de juiste slaappositie en genoeg rust te nemen, zorg je ervoor dat je huid tijdens je nachtrust optimaal kan herstellen. Door het te combineren met een fijne skin care routine behoud je een jonge, stralende huid!

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?