web analytics

Waarom wordt blond haar groen?

Blond haar wordt groen als het in contact komt met koper. Koper kan in leidingwater zitten maar het komt ook voor in het zwembad. Tijdens het zwemmen of na het wassen van je haar kan het dus gebeuren dat je blonde haar groen wordt.

Gelukkig is er wel iets aan te doen. In dit artikel vertel ik dan ook hoe je die groene schijn terug uit je blonde haar kunt krijgen.

Je houdt ervan om in de zon te lopen of om eens lekker te gaan zwemmen. Allemaal heel erg leuk maar het is wel nefast voor je haarkleur als je blond haar hebt. Blond haar kan dan namelijk groen uitslaan!

Zeker als je geblondeerd haar of highlights hebt is het risico op een groene coupe extra groot.Wat moet je doen als je blond haar groen is geworden?

Allereerst, niet panikeren. Het is een zeer normale reactie van je haar om groen uit te slaan als het in contact komt met koper.

Het allerbelangrijkste is dat je je haar zo snel mogelijk na het contact uitspoelt met koud water. Meteen na het zwemmen een koude douche pakken zou in eerste instantie al redelijk wat moeten helpen. Zeker als je ook nog eens een reinigende of zuiverende shampoo gebruikt.

Stel, je haar is na het wassen nog steeds heel erg groen. Dan is er nog een laatste redmiddel en dat is *tromgeroffel* ketchup. Rood en groen staan tegenover elkaar in de kleurencirkel en balanceren elkaar dus uit. Als je groen wilt verwijderen kun je dat dus gaan camoufleren met rood. Het rood in de ketchup zou het groene dus uit je haar moeten halen.

Is het aangenaam? Nee. Gaat het even heel erg stinken? Ja. Maar nadien is je haar wel weer mooi blond.

Voorkomen dat blond haar groen wordt

Voorkomen is nog altijd beter dan genezen. Voor je gaat zwemmen maak je je haar best van tevoren al even nat en breng je een royale laag conditioner aan. Welke conditioner maakt in principe niet zo veel uit, zolang het maar gewoon een dikke laag is. Je zou hier dus ook een goedkope conditioner voor kunnen gebruiken of eentje die je eigenlijk niet zo fijn vindt.

De conditioner gaat een beschermende barrière voor je haar vormen waardoor de chloor en het koper het haar minder zal aantasten.

Wil je extra voorzichtig zijn? Doe je haar dan in een dotje of een staartje of nog beter, draag een badmuts om je haar extra goed te beschermen. Zo ben je zeker dat je blonde haar niet groen zal uitslaan na het zwemmen!

Ook een beschermende spray met UV-factor kan extra helpen om schade door de zon te vermijden. Op die manier kunnen het zwembad én de zon je haar zeker niet aantasten. Een van mijn persoonlijke favorieten is de L’Oréal Professionnel Solar Sublime UV Filter + Aloe Vera spray. Deze spray verzorgt je haar en beschermt het tegen alle schadelijke invloeden van buitenaf.

Kapper

In het allerergste geval is er helemaal niet zoveel meer aan te doen en dan ga je toch opnieuw even langs de kapper moeten gaan. De kapper kan een bepaald soort toner over je haar heen zetten waardoor het opnieuw zijn normale blonde kleur gaat krijgen.

Een toner is niet schadelijk en het is ook geen verf dus je hoeft niet bang te zijn om raad te vragen aan je kapper als laatste redmiddel!

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?