web analytics

Wanneer droogshampoo gebruiken?

Droogshampoo is een product dat vaak veel discussie uitlokt. De ene kan er nooit meer zonder, de ander vindt het een verschrikkelijk product omdat het soms een witte waas achter kan laten (als je het niet juist gebruikt). Ikzelf hoor tot die eerste categorie en zweer al jaren bij de droogshampoo van Batiste en gebruik het dan ook ontzettend vaak voor verschillende doelen.

Maar wanneer kun je dan precies droogshampoo gebruiken? En waar is het dan wel allemaal goed voor? Dat vertel ik in dit artikel!

Haar minder wassen dankzij droogshampoo

Hét allergrootste voordeel van een droogshampoo? Je moet je haar minder wassen. Regelmatig je haar wassen zorgt er niet alleen voor dat het sneller vet wordt (waardoor je het nóg vaker moet wassen) maar droogt het haar ook uit en zorgt ervoor dat je haarkleur sneller uitwast en vervaagt. Er zijn wel bepaalde shampoos die de haarkleur beschermen en het uitwassen van de haarkleur minimaliseren maar wassen blijft nu eenmaal nefast voor je haarkleur.

Ook kun je dankzij een droogshampoo langer genieten van je geföhnde kapsel en van je haarstijl doordat je het dus ook niet opnieuw hoeft te wassen en helemaal opnieuw van nul moet beginnen stylen.

Een droogshampoo verlengt dus ook de periode tussen twee wasbeurten in en dat brengt alleen maar voordelen met zich mee.

Droogshampoo om je haar op te frissen

Een droogshampoo, zeker een met een lekker geurtje, is ook ideaal om je haar tussendoor even op te frissen. Stel dat je van een feestje komt waar veel gerookt werd of je haar ruikt gewoonweg wat muffig, dan is zo’n droogshampoo perfect om je haar een extra lekker geurtje te geven.

Een van mijn favoriete droogshampoos om dit te doen is de Cherry van Batiste. Deze heerlijke droogshampoo met lekkere kersengeur zorgt er meteen voor dat je haar weer lekker fris aanvoelt én ook nog eens heerlijk ruikt.

Droogshampoo als stylingproduct

Daarnaast kun je een droogshampoo niet alleen als ontvetter gebruiken maar ook als een volwaardig stylingproduct. Een droogshampoo geeft het haar, en met name de haaraanzet, volume. Het geeft extra veel body aan je haar en je hebt er dus niet eens een extra stylingproduct voor nodig.

Ook zorgt een droogshampoo voor meer textuur in het haar. Bij sommige kapsels, zoals opsteekkapsels zoals een dotje of vlecht, is het best lastig om het haar te stylen als het heel erg glad en zacht aanvoelt. Een droogshampoo kan er dan voor zorgen dat je haar meer grip krijgt waardoor het makkelijker vast te zetten is.

Voor mij persoonlijk is een droogshampoo echt wel een onmisbaar product geworden. Mijn Batiste staat dan ook altijd standaard op mijn kaptafel klaar voor wanneer ik het nodig heb. Hierdoor blijft mijn rode haarkleur veel langer mooi en bespaar ik ook meer tijd qua haarstyling.

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?