web analytics

Wat is een Banana Powder? (tips + producten)

Banana powders zijn gele, losse poeders die niet meer weg te denken zijn uit de cosmeticawereld. Zowel professionele visagisten als gewone make-upliefhebbers gebruiken het maar al te graag.

Dankzij zijn gele tint zorgt een banana powder namelijk voor heel wat voordelen tegenover een normale transparante poeder. Het is dan ook niet voor niets dat celebs zoals Kim Kardashian er niet meer zonder kunnen.

Wil je zelf ook leren wat je met een banana powder kunt doen en hoe je het dan precies moet gebruiken? Ik leg het je allemaal uit in dit artikel!

Waarvoor dient een Banana Powder?

Een banana powder wordt gebruikt als finishing powder om je make-up mee vast te zetten. Het belangrijkste kenmerk van een banana powder is zijn gele kleur, dat is dan ook het voornaamste verschil met een (klassieke) transparante poeder.

Banana powders worden voor verschillende doeleinden gebruikt. Ze worden vooral vaak gebruikt onder de ogen om concealer vast te zetten. Dankzij de gele ondertoon zorgt het poedertje voor een frisse, open blik.

Ook worden ze vaak gebruikt als ‘baking powder‘. Baking is een techniek waarbij je een grote hoeveelheid poeder aanbrengt, dit voor een aantal minuten laat zitten en het daarna wegveegt met een poeder borstel.

Door te baken hecht de concealer zich beter aan de huid en zal het poeder een soft focus effect aan de huid geven. Deze techniek wordt dan ook vaak toegepast door celebrities of door make-up artists bij een photoshoot.

Links: banana powder – Rechts: transparant poeder

Hoe moet je het poeder precies gebruiken?

Een banana powder kun je op verschillende manieren gebruiken.

De meest gebruikte methode is het aanbrengen met een losse poederkwast, zoals je eigenlijk ieder ander poeder gebruikt. Deze techniek is het best als je vooral op zoek bent naar een natuurlijk resultaat en niet teveel poeder wilt aanbrengen.

De andere manier om het poeder aan te brengen is d.m.v. een sponsje (zoals bv. de Beautyblender). Dit wordt voornamelijk gebruikt als je grote hoeveelheden poeder aan wilt brengen zoals bij de baking techniek.

Door je sponsje in het poeder te deppen krijg je lekker veel poeder op de spons en kun je gelijk een royale hoeveelheid aanbrengen. Daarna laat je het poeder even zitten en veeg je het weg met een losse poederkwast als je klaar bent met het baken.

Boven: banana powder – Onder: transparant poeder

De bekendste poeders

De laatste jaren heeft zowat ieder merk wel een eigen vorm van een banana powder gelanceerd. Toch zijn er een aantal merken die er echt wel bovenuit steken.

Dit zijn veruit de bekendste én beste banana powders op de markt:

Kortom, iedere make-upliefhebber die graag zijn of haar make-up skills wat wilt verbreden zou zo’n banana powder in huis moeten hebben. Het is op zich geen absolute must-have maar het tilt je make-upniveau zeker hoger.

Zeker wie graag wat extra tijd aan z’n make-up spendeert en wat extra fris voor de dag wilt komen zal veel plezier hebben aan dit product!

Aangezien er voldoende goede budgetvriendelijke opties zijn is het altijd het proberen waard.

Heb jij het al eens geprobeerd?

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?