web analytics

Wat kun je doen met Vaseline? De beste beauty tips

Bijna iedereen heeft wel een potje Vaseline in huis. Het is dan ook een ontzettend veelzijdig product dat je voor zoveel verschillende zaken kunt gebruiken, zeker op het vlak van beauty.

Toch zullen er misschien ook nog wel manieren zijn om Vaseline te gebruiken waar je in eerste instantie nog nooit aan gedacht hebt!

Maar wat kun je allemaal doen met Vaseline? In dit artikel geef ik je de beste beauty tips!

Vaseline gebruiken als voetcrème

Vaseline is een fantastische voetcrème, zeker als je je voeten eerder wat ruw behandeld hebt met zoiets als een puinsteen.

Week je voeten eerst even in warm water, haal daarna alle eelt en dode huidcellen weg met een eeltschraap of een puimsteen en breng daarna een royale laag Vaseline aan. Doe eventueel nog een dik paar (spa)sokken aan et voila: je voeten voelen weer zijdezacht aan en je hoeft er niet eens voor naar de pedicure.

Over je moisturizer heen gebruiken

Er zijn heel wat tegenstanders van Vaseline die zeggen dat Vaseline te dik is en verstoppend kan werken en daarom gebruiken ze het liever niet. Dit kan echter ook een voordeel zijn want Vaseline houdt inderdaad veel buiten… maar tegelijkertijd ook veel binnen!

Daarom gebruiken veel huidverzorgingsexperts Vaseline bovenop hun moisturizer, zeker als deze sterk hydraterende ingrediënten zoals hyaluronzuur bevat. Vaseline sluit als het ware al het vocht in, waardoor dit niet kan verdampen aan de lucht. Zo kan je dagcrème of moisturizer nog beter zijn werk doen en volledig intrekken in de huid.

Verkoudheid? Gebruik Vaseline rond je neus!

Moet je je neus veel snuiten en is de huid rondom je neus heel erg rood, droog en pijnlijk geworden? Vaseline to the rescue! Vaseline is het ideale middel om een goede stevige laag te leggen. Hierdoor kan de huid op haar gemakje herstellen, zelfs als je nog steeds heel erg ziek bent.

Op die manier kun je je de rode huid een beetje verzachten en tegelijkertijd nieuwe schade voorkomen.

Wenkbrauwstyling

Gebruik een klein beetje Vaseline om je wenkbrauwen in vorm te houden. Dit kan helpen om ze op hun plaats te houden en een verzorgde uitstraling te behouden.

Gebruik het in combinatie met een wenkbrauwpotlood of poeder of gebruik het gewoon op zichzelf als je van natuurlijke wenkbrauwen houdt.

Daarnaast kun je het ook gebruiken om weerbarstige babyhaartjes in de plooi te houden. Gewoon een heel klein toefje Vaseline en je haar blijft perfect in model.

Vaseline als highlighter – hallo glimmende benen!

Wrijf een dun laagje Vaseline over je benen om een glanzend effect te creëren, wat vooral handig kan zijn tijdens de zomermaanden. Smeer ze eerst royaal in met een hydraterende bodylotion en breng daarna de Vaseline aan.

Ook mogelijk: mix wat highlighter poeder door de Vaseline heen. Zo krijg je een highlighter voor je lichaam!

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?