web analytics

Wat kun je doen tegen gele tanden?

Je zou het misschien niet geloven maar van nature zijn onze tanden allemaal geel en hagelwitte tanden komen nu eenmaal niet zo vaak voor in de natuur. Toch vinden we het belangrijk dat onze tanden zo wit mogelijk ogen en gelukkig zijn er hier en daar wel wat zaken aan te doen om je tanden witter te maken én wit te houden.

Er zijn verschillende stappen die je kunt nemen om gele tanden te verminderen of te voorkomen. Hier zijn enkele suggesties:

Een goede tandhygiëne is belangrijk

Regelmatig poetsen is een absolute must voor witte tanden. Poets je tanden minstens twee keer per dag gedurende minimaal twee minuten. Gebruik een tandpasta met fluoride en een zachte tandenborstel. Poets in kleine cirkelvormige bewegingen en zorg ervoor dat je alle tandoppervlakken goed bereikt.

Vergeet ook zeker niet om te flossen. Flossen is belangrijk omdat het helpt bij het verwijderen van tandplak en voedselresten tussen je tanden. Doe dit dagelijks, bij voorkeur voor het slapengaan. Zo ben je zeker dat alle viezigheid zeker verwijderd is!Gezonde levensstijl

Door op je voeding te letten kun je je tanden langer wit houden. Vermijd voedsel en dranken die vlekken veroorzaken, zoals koffie, thee, rode wijn en gekleurde frisdranken. Als je ze toch consumeert, spoel dan je mond met water na afloop. Eet ook voedingsmiddelen die helpen bij het behouden van een gezonde glimlach, zoals knapperige groenten en fruit, zoals appels en wortelen, die helpen bij het reinigen van je tanden.

Beperk suikerhoudende voeding en dranken ook zoveel mogelijk. Suiker kan tandbederf veroorzaken, wat kan leiden tot verkleuring van de tanden. Beperk daarom je inname van suikerhoudende snacks, frisdranken en snoepjes.

Ook roken heeft een negatieve invloed op de kleur en gezondheid van je tanden. Overweeg om te stoppen met roken of ga voor een ander alternatief voor sigaretten.

Gele tanden bleken

Zijn je tanden toch geel geworden en wil je graag dat ze witter worden? Begin dan bij een professionele gebitsreiniging. Laat regelmatig je gebit professioneel reinigen door een tandarts of mondhygiënist. Dit kan helpen bij het verwijderen van hardnekkige tandplak en oppervlakkige vlekken. Zo worden je tanden uit zichzelf ook witter én het is ook nog eens beter voor je gebit.

Moesten ze hierna toch nog altijd een beetje te donker of te geel zijn zou je ook kunnen opteren voor tandbleekmiddelen. Overweeg tandbleekmiddelen, zoals tandpasta’s, strips of gels, maar gebruik deze altijd volgens de instructies en raadpleeg indien nodig een tandarts.

Raadpleeg een tandarts

Als je ernstige verkleuring of gele tanden hebt die niet reageren op de bovengenoemde maatregelen, raadpleeg dan een tandarts. Ze kunnen professionele behandelingsmogelijkheden aanbieden, zoals bleken, laminaten of tandheelkundige kronen, om je tanden witter te maken.

Het is belangrijk om te onthouden dat de natuurlijke kleur van tanden van persoon tot persoon verschilt, en dat niet alle methoden geschikt zijn voor iedereen. Raadpleeg daarom altijd een tandarts voordat je ingrijpende veranderingen aan je tanden aanbrengt en ga zeker niet zomaar met het eerste het beste middel aan de slag waardoor je eventuele schade aan kunt brengen.

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?