web analytics

Wat te doen tegen acne? De beste tips

We associëren acne vaak met iets waar we vooral tijdens onze jeugd mee moeten afrekenen maar niets is minder waar. Ook op latere leeftijd kun je nog steeds last hebben van acne, wat natuurlijk heel erg vervelend is!

Gelukkig zijn er wel wat manieren om acne tegen te gaan of om het alleszins toch al een heel stuk te verbeteren. In dit artikel zet ik de beste tips tegen acne op een rijtje!

De juiste producten gebruiken

Tegenwoordig zijn er heel wat fijne producten op de markt die de huid niet alleen verzorgen maar die er tegelijkertijd ook voor zorgen dat de huid minder talg aanmaakt, waardoor je dus ook minder snel last zult krijgen van acne.

Producten die de talgproductie onder controle houden en de huid matteren zijn key, net zoals producten met een ontstekingsremmende werking. Kies ook altijd voor lichte crèmes die snel intrekken en de huid niet verstoppen.

Een goede webshop om eens te bekijken is Huidpraktijkshop, hier vind je heel wat fijne huidproducten tegen acne die je hier zeker bij kunnen helpen.

Gebruik niet-comedogene make-up

Heb je je ooit al afgevraagd wat ze bedoelen met ‘niet-comedogeen’? Wel, als een product niet-comedogeen is wilt dat zeggen dat het product in kwestie de huid niet verstopt. Als je snel last hebt van acne en je gebruikt make-up die de huid gaat verstoppen, dan wordt het probleem eigenlijk alleen maar erger.

Daarom kies je dus best voor deze niet-comedogene make-up die de huid laat ademen en dus ook niet zal verstoppen. Kies voor producten met een lichte, gelachtige textuur en laat de dikke, dekkende foundations achterwege.

Hier op mijn blog schreef ik eerder al een artikel over foundations voor een vette huid. Moest je dus nog op zoek zijn naar een geschikte foundation, lees dat artikel dan zeker eens door!

Niet uitknijpen

Puistjes uitknijpen doe je beter niet, net zoals krabben aan je puistjes. Het is misschien verleidelijk om je puistjes uit te knijpen zodat je er sneller van verlost bent maar het is best wel schadelijk voor je huid.

Door puistjes incorrect uit te knijpen kun je (diepe) littekens veroorzaken die niet zo makkelijk meer zullen verdwijnen, laat staan dat ze ooit nog verdwijnen!

Ook mee-eters laat je best gewoon zitten. Wil je toch perse van je mee-eters verlost geraken? Laat ze dan door een professionele schoonheidsspecialiste verwijderen. Zij weten precies hoe ze mee-eters moeten aanpakken en hebben ook de juiste tools in huis om deze makkelijk te verwijderen zonder littekens of wondjes te veroorzaken.

Douchen na het sporten of zonnen

Achtergebleven zweet op de huid is de ideale broedplaats voor de bacteriën die acne veroorzaken. Het is dan ook ontzettend belangrijk om meteen te douchen na een intensieve sportsessie of als je lang buiten bent geweest.

Geen tijd om te douchen? Zorg er dan alsnog voor dat je de huid goed reinigt met een reinigingsgel of ga op z’n minst toch even over je huid heen met wat micellair water. Alles is beter als niks natuurlijk, zolang je de huid maar even reinigt na het zweten!

Wil je acne dus graag voorkomen in de toekomst? Zorg er dan voor dat je je huid altijd goed reinigt na het transpireren en dat je altijd de juiste producten voor een vette, talgrijke huid gebruikt.

Zorg er daarnaast ook voor dat je niet-comedogene make-up gebruikt om je huid niet extra te verstoppen en je zult merken dat je huid er snel beter uit zal zien!

Heb jij soms last van acne?

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?