Wat te doen tegen frizzy hair?

In de winter heeft iedereen wel eens last van statisch of pluizig haar. Maar wat doe je daaraan als het na de winter nog steeds frizzy blijft? Dan ligt het niet meer aan het weer maar eerder aan je haar zelf. Daarom zet ik in dit artikel een heleboel tips en tricks op een rijtje waarmee je pluizig haar tegen kan gaan.

1. Vermijd siliconen
Dit is echt de #1 tip die ik je mee ga geven. Iedere kapster waar ik al geweest ben gaf me deze tip mee. Als je je haren vaak met shampoo of conditioner wast die siliconen bevat dan gaat je haar na een tijd frizzen. Siliconen zijn niet alleen slecht voor het pluizen van het jaar, je kunt er na een tijd zelfs haaruitval door krijgen. Ook gaan siliconen er voor zorgen dat je punten droog blijven maar je haaraanzet zeer vet voelt.  Als jij last hebt van deze ‘symptomen’ is het misschien tijd om silicone free te gaan wassen. De producten van Redken zijn hier zeer geschikt voor trouwens!

2. Gebruik een goede borstel
Je kunt natuurlijk 100 euro aan een borstel à la Mason Pearson gaan spenderen maar een goede borstel hoeft echt niet duur te zijn. Ik zweer zelf al jaren bij de Tangle Teezer en die heb je al voor € 14 bij Bol.com. Hij is ook iets duurder dan borstels van bij de drogisterij maar hij gaat echt wel jaren mee.

 photo Loreal-mythic-oil-2_zps8e2aa20b.png

3. Gebruik een goede haarolie om frizz te temmen
Wat je ook altijd kunt gebruiken om je frizz onder controle te houden is een haarolie. Hiermee pak je het probleem niet echt aan zoals bij de vorige tips maar je verdoezelt het probleem wel even. Zoek altijd een goede haarolie die je haar hydrateert, mooi laat glanzen en die het haar vooral niet verzwaart of vet maakt. Mijn favoriet is de L’Oréal Mythic Oil.

Redken Smooth Lock

4. In nood? Grijp naar de stijltang
Als geen enkele stap volledig geholpen heeft dan kun je altijd even de stijltang erbij nemen. Ik heb in de winter vaak last van pluizend haar en dan pak ik de stijltang er bij en ga ik even over de plukjes die beginnen te pluizen. Misschien niet de meest gezonde optie maar zolang je een heat protectant gebruikt is het geen probleem. Tip: Gebruik de Smooth Lock conditioner van Redken. Deze maakt je haar gladder, bevat geen siliconen én bevat een heat protectant.

Dit waren mijn simpele tips om van pluizend haar af te raken. De producten die ik in dit artikel laat zien zijn wel wat aan de prijs maar dan krijg je er wel een geweldige coupe voor in de plaats, het lijkt namelijk net of je een celebritybrushing gehad hebt bij de kapper.

Wat zijn jouw top tips voor mooi en gezond haar?

Share:

4 Comments

 1. beautifulday4makeup
  April 23, 2015 / 7:50 am

  Ik heb gelukkig niet zoveel last van frizzy haar

 2. April 23, 2015 / 7:49 am

  Vroeger had ik hier altijd heel veel last van, maar sinds de afgelopen jaren gelukkig niet meer. Ik gebruik idd ook een Tangle Teezer en vaak shampoo’s die geen siliconen bevatten. Daarnaast werken mijn stijltang en krultang idd ook goed om springhaar te voorkomen. Leuke en goede tips!

  Liefs Agneta

 3. April 23, 2015 / 11:37 am

  Handig artikel! Dat wordt minder siliconen gebruiken dus!

 4. Karlien - Polished Cats
  April 23, 2015 / 12:54 pm

  zo’n olie lijkt mij idd echt wel ideaal
  zelf heb ik gelukkig weinig last van pluizig haar, of ik stoor er mij alvast niet aan

  liefs
  karlien

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?