web analytics

Welke make-up gebruiken bij een lichte huid?

Als je een lichte tot zeer lichte huid hebt lijkt het soms wel alsof je helemaal overgeslagen wordt binnen de cosmeticawereld. Foundations zijn te donker, oogschaduw is te fel en zelfs lipsticks kunnen ervoor zorgen dat je er nóg bleker uitziet of laten je ziek lijken.

Make-up bij een lichte huid is vaak iets lastiger maar gelukkig zijn er wel heel wat make-upproducten die je lichte teint extra benadrukken, op een goede manier. Mits de juiste producten zie je er zeker niet te bleek of te ziek uit maar juist fris en verzorgd.

In dit artikel beschrijf ik welke make-up je best kunt gebruiken als je een lichte huid hebt.


Foundation

Kies áltijd een foundation die goed past bij je huidskleur, zelfs als je denkt dat je geen geschikte foundation kunt vinden in jouw huidskleur. Beter een beetje langer zoeken en naar een specifiek merk moeten gaan dan settelen voor een foundation die veel te donker of veel te oranje is.

Er zijn tegenwoordig tal van merken die toch een groot aanbod aan kleuren hebben waaronder bv. L’Oréal Paris, NYX, Bourjois en MAC Cosmetics.

Test ook zeker je foundation altijd uit in de winkel i.p.v. online te shoppen. Probeer hem uit op je kaaklijn en zeer belangrijk: zeker NIET op je hand. Alleen zo kan je 100% zeker zijn dat je de juiste kleur foundation hebt voor jouw huidskleur.

Nog op zoek naar een nieuwe foundation en je weet niet waar te beginnen? De juiste foundation vinden doe je zo!

Blush en bronzer

Zachtroze, perzikkleurige of lichtrode blush kan prachtig staan bij een lichte huid. Laat de opvallende kleuren zoals felroos of oranje achterwege, dit staat helemaal niet zo mooi bij een lichte huid tenzij je ze extreem subtiel aanbrengt.

Breng de blush voorzichtig aan op de appels van je wangen voor een gezonde blos zodat het lijkt alsof je net een lange, deugddoende wandeling hebt gemaakt in de natuur.

Bij bronzer kies je ook best voor een natuurlijke, onopvallende kleur. Liefst met een gele ondertoon i.p.v. een oranje ondertoon want oranje zal vloeken met je lichte huidskleur.

Oogschaduw

Qua oogschaduw zijn er niet zo heel erg veel ‘regels’ als het aankomt op make-up bij een lichte huid want ook met een lichtere huidskleur kun je ontzettend veel verschillende kleuren dragen.

Wil je je lichte teint toch wel graag wat extra benadrukken met behulp van oogschaduw? Kies dan voor natuurlijke aardetinten zoals taupe en beige of ga voor zachtroze of perzik indien je toch wat kleur wilt.

Eyeliner en mascara

Zwarte eyeliner en mascara staan erom bekend om nogal hard te zijn. Dit is te vermijden als je al wat ouder bent of als je voor een natuurlijke look wilt gaan maar ook als je een lichte huid hebt laat je zwart beter achterwege.

Opteer eerder voor zachtere kleuren zoals bv. bruin of grijs. Bruine of grijze eyeliner en mascara zijn veel subtieler en minder hard dan intense zwarte tinten. Ze zorgen voor definitie zonder te overheersen.

Lipstick

Zachte roze, perzikkleurige, koraal of nude lippenstiften kunnen er prachtig uitzien bij een lichte huid. Ze halen de warmte in je huid naar boven waardoor je er minder bleek uit ziet.

Vermijd te donkere kleuren die mogelijk te sterk contrasteren, deze kunnen ervoor zorgen dat je nog bleker lijkt.

Wil je wel graag iets opvallender dragen zoals bv. een rode lipstick? Breng deze dan niet te dekkend aan maar kies voor een dunner laagje. Breng desnoods een kleine hoeveelheid aan op je vinger en dep deze zo op de lippen. Zo kun je toch nog genieten van een prachtige rode lippenstift zonder dat je er meteen te bleek uitziet.

Dit waren mijn beste make-up tips voor een lichte huid. Het is dus zeker niet onmogelijk om een mooie make-uplook te creëren met een lichte huid, ook al lijken make-upmerken zich zelden aan te passen.

Ik heb persoonlijk zelf ook een lichte huid (quasi iedere foundation is te donker!) dus ik heb al deze tips ook persoonlijk uit kunnen testen en voor mij werken ze perfect.

Hopelijk heb ik jullie dus ook kunnen inspireren en informeren! Indien je verder nog vragen hebt, laat het me dan zeker weten via social media of stuur een mailtje naar info@thepinkperfectionist.be!

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?