Yves Rocher Collection Été

Als je mijn blog al even volgt dan weet je dat ik de zomergeur van Yves Rocher ieder jaar opnieuw aanschaf. Ze brengen ieder jaar een eau de toilette uit met zo’n typische Yves Rocher geur, echt heerlijk. Naar goeie gewoonte laat ik ook dit keer de nieuwe geur aan jullie zien. Kijk je mee?

Ik heb een zwak voor de zomergeuren van Yves Rocher. Ze zijn altijd lekker fris, bloemig en gewoon heerlijk zomers. Meestal wordt de lijn ook nog uitgebreid met een douchegel waardoor je je volledig kunt overdompelen in hun zomergeur. Mijn absolute favorieten waren Retropical uit 2013 en Bleu Végétal uit 2015. Beide geuren hadden bergamot tussen de noten zitten, iets wat ik echt wel kan appreciëren in een zomergeur.

De zomergeuren van Yves Rocher zijn bij veel mensen hit or miss. Vaak lijken ze wel wat op elkaar, buiten dat er dan een paar noten veranderen. Over het algemeen zijn het wel vrij frisse en waterige eau de toilettes. Ikzelf ben er dus dol op maar je moet er inderdaad wel voor zijn. Als je iemand bent die meer voor de zwaardere geuren is ga je hun zomergeuren waarschijnlijk niet kunnen appreciëren.

Yves Rocher Collection Été eau de toilette

De Yves Rocher Collection Été geur past ook weer in de rijtje, alleen vind ik hem veel minder fris en aquatisch dan andere jaren. Yves Rocher omschrijft de geur als: “A refreshing and luminous fragrance to reveal a chic bohemian spirit. A sparkling cocktail of citrus and sun-drenched summer fruits combined with the freshness of the mint.”

Hij is nog altijd behoorlijk fris maar het fruitige komt toch wel meer naar boven dan andere jaren. Ik vind de geur ook iets tropischer en exotischer ruiken waardoor het echt de ideale zomergeur is.Bij Yves Rocher brengen ze altijd eau de toilettes in tijdens de zomermaanden om alles lekker luchtig te houden. Een eau de parfum durft nogal zwaar vallen en dat wil je bij het warme weer absoluut vermijden.

Algemeen geldt dat een eau de toilette minder lang blijft hangen dan een eau de parfum. Dat is inderdaad zo maar gelukkig blijft deze Collection Été wel een aantal uur hangen. Zelfs na een uurtje of 6-7 krijg ik nog steeds complimenten, ook al ruik ik de geur zelf niet meer. Zeker niet slecht voor een eau de toilette!

Haarparfum

Buiten een eau de toilette zitten er nog wat andere producten in de Yves Rocher Collection Été collectie. Zo heb je onder andere nog een haarmist met dezelfde lekkere geur als de eau de toilette. Een parfum bevat vaak alcohol waardoor je het best niet in je haar kunt sprayen. Door gebruik te maken van een haarparfum spray je geen schadelijke stoffen in je haar maar heb je wel nog steeds die lekkere geur van je parfum.

De geur van dit haarparfum is vrij gelijk aan de eau de toilette, alleen is hij iets lichter. Hij is dus ook ideaal voor dagen waarop je wel lekker wilt ruiken maar je niet teveel geur wilt. De sprayflacon zorgt voor een zalig lichte mist die zich makkelijk over het haar verdeelt zonder plakkerig aan te voelen.

Geparfumeerde douchegel

Last but not least zit er ook weer een douchegel in de collectie. Zoals altijd bij de zomeredities gaat het hier om een lange fles van 200 ml. De geur ruikt echt bijna identiek naar de eau de toilette, heerlijk zomers! De douchegels van Yves Rocher geven altijd lekker veel schuim zonder uitdrogend te zijn. Ze zijn ook nog eens super budgetproof en de mooie verpakking staat ook nog eens goed in de badkamer.

Ik ben weer fan van de zomergeur maar dat is eerlijk gezegd geen verrassing. Als je dol bent op frisse exotische geurtjes dan kun je altijd wel terecht bij Yves Rocher. De producten zijn betaalbaar en doen hun werk zeker goed.

Wat is jouw favoriete zomergeurtje?

Share:

4 Comments

 1. May 28, 2017 / 7:22 pm

  Deze is echt hemels é!
  Kben zoooo blij dat ik die ook heb, durf hem alleen niet gebruiken omdat ij limited is en ik geen nieuwe kan kopen als hij op is 😀

  Ilona

 2. Lisa
  May 29, 2017 / 12:41 pm

  Ik had de douchegel aangeschaft, maar vind ‘m te bloemig en daarom misschien zelfs chemisch ruiken. Ik heb ‘m nog niet uitgeprobeerd in de douche, maar tot nu toe stelt deze mij wel een beetje teleur.

 3. Christine Lamot
  May 29, 2017 / 8:32 pm

  Oh ik hou ervan als mijn haar goed ruikt! Mooie verpakking ook. Mijn favoriet geurtje is momenteel eentje van de body shop maar ik ben altijd op zoek naar leuke nieuwe geurtjes 😀

 4. Karlien - Polished Cats
  May 29, 2017 / 9:34 pm

  oh wauw deze lijkt mij echt wel goed ruiken
  hier ga ik wel eens naar kijken

  liefs
  Karlien

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?