Yves Rocher douchegel: normale vs geconcentreerde

Yves Rocher is een merk waar ik altijd al heen ging voor douchegels. Hun douchegels zijn écht mijn favoriet dus ik heb er een hele hoop in huis. Sinds kort hebben ze ook de geconcentreerde douchegels. Deze douchegels in een klein flesje zouden even goed moeten reinigen als de varianten in de grotere flacons. Dat wou ik graag eens uittesten want ik kocht de granaatappel & roze peper douchegel ooit bij Yves Rocher en kreeg toen de geconcentreerde versie bij de BLUX Box. Als je benieuwd bent naar de vergelijking, lees dan zeker verder.

Bij Yves Rocher vinden ze het milieu erg belangrijk. Daarom zijn ze de laatste jaren bezig geweest om het aantal plastic dat ze gebruiken drastisch te minderen. Hun nieuwste producten komen vaak in een speciale ecologische verpakking waarbij vaak voor de helft minder plastic gebruikt moet worden.

Tegenwoordig zijn ze ook bezig om hun oude klassieke producten in een ecologischere verpakking te stoppen door naast de klassieke variant ook een geconcentreerde variant aan te bieden. Zo hebben ze dus o.a. geconcentreerde shampoos én douchegels.

De Yves Rocher geconcentreerde douchegels komen in dezelfde geurlijnen als de klassieke douchegels. Ik gebruik deze douchegels echt al jaren en heb er ook altijd een aantal in huis. Ik kocht een tijdje terug de Granaatappel & Roze peper douchegel in de normale versie. Later kreeg ik ook de geconcentreerde versie in de BLUX Box Zomer. Inmiddels heb ik beiden getest én vergeleken met elkaar.

Yves Rocher Granaatappel & Roze Peper bad- en douchegel

De eerste douchegel die ik graag wil bespreken is de klassieke Granaatappel & Roze Peper bad- en douchegel. Het is dus inderdaad een gel die je voor beiden kunt gebruiken dus dan verwacht ik natuurlijk veel schuim. Ik gebruik dit product al een tijdje en kan je zeggen dat het echt heel erg goed schuimt. Hierdoor is het dus echt ideaal om zowel voor het bad als voor de douche te gebruiken.

Voor een volledig bad te vullen met schuim heb je toch wel iets van een 5 ml product nodig. Om te douchen gebruik ik ietsje minder maar alsnog lijkt het redelijk veel. Ik moet iets van een drie keer knijpen in de flacon om mijzelf volledig te kunnen wassen.

De geur van deze douchegel is lekker aanwezig tijdens het douchen maar wordt al een pak minder sterk na het douchen. Hij blijft wel lang hangen maar eerder als een vleugje i.p.v. de sterk opvallende geur die je ruikt tijdens het wassen.

Yves Rocher Granaatappel & Roze Peper geconcentreerde douchegel

De geconcentreerde versie is wel echt een douchegel zoals de meeste douchegels. Je merkt tijdens het gebruiken ervan dat hij aanzienlijk minder hard schuimt als de normale versie. Als je dit product mengt met water krijg je eerder een dikke melkachtige laag i.p.v. een laagje schuim. Niet handig om in bad te gebruiken maar onder de douche wel erg prettig. Dit product droogt mijn huid namelijk minder uit dan de normale douchegel.

De bedoeling achter deze geconcentreerde douchegel is dat je er even veel mee kan douchen zonder dat je evenveel product moet gebruiken. Een flacon geconcentreerde douchegel van 100 ml zou evenveel douchebeurten moeten geven als een normale van 400 ml. Ik heb van de normale douchegel een flacon van 200 ml, dat wil dus zeggen dat ik met dit kleine flesje DUBBEL zo lang zou moeten kunnen als met mijn grote flacon.

Ik heb het uitgeprobeerd en de geconcentreerde versie is inderdaad heel krachtig. Met 1 à 2 keer licht knijpen kon ik mijn hele lichaam wassen. Tevens bleef de geur bij deze ook veel langer hangen!

LEES OOK: Yves Rocher haircare

Conclusie: Yves Rocher beloofde een meer geconcentreerde versie waarbij je minder product nodig hebt en dus ook minder plastic nodig hebt voor de verpakking. Ze hebben hun beloftes volledig waargemaakt en de geconcentreerde douchegel is echt veel zuiniger als het origineel.

Toch wil ik het origineel niet volledig afschrijven aangezien het hier om een bad- en douchegel gaat. De schuimlaag van de originele is toch iets wat ik mis in de geconcentreerde douchegel. Ik blijf dus beiden gebruiken, al gaat de bad- en douchegel voornamelijk naar het bad en de geconcentreerde douchegel wordt enkel in de douche gebruikt.

De Yves Rocher Bad- en douchegel Granaatappel & Roze Peper kost € 2,50 voor 200 ml. Voor de geconcentreerde douchegel betaal je € 3,95 voor 100 ml.

Voor welke douchegel zou jij gaan?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?