web analytics

Yves Rocher Elixir Jeunesse verzorging

Vorige week vertelde ik jullie al over de anti-pollutie behandeling die ik in het Yves Rocher Instituut gekregen heb. Bij deze behandeling maakten ze gebruik van producten met Aphloia-extract, dat dus ook terugkomt in de Yves Rocher Elixir Jeunesse verzorging. Tijdens de behandeling hebben ze ook meerdere van deze producten gebruikt.

Inmiddels ben ik de producten zelf ook al een dikke maand aan het proberen dus het leek me het ideale moment voor een review. Kijk je mee?

Yves Rocher Elixir Jeunesse

Wat doen de Yves Rocher Elixir Jeunesse producten?

Onze huid krijgt het vaak zwaar te verduren. Stress, UV-straling, vervuiling, … Al deze factoren beschadigen én verouderen de huid. Dermatologen zijn het er over eens dat maar liefst 80 procent van de veroudering van onze huid veroorzaakt wordt door vervuiling en blootstelling aan de zon.

Het nieuwe Yves Rocher Elixir Jeunesse gamma helpt gelukkig om de vervuiling van de huid tegen te gaan. Door het ultrageconcentreerde Aphloia-extract wordt de huid hersteld én gaat ze ook beter beschermd worden tegen al deze vervuiling.Aphloia-extract zorgt er namelijk voor dat het collageen in de huid weer helemaal hersteld wordt, wat er dus voor zou moeten zorgen dat je huid langer jong blijft.

Ik heb het hele Yves Rocher Elixir Jeunesse ritueel in huis en ben het al een tijdje aan het testen. Werkt het echt zo goed als ze beweren en hoe reageerde mijn gevoelige huid er op? En in welke volgorde moet je de producten nu eigenlijk gebruiken? Ik vertel het jullie graag!

Micellaire reinigingsgel – € 11,90

Het hele Elixir Jeunesse ritueel begint met het reinigen van de huid. Logisch natuurlijk want om vervuiling tegen te gaan moeten we natuurlijk eerst alle viezigheid weghalen. Met deze micellaire reinigingsgel kan dit heel makkelijk! Het is namelijk een make-upremover én reinigingsgel in 1 product, zoals bij alle micellaire producten het geval is.

Het product werkt heel erg simpel. Je brengt het product gewoon aan op een wattenschijfje en d.m.v. van zachte gladstrijkende bewegingen haal je alle make-up en vuiligheid simpel weg. Het product is zowel geschikt voor het gelaat als voor de ogen dus je hoeft geen afzonderlijke producten te gebruiken. Buiten reinigend werkt het product ook nog eens ontgiftend dus je geeft gelijk een hele detox aan de huid.

Double Action Essence serum – € 35,90

Na het reinigen is het tijd voor het serum, wat in mijn ogen echt een van de sterren van deze hele lijn is. Dit serum zit namelijk écht vol met Aphloia-extract en dat voel je echt meteen. Van het moment dat ik het serum aanbreng voel ik de huid gewoon strakker worden, precies botox in een flesje. Het trekt ook echt gelijk in de huid en dat voelt zeer prettig aan moet ik zeggen.

Dit serum geeft gelijk ook een gezonde glow aan de huid, waardoor ik het dus vooral ook fijn vind om het ‘s ochtends te gebruiken.

Yves Rocher Elixir Jeunesse

Het product is ook zeer makkelijk in gebruik. Dankzij het handige pipetje kun je namelijk heel makkelijk doseren en breng je niet teveel serum aan. Ik gebruik een druppel voor iedere zone dus een druppeltje voor iedere wang, de neus, de kin en het voorhoofd.

Restructuring Care dagcrème – € 35,90

Na het aanbrengen van het serum volgt de Yves Rocher Elixir Jeunesse dagcrème. Je hoort deze crème iedere ochtend te gebruiken maar ik wissel hem liefst om de dag om met een andere iets rijkere crème. Voor mij is deze crème namelijk nét niet voedend genoeg om zeer effectief te zijn.

Hij is ook voornamelijk bedoeld voor de normale tot gecombineerde huid. Toch is hij wel lekker dik en voedend dus op zich kan het er wel mee door. In de zomer zou ik bv. wél genoeg hebben met deze crème.

Yves Rocher Elixir Jeunesse

Sleeping Care nachtcrème – € 35,90

‘s Avonds gebruik ik natuurlijk geen dagcrème maar ga ik voor de Yves Rocher Elixir Jeunesse Sleeping Care nachtcrème.

Deze crème gebruik ik wel trouw iedere nacht want ik vind hem echt geweldig. De crème komt eerder in een soort lichte gelvorm en dat vind ik echt superprettig ‘s nachts. Ik hou er gewoon echt niet van als mijn nachtverzorging superdik en plakkerig is.Deze crème is speciaal bedoeld om de vermoeidheid van de huid aan te pakken. Zeker ‘s avonds kan het zeker deugd doen om deze crème aan te brengen.

Doordat het dus eerder een gel is voelt hij zo fris aan op de huid en brengt hij gelijk verlichting. Op langere termijn merkte ik ook wel dat deze crèmes voor een goede detox van de huid zorgden!

yves rocher oogcrème

Reviver oogroller – € 24,90

Als je denkt aan een vermoeide huid, dan denk je automatisch ook vaak aan wallen. Daarom hebben ze binnen deze lijn ook een oogroller gelanceerd. Deze Yves Rocher Elixir Jeunesse Reviver oogroller gebruik ik voornamelijk ‘s ochtends vanwege zijn verfrissende effect. Deze roller heeft namelijk drie metalen balletjes die de ogen gelijk opfrissen en wakker maken.

De gel die erin zit werkt ook gelijk verfrissend én hydraterend.  Doordat het eerder een gel is en geen crème is hij ook fijn om aan te brengen voor mijn concealer. Hij trekt echt direct in, waardoor mijn concealer niet meteen alle kanten op gaat glijden. Voor ‘s avonds ga ik wel liever voor een iets rijkere oogcrème.

Yves Rocher Elixir Jeunesse

Ik heb de Yves Rocher Elixir Jeunesse producten nu dus al voor een langere periode getest en ik kan ze dus echt wel ten volle aanraden. Van mijzelf heb ik vaak last van een zeer grauwe en doffe huid, iets wat inderdaad vaak met stress en vermoeidheid te maken heeft. Ik merk dus wel dat deze producten een zeer positieve invloed hebben op mijn huid.

Doordat ik zo’n extreem droge huid heb moet ik ze wel afwisselen met iets rijkere producten die mijn huid net iets meer hydrateren. Daarom kies ik er vaak voor om de dagverzorging af te wisselen met een vollere crème. Ook gebruik ik de oogroller dus alleen ‘s ochtends en een dikke oogcrème ‘s avonds. Verder gebruik ik de nachtverzorging en micellaire reiniger wél iedere dag.

elixir jeunesse dagcrème

Ik heb natuurlijk nog niet echt veel anti-aging nodig, waardoor ik deze producten dus ook in kuurvorm gebruik. Zodra deze producten volledig op zijn schakel ik weer tijdelijk over naar mijn ‘normale’ verzorging. Dat is ook de manier die ze aanraden bij Yves Rocher zelf.

Wil je je huid dus ook even een stevige detox geven? Bekijk de Yves Rocher Elixir Jeunesse dan zeker eens. De producten zijn echt heel fijn in gebruik en geven zowel op korte als lange termijn goede resultaten. De producten zijn te koop via de webshop en winkels.

Ben jij al bekend met deze producten?

8 Comments

 1. March 22, 2018 / 10:38 am

  Deze lijn klinkt goed! Ik gebruik wel eens producten van Yves Rocher, maar dan vooral make-up x

 2. March 22, 2018 / 11:06 am

  Poeh, wat een boel stappen. Het lijkt me een goed product, maar ik vind het wel erg veel werk.

 3. Tessa
  March 22, 2018 / 1:31 pm

  Het zou goed zijn om mijn huid eens een goede kuur te geven, al weet ik dat de discipline voor zo’n hele serie er bij mij vaak niet in zit. De nachtcreme is een goed idee en zal voor mij al een hele stap voorwaarts zijn!

 4. March 22, 2018 / 4:21 pm

  Ik gebruik eigenlijk nooit iets van Yves Rocher, maar ik ben echt benieuwd naar deze lijn!

 5. Jouvence
  March 22, 2018 / 5:42 pm

  Lijkt me een heerlijke lijn, vooral de oogroller en nachtcrème lijken me erg fijn in gebruik.

 6. maargy
  March 24, 2018 / 1:51 am

  Wat een hoop producten, ik zou kiezen voor het serum, de oorroller en de nachtcrème. Het lijken me hele fijne producten in ieder geval.

 7. March 26, 2018 / 10:29 am

  De lijn ziet er prachtig uit! Helaas is deze niet voor mijn huidtype geschikt, maar mijn vriend gebruikt het nu dagelijks. Hij heeft een vette huid, waardoor hij er goed op reageert.

 8. April 4, 2018 / 5:22 pm

  Heb al wel vaker iets van hun gezichtsverzorging gebruikt maar was meestal toch niet echt onder de indruk jammer genoeg..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?