Yves Rocher oogmake-up (oogschaduw en wenkbrauwen)

Yves Rocher is een merk dat vooral bekend staat om hun (betaalbare) huidverzorging en hun lekkere, uitgebreide parfumcollectie. Maar wist je ook al dat Yves Rocher hele fijne make-up heeft? Je hoort er namelijk niet zoveel over maar vooral de Yves Rocher oogmake-up is zeker de moeite waard.

Daarom wil ik jullie in dit artikel meenemen doorheen een aantal van hun producten. Zo ga ik jullie o.a. voorstellen aan hun oogschaduw en hun producten voor de wenkbrauwen. Kijk je mee?

Yves Rocher heeft best een groot assortiment aan oogschaduwkleuren. Hun oogschaduw wordt onderverdeeld in verschillende categorieën waaronder mat, glitter en parelmoer.

Met de matte oogschaduw heb ik geen ervaring maar ik heb er wel al eentje uit zowel de glitter als de parelmoercollectie kunnen uitproberen.Zo heb ik o.a. deze Mono Oogschaduwpoeder Parelmoer in Baie rose nacré in mijn collectie. Dit is een hele zachte roze oogschaduw die prachtige reflecterende shimmers bevat. Hierdoor is het de perfecte kleur om over het gehele ooglid aan te brengen of om je binnenste ooghoek mee aan te zetten.

Binnen de glitterlijn vind je dan weer de opvallende donkergrijze kleur terug met de naam Réglisse scintillant. Het is dus geen zwart maar eerder een soort donkere antracietkleur.

Ideaal voor mensen die dol zijn op smokey eyes maar ook niet té donker willen gaan. Deze oogschaduw behoort dan ook tot mijn musthave producten voor een smokey eye!

Beide oogschaduws geven in ieder geval lekker veel kleur en glans af. De pigmentatie is misschien niet zo goed als een Urban Decay of Anastasia oogschaduw maar dat hoeft ook helemaal niet.

Bij Yves Rocher weten ze namelijk heel goed wat hun ‘gemiddelde consument’ graag draagt. Dat is meestal een draagbare, neutrale look die makkelijk te creëren is zonder al teveel poespas. En dat lukt dus best wel goed met deze oogschaduw!

Bij Yves Rocher hebben ze ook een aantal oogschaduwpotloden in hun assortiment zitten waaronder deze Lifeproof eye shadow. Dit product is vrij recent binnen het Yves Rocher assortiment maar daarom niet minder goed dan hun ‘klassieke’ producten.

De Lifeproof Eye Shadow is namelijk éxact wat de naam belooft: lifeproof en dus ook waterproof en sweatproof. Deze oogschaduw blijft echt heel goed zitten en is daarom perfect om zowel als oogschaduw of als eyeliner te gebruiken.

Ik gebruik dit soort potloden graag als ik weinig tijd heb in de ochtend maar toch goed voor de dag wil kopen. Gewoon snel even je ooglid inkleuren, wat mascara op en you’re ready to go. Ook zijn ze ideaal om te gebruiken als oogschaduwbasis omdat ze zo goed blijven zitten.

Het potloodje dat ik hier laat zien is in de kleur 07 Prune, een soort paarsbruine kleur.

Prune is, in mijn ogen, de ideale herfstkleur. Het is gewoon zo’n verrassende kleur omdat het niet volledig paars, bruin of rood is maar juist de ideale mix van al deze kleuren.

Het staat mooi bij blauwe, groene, bruine of grijze ogen. Je kunt het gebruiken in de buitenste ooghoek om het iets subtieler te houden of je kunt het over het gehele ooglid aanbrengen als smokey eye. Met deze Eyeshadow Pen kun je alle kanten op!

Natuurlijk mogen ook de wenkbrauwen niet over geslagen worden. Gelukkig heeft Yves Rocher daar ook een aantal fijne producten voor!

Mijn recentste ontdekking is de Wenkbrauwpen 12u precisie in de kleur Châtain, al is het eigenlijk geen pen maar een potlood. Het is een flinterdun potloodje maar lekker stevig is om mooie, secure lijnen mee te zetten.

Ik vind een stevig potlood persoonlijk het fijnst omdat dit beter blijft zitten en omdat dit makkelijker is om natuurlijke haren mee na te bootsen. Yves Rocher heeft ook een zachter potlood in haar assortiment moest je dat fijner vinden.

Aan het eind van het potloodje vind je ook een handig borsteltje waarmee je je wenkbrauwen perfect in model kan brengen. Dit kun je doen voor je de wenkbrauwen gaat aanzetten of juist achteraf.

Ik gebruik dit soort borsteltjes meestal als eerst om de haren mee omhoog te kammen. Zo kun je makkelijker zien waar je precies het meest bij moet gaan tekenen. Achteraf kam ik de haartjes dan weer naar beneden zodat ze perfect in model liggen.

De combinatie van het potlood en het handige borsteltje zorgt ervoor dat dit écht een fijn product is!

Yves Rocher oogmake-up is misschien niet zo populair maar dat wilt daarom niet zeggen dat het niet goed is. Ik vind de producten alleszins fijn in gebruik en dat vind ik al jaren.

Kleine disclaimer ook: ik heb deze producten NIET ontvangen van Yves Rocher maar ik heb ze zelf gekocht. Zowat 95% van alle Yves Rocher producten die je op mijn blog ziet heb ik gewoon zelf gekocht (of gratis gekregen bij een betaalde bestelling).

Als ik positief ben over de producten dan is dat puur omdat ze gewoon goed zijn én omdat ik ook al jarenlang groot fan ben van Yves Rocher, al zo lang ik me kan herinneren. Deze oogmake-up is daar gelukkig geen uitzondering op. Vooral het wenkbrauwpotlood en de Lifeproof stylo’s kan ik iedereen aanraden.

Heb jij de oogmake-up van Yves Rocher al geprobeerd? 

3 Comments

  1. November 8, 2019 / 5:40 pm

    Ik vind het pigment van de oogschaduw een beetje tegenvallen, maar verder zien de producten er erg mooi uit! 🙂

  2. November 8, 2019 / 6:46 pm

    ik wist helemaal niet dat ze ook make up verkopen. in wat voor prijs categorie zijn de producten

  3. November 17, 2019 / 1:44 pm

    Ik ben wel benieuwd naar het wenkbrauwpotlood, want van zulke varianten houd ik normaal gezien erg graag!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?