Yves Saint Laurent Manifesto

Jullie weten inmiddels al wel dat mijn voorkeur qua parfum zich verplaatst heeft naar de zwaardere geuren. Het begon bij Thierry Mugler maar inmiddels heb ik ook alweer een andere parfum chouchou: Yves Saint Laurent Manifesto. Van deze geur heb ik jarenlang samples gebruikt maar een tijdje terug besloot ik om hem eindelijk full-size aan te schaffen.

Yves Saint Laurent Manifesto

In september 2013 kwam deze geur al eens aan bod in mijn beauty wishlist. Inmiddels zijn we drie volledige jaren verder en heb ik toch eindelijk de stap gezet. Yves Saint Laurent parfums zijn namelijk niet goedkoop dus ik wou écht wel zeker zijn van mijn zaak. Na lang twijfelen heb ik hem dan toch aangekocht en ik heb het mij nog geen enkel moment beklaagd.

Yves Saint Laurent Manifesto is een geur die geïnspireerd is op de vrouw die alle regels aan haar laars lapt. Zeer gedurfd, opvallend en zeker niet bang om te overdrijven. De Manifesto vrouw doet gewoon haar eigen ding, ongeacht de mening van anderen. De geur is ontwikkeld voor vrouwen die zichzelf iedere dag opnieuw willen uitvinden en geen enkele uitdaging uit de weg gaan.

Dat ruik ik ook zeker terug in de geur en is ook eigenlijk de reden waarom ik dit parfum eindelijk toch gekocht heb. Ik was op zoek naar een echte powergeur. Een geur die mij zelfvertrouwen zou geven op een dag waarop ik het nodig had. Een dag waarop ik mij ziek of onzeker voel of juist om een extra boost te geven voor bv. een sollicitatiegesprek.

Yves Saint Laurent Manifesto

Dit zijn de geurnoten:

 • Top: Zwarte bessen en bergamot
 • Hart: Jasmijn en lelietjes-van-dalen
 • Basis: Cederhout, sandelhout, vanille en tonkabonen

Manifesto is een zeer delicate geur met veel verschillende lagen. De geur opent heel sterk en die kracht neemt toch wel af doorheen de dag. De intensiteit neemt dus wel af doorheen de dag maar vervagen doet de geur echter niet. Je blijft hem echt úrenlang ruiken zonder dat je ook maar een keer hoeft bij te sprayen. Het is en blijft natuurlijk een kwalitatief goede eau de parfum en dat merk je zeker. Hierdoor is hij erg zuinig in gebruik.

Yves Saint Laurent Manifesto

Ben jij iemand die niet van ‘gewone dingen’ houdt en ga je graag alle uitdagingen aan in het leven? Ben je nog op zoek naar een zware geur die ook weer niet té opvallend is? Dan is Yves Saint Laurent Manifesto zeker iets voor jou. Het is zeker geen alledaagse geur en je haalt de geur er zo tussenuit. Moest je dus op zoek zijn naar iets specialer dat je wel gewoon bij de parfumerie kunt kopen, besnuffel dit parfum dan zeker eens.

Yves Saint Laurent Manifesto eau de parfum is o.a. te koop bij Ici Paris XL.

Ken jij deze geur al?

Share:

6 Comments

 1. Melike
  September 29, 2016 / 11:29 am

  Hele mooie flacon en een zware geur vind ik persoonlijk heel fijn!

 2. September 29, 2016 / 11:58 am

  De noten klinken echt heel goed, YSL heeft altijd wel fijne geuren vind ik!

 3. September 29, 2016 / 1:16 pm

  awesome flacon ook 😀

 4. Karlien - Polished Cats
  September 29, 2016 / 5:59 pm

  mmm ik heb maar een paar powergeurtjes in mijn collectie en kan er best nog wel eentje gebruiken
  ik ben wel benieuwd naar de geur eigenlijk

  liefs
  Karlien

 5. September 29, 2016 / 9:22 pm

  Na het lezen van de geurnoten ben ik heel benieuwd hoe hij op mijn huid zou ruiken. Binnenkort eens laten opsprayen als ik bij Ici Paris ben.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?