web analytics

Yves Saint Laurent Manifesto review

Nu het najaar weer in zicht is kiezen we steeds vaker voor opvallende, zwaardere geuren. Een goed voorbeeld van zo’n geur die ik persoonlijk heel erg goed vindt is Yves Saint Laurent Manifesto.

Manifesto is een typische powergeur die je instant veel zelfvertrouwen geeft. Of je nu een date hebt, een belangrijke sollicitatie of een ander moment waarop je even sterk in je schoenen wilt staan: Manifesto is hier hét ideale parfum voor.

In dit artikel vertel ik er graag meer over!

Yves Saint Laurent Manifesto is een geur die geïnspireerd is op de vrouw die alle regels aan haar laars lapt. Zeer gedurfd, opvallend en zeker niet bang om te overdrijven. De Manifesto vrouw doet gewoon haar eigen ding, ongeacht de mening van anderen. De geur is ontwikkeld voor vrouwen die zichzelf iedere dag opnieuw willen uitvinden en geen enkele uitdaging uit de weg gaan.

Dat ruik ik ook zeker terug in de geur en is ook eigenlijk de reden waarom ik dit parfum eindelijk toch gekocht heb. Ik was op zoek naar een echte powergeur. Een geur die mij zelfvertrouwen zou geven op een dag waarop ik het nodig had. Een dag waarop ik mij ziek of onzeker voel of juist om een extra confidence boost te geven.

De geurnoten van YSL Manifesto zijn als volgt:

 • Top: Zwarte bessen en bergamot
 • Hart: Jasmijn en lelietjes-van-dalen
 • Basis: Cederhout, sandelhout, vanille en tonkabonen

Manifesto is een zeer delicate geur met veel verschillende lagen. De geur opent heel sterk en die kracht neemt toch wel af doorheen de dag. De intensiteit neemt dus wel af doorheen de dag maar vervagen doet de geur echter niet.

Je blijft hem echt úrenlang ruiken zonder dat je ook maar een keer hoeft bij te sprayen. Het is en blijft natuurlijk een kwalitatief goede eau de parfum en dat merk je zeker. Hierdoor is hij erg zuinig in gebruik.

Ben jij iemand die niet van ‘gewone dingen’ houdt en ga je graag alle uitdagingen aan in het leven? Ben je nog op zoek naar een zware geur die ook weer niet té opvallend is? Dan is Yves Saint Laurent Manifesto zeker iets voor jou. Het is zeker geen alledaagse geur en je haalt de geur er zo tussenuit. Moest je dus op zoek zijn naar iets specialer dat je wel gewoon bij de parfumerie kunt kopen, besnuffel dit parfum dan zeker eens.

Yves Saint Laurent Manifesto eau de parfum is o.a. te koop bij Ici Paris XL.

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

6 Comments

 1. Melike
  September 29, 2016 / 11:29 am

  Hele mooie flacon en een zware geur vind ik persoonlijk heel fijn!

 2. September 29, 2016 / 11:58 am

  De noten klinken echt heel goed, YSL heeft altijd wel fijne geuren vind ik!

 3. September 29, 2016 / 1:16 pm

  awesome flacon ook 😀

 4. Karlien - Polished Cats
  September 29, 2016 / 5:59 pm

  mmm ik heb maar een paar powergeurtjes in mijn collectie en kan er best nog wel eentje gebruiken
  ik ben wel benieuwd naar de geur eigenlijk

  liefs
  Karlien

 5. September 29, 2016 / 9:22 pm

  Na het lezen van de geurnoten ben ik heel benieuwd hoe hij op mijn huid zou ruiken. Binnenkort eens laten opsprayen als ik bij Ici Paris ben.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?