web analytics

Yves Saint Laurent Mon Paris Floral

Dat Yves Saint Laurent, oftewel YSL, lekkere parfums maakt is al lang geen geheim meer. YSL Manifesto is al jaren een van mijn favoriete geuren en mijn parfum wishlist bestaat voornamelijk uit YSL geuren. Een geur die al langer op mijn wishlist stond was YSL Mon Paris. Toen ik hoorde dat er ook een Yves Saint Laurent Mon Paris Floral was móest ik de geur wel aanschaffen. In dit artikel vertel ik graag meer over deze heerlijke geur!

YSL Mon Paris Parfum Floral review

Yves Saint Laurent Mon Paris Floral vs de originele versie

De klassieke Yves Saint Laurent Mon Paris geur ontstond in 2016. Het is een typische fruitige geur die toch wel een hele zwoele toets heeft. In Mon Paris vind je o.a. geurnoten zoals peer, framboos, sinaasappel en pioenroos terug.

Deze gloednieuwe Floral versie is het bloemige zusje van de klassieker. Nog steeds heel erg fruitig maar wel met een heleboel extra bloemenaccenten die het geheel dus wat zachter en fleuriger maken.

Yves Saint Laurent Mon Paris Floral parfum review

De geurnoten van Yves Saint Laurent Mon Paris Floral

Yves Saint Laurent Mon Paris Floral ruikt dus echt exact naar de geurnoten die erin zitten. Dit vind je allemaal terug in de geur:

  • Top: citrusvruchten, perzik
  • Hart: doornappel, witte roos, pioenroos, Arabische jasmijn, oranjebloesem, magnolia
  • Basis: patchouli, muskus, kasjmier hout

Hij opent dus heel erg fris en scherp maar naarmate je langer aan deze geur snuffelt hoe meer je de bloemen begint te ruiken. De bloemen maken er dan een zacht doch sensueel en vrouwelijk geheel van.

YSL Mon Paris review

Als ik deze YSL Mon Paris Floral ruik, dan denk ik gewoon echt aan heerlijke lente- en zomerdagen. De geur is aan de zware kant omdat het een parfum is maar is toch fleurig en bloemig genoeg om rond deze tijd van het jaar te dragen.

Voor mij is het de ideale mix tussen een eau de parfum en een eau de toilette. Je hebt de frisse noten van de eau de toilette met de houdbaarheid en sterkte van een parfum.

Yves Saint Laurent Mon Paris Floral parfum review

Conclusie

Ben je dus nog op zoek naar een geurtje dat je nu perfect kan dragen zonder dat het te sterk is? Dan zou je zeker YSL Mon Paris Floral eens moeten proberen. Dit is op dit moment echt mijn favoriete geur en ik ben er zeker van dat ik hem nog vaak zal dragen!

Yves Saint Laurent Mon Paris Floral is o.a. verkrijgbaar bij de parfumerie en bij Bol.com.

Welke geur gebruik jij nu het liefst? 

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

1 Comment

  1. July 20, 2019 / 11:23 am

    Deze geur lijkt me echt enorm lekker! Wat een mooie flacon ook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?