Yves Saint Laurent Vernis A Levres Glossy Stain review

De lipproducten van Yves Saint Laurent zijn gewoonweg iconisch binnen de beautywereld. Van de Rouge Volupté lipsticks in de prachtige huls tot de nieuwere, vloeibare lipsticks: het zijn nu eenmaal fantastische producten die er niet alleen goed uitzien maar ook goed werken.

Een goed voorbeeld hiervan is de Yves Saint Laurent Vernis A Levres Glossy Stain. Dit unieke product is een soort hybride tussen een lipstain, een lipgloss en een vloeibare lipstick.

Met dit product zou je dus eigenlijk alles moeten krijgen wat je maar kunt wensen. Maar is het echt zijn geld waard? Dat vertel ik je in dit artikel!

Als je aan Yves Saint Laurent lipproducten denkt denk je vaak automatisch aan het glossy effect van de Rouge Volupté lipsticks. Bij Yves Saint Laurent draait alles om shine, shine en nog meer shine.

Een glanzende lipstick zorgt er dan ook voor dat de lippen voller lijken en dat ze gezonder en jonger zullen ogen. En wie wilt dat nu niet?

Het enige nadeel van zo’n glossy product is dat het vaak snel verdwijnt van de lippen. Het alternatief: een matte langhoudende lipstick of een lipstain die in de lippen trekt.

Een mat lipproduct verkleint de lippen vaak en het voelt ook gewoon niet zo comfortabel aan. Daarom kwam Yves Saint Laurent met een fantastisch idee: een glossy stain. Zo krijg je de houdbaarheid van een stain met het glanzende effect van een typische YSL lipstick.

De Yves Saint Laurent Vernis A Levres Glossy Stains zijn vloeibare lipsticks die lekker veel kleur afgeven op de lippen. Ze komen in een prachtige gouden verpakking met een unieke applicator.

De applicator heeft een handige hartjesvorm waardoor je perfect de vorm van je lippen kunt volgen. Dit is vooral handig bij de intensere kleuren, zoals bv. deze #46, waarbij je echt secuur dient te werken.

In principe zou je ook een lipliner kunnen gebruiken om helemaal zeker te zijn dat je je liplijn mooi volgt maar met de applicator alleen kun je ook al een mooi resultaat bereiken.

De formule van de Yves Saint Laurent Vernis A Levres Glossy Stains is ook zeer prettig om mee te werken. Het is een vrij vloeibare formule die zich makkelijk laat aanbrengen maar tegelijkertijd ook voldoende kleur afgeeft.

Hierdoor krijg je direct een egaal resultaat zonder dat je al teveel moeite hoeft te doen.

Eens de lipstick zich vastzet op de lippen voel je hem bijna niet meer zitten. Hij heeft een glossy finish en geeft dus lekker veel glans maar dit voelt zeker niet te plakkerig of te dik aan op de lippen.

Qua houdbaarheid mag je ook zeker niet klagen over deze Yves Saint Laurent Vernis A Levres Glossy Stains.

De lipglosslaag slijt stilaan weg maar laat, eens deze volledig verdwenen is, dus wel nog steeds wat kleur na. Het is een Glossy Stain en het stained effect van de lippen blijft écht wel heel lang na.

Eens de lipgloss verdwenen is blijft er een zachte kersenrode tint achter die ook goed blijft zitten tijdens het eten en drinken. Je zou eventueel ook een andere doorzichtige lipgloss kunnen aanbrengen om het glossy effect terug te toveren.

De Yves Saint Laurent Vernis A Levres Glossy Stains zijn zeker een mooie toevoeging aan je stash als je op zoek bent naar een vloeibare lipstick die een gezonde gloss en een mooie tint aan de lippen geeft.

Ook als de lipgloss verdwijnt blijft er een mooi tintje achter dus je kunt lekker lang genieten van je lipkleur.

Geen fan van een glossy finish? Dan kies je beter voor een klassieke lipstain of voor een normale liquid lipstick die mat opdroogt.

De Yves Saint Laurent Vernis A Levres Glossy Stains kosten € 20,45 en zijn te koop bij Lookfantastic Nederland. De kleur die ik in dit artikel laat zien is #46.

Wat vind jij van dit product?

1 Comment

  1. March 22, 2021 / 4:05 pm

    Wat een mooi kleurtje! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?