web analytics

Zachte lippen krijgen: SOS bij kapotte lippen

Als je net als mij dol bent op matte lipstick dan zijn velletjes waarschijnlijk je grootste vijand. Ik heb echt ontelbaar veel keer gevloekt want of je nu een goedkope of een dure lipstick koopt, die velletjes ga je altijd blijven zien als je kapotte lippen hebt.

Na jarenlang zoeken naar middeltjes heb ik eindelijk een paar trucs ontwikkeld die goed helpen om je lippen velletjes vrij te krijgen en te houden. Zeg maar hallo tegen zachte lippen!

Met deze tips kan ook jij zachte lippen krijgen:

zachte lippen krijgen - lippen velletjes

Kapotte lippen? Scrubben scrubben scrubben!

De beste manier om van kapotte lippen af te raken is door ze regelmatig grondig te scrubben. Je kunt dit doen met een harde tandenborstel of handdoek maar je kunt hier ook een speciaal product met suikerdeeltjes voor gebruiken. Ik gebruik zelf de Beebee Lip peeling maar je vindt ze bv. ook bij Essence en Catrice. Verder vind je ook bij de Lush hele fijne lipscrubs die zeker ook de moeite waard zijn, al zijn deze wel ietsje prijziger.

Je kunt bv. ook altijd zelf een suikerscrub maken, dit werkt namelijk net zo goed. Gewoon wat suiker met honing mengen en deze substantie aanbrengen op je lippen, een fijn én goedkoop DIY alternatief. Ikzelf scrub mijn lippen gemiddeld 2 keer per week. Het resultaat: zachte lippen zonder velletjes.

zachte lippen droge lippen velletjes voorkomen

Dé belangrijkste stap voor zachte lippen: een goede verzorging

Helaas zijn er veel lipbalsems die wel een mooi kleurtje hebben of een lekkere smaak maar ze doen helemaal niets voor je lippen. Een goed voorbeeld hiervan is Labello, een van de meestgebruikte lipbalsems maar voor mij doet het echt helemaal niks. Ik merk persoonlijk het meeste verschil bij lipbalsems van de apotheek of lipbalsem in de vorm van een zalf.

Mijn persoonlijke favorieten zijn dus de Nuxe Rêve de Miel lipbalsem en de Kiehl’s Lip Balm #1. Beide producten zorgen er echt voor dat je lippen stevig gehydrateerd worden en tegen een stootje kunnen. Als je zachte lippen wilt krijgen ga je ze dus echt zeer diep moeten hydrateren en er dus niet alleen een laagje op leggen.

zachte lippen droge lippen velletjes voorkomen

Het genezen van gescheurde lippen met velletjes

Soms zijn je lippen al zo kapot dat je geeneens velletjes meer hebt maar zelfs echte wondjes. Hier zijn gelukkig ook speciale lipbalsems voor op de markt die niet alleen voeden maar ook nog eens herstellen. Ik noemde hierboven de Kiehl’s #1 Lip Balm al, die is ook heel geschikt voor kapotte lippen en hij irriteert niet. Ook lipbalsems die Shea Butter (zoals deze van Yves Rocher) bevatten zijn hiervoor zeer geschikt dus zoek zeker naar dit ingrediënt als je lippen al volledig gescheurd zijn.

Het is dus heel tricky om gezonde zachte lippen te krijgen maar de key tot mooie lippen is dus vooral: bijhouden bijhouden bijhouden! Regelmatig scrubben en smeren is het beste wat je kunt doen.

Vooral in de winter (en als er wind is) is het belangrijk dat je je lippen goed insmeert voor je naar buiten toegaat. Of kijk eens naar een lipstick met verzorgende eigenschappen om je lippen tussendoor ook in topconditie te houden.

Hoe verzorg jij je lippen? 

Amy
Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?