web analytics

Zelfbruiner aanbrengen stappenplan

Tijdens de zomer willen veel mensen er graag wat bruiner uitzien. Je kunt kiezen voor de niet zo gezonde optie (zonnebaden of zonnebank) of voor zelfbruiner. Toch blijven veel mensen weg bij zelfbruiner omdat ze denken dat het onnatuurlijk is of vlekken maakt. Zelfbruiner aanbrengen is gelukkig niet zo moeilijk als het lijkt!

In dit artikel vertel ik meer over het correct aanbrengen van zelfbruiner. Als je dit stappenplan volgt en je huid voldoende voorbereid, dan kun je minstens een week lang van een vlekkeloze kleur genieten!

douchen voor het zelfbruinen

Stap 1: het schoonmaken van de huid

Wil je zelfbruiner aanbrengen, dan moet je dat altijd op een schone huid doen. Ik begin mijn zelfbruinroutine dus altijd bij het douchen.

Hierbij let ik al gelijk op welke producten ik gebruik. Als je last hebt van een droge huid gaat zelfbruiner dat alleen maar benadrukken, doordat het in de droge plekjes gaat trekken.Door uitdrogende producten te gebruiken krijg je dus die bekende vlekken die je liefst wil vermijden.

Probeer dus om een hydraterend product te gebruiken onder de douche. Laat de sterk geparfumeerde douchegels even staan en ga voor een douchecrème of doucheschuim met hydraterende eigenschappen.

Zelfbruiner aanbrengen scrubben

Stap 2: Scrubben

Scrubben is echt de belangrijkste stap vóór het aanbrengen van zelfbruiner. Zelfbruiner hecht zich nogal snel aan dode huidcellen, waardoor je dus een vlekkerig resultaat krijgt.

Door de huid te scrubben krijg je een mooie egale huidlaag, waardoor vlekken krijgen al een pak lastiger wordt! Ik hou vooral van scrubs met een grove korrel die geen vettig laagje nalaten. Anders vind ik zo’n oliescrub wel erg fijn maar zelfbruiner hecht helaas niet goed aan olie.

Stap 3: Scheren

Scheren heeft een soortgelijk effect op de huid als scrubben. Door te scheren schraap je over je huid en dan neem je ook kleine stukjes huid mee weg.

Als je pas gaat scheren vlak na het zelfbruiner ga je vlekken krijgen. Ik scheer me dus altijd vlak voor het zelfbruinen en na een dag of 2-3 als de zelfbruiner goed ingetrokken is.

Hierdoor krijg je geen vlekken en neem je geen zelfbruiner weg maar je lichaam blijft wel volledig haarvrij!

Mijn favoriete scheermesjes? De Gillette Venus Breeze scheermesjes. Deze mesjes bevatten een unieke zeeplaag waardoor je geen extra scheerschuim of zeep hoeft te gebruiken.

bodylotion voor het Zelfbruiner aanbrengen

Stap 4: Hydrateren

Zelfbruiner hecht niet goed aan een droge huid dus hydratatie is key. Wel moet je oplossen met welk soort product je gebruikt. Ga liefst niet voor een olie maar ga voor een product dat zeer licht aanvoelt en snel intrekt zoals een gel of body yoghurt.

Vergeet ook zeker niet om je handen goed in te smeren, aangezien deze snel vlekkerig worden. Laat deze producten ook altijd een paar uur intrekken voor het aanbrengen van de zelfbruiner.

Ook na het zelfbruinen is het belangrijk om voldoende te blijven hydrateren. Zelfbruiner durft soms al eens vlekkerig af te slijten als je huid te droog is. Wil je dus zo lang mogelijk van je bruine kleurtje genieten? Smeer je huid dan ook in ná het zelfbruinen.

Vita liberata zelfbruiner aanbrengen

Stap 5: De zelfbruiner aanbrengen

Als je de vorige stappen goed gevolgd heb zou je niet teveel problemen mogen ondervinden tijdens het aanbrengen van de zelfbruiner.

Toch zijn er een paar zaken waar je op kunt letten om een optimaal resultaat te bekomen.

Kies allereerst voor een zelfbruiner met een colour guard. Een colour guard zorgt ervoor dat je meteen een bruine kleur krijgt waardoor je ziet waar je al gesmeerd hebt en welke plaatsen je misschien hebt overgeslagen.Deze colour guard was je na het intrekken gewoon weer weg dus daar heb je nadien geen last meer van.

Ook kan het een goede tip zijn om je zelfbruiner eerst in verticale strepen aan te brengen en daarna in cirkelvormige bewegingen uit te werken. Hierdoor heb je overal evenveel product waardoor je een egale kleur zult bekomen.

Pro tip: Maak gebruik van een tanning handschoen, zo hou je je handen proper! Deze kun je bij de meeste zelfbruinermerken wel terugvinden. 

Het lijken misschien veel stappen maar je bent eigenlijk op een halfuurtje klaar. Door een goede voorbereiding heb ik altijd een mooie applicatie en heb ik nooit last van vlekken. Ook blijft je zelfbruiner langer zitten als je het aanbrengt op een gehydrateerde huid.

Zelfbruiner aanbrengen is een hele klus als je het juist wilt doen maar het resultaat is het helemaal waard.

Gebruik jij zelfbruiner?

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

1 Comment

  1. Gaby
    August 5, 2019 / 9:16 pm

    Mooi uitgelegd

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?