web analytics

Zelfbruiner mousse aanbrengen

Zelfbruiner mousse aanbrengen lijkt veel moeilijker dan het werkelijk is. Daarom blijven mensen jammer genoeg vaak weg bij zelfbruiners.

Ik ben al jaren fan van zelfbruiners en specifiek vooral van zelfbruiner mousse. Het is zó makkelijk eens je het onder de knie hebt en geloof me: je zult geen last hebben van (oranje) strepen of vlekken. Je ziet niet eens dat je zelfbruiner draagt.

In dit artikel wil ik jullie daarom graag helpen door mijn beste zelfbruiner mousse tips & tricks te delen. Kijk je mee?

Stap 1: goed scrubben

Zelfbruiner mousse breng je het best aan op een schone, egale huid. Daarom is het belangrijk om goed te scrubben voor je gaat zelfbruinen.

Door te scrubben zorg je ervoor dat de huid volledig vrij is van dode huidcellen en dus ook van losse velletjes. Hierdoor kan de zelfbruiner beter hechten aan de huid waardoor je minder snel last zult hebben van strepen of vlekken.

Let er wel op dat je een scrub zonder olie gebruikt. Als je een hydraterende scrub met olie gebruikt gaat je zelfbruiner ook niet goed aan je huid kunnen hechten. Kies dus eerder voor een douchescrub of een scrub op gelbasis.

Stap 2: Gebruik een tanning mitt

Een zelfbruiner mousse breng je het best aan met behulp van een ‘tanning mitt’. Dit is een soort handschoen die speciaal ontwikkeld werd om zelfbruiner mee aan te brengen.

Door zo’n handschoen te gebruiken kun je zeer secuur werken en mooie, grote cirkels draaien. Hierdoor kun je je zelfbruiner perfect aanbrengen zonder strepen te veroorzaken.

Ook zorgt zo’n tanning mitt ervoor dat je handen en polsen niet rechtstreeks in contact komen met de zelfbruiner. Dit zorgt op zijn beurt ook weer voor een clean en natuurlijk resultaat.

Stap 3: de zelfbruiner aanbrengen

Breng een kleine toef zelfbruiner mousse aan op de tanning mitt. Het is belangrijk om altijd met een kleine hoeveelheid te beginnen want eens je te veel gebruikt kun je het niet makkelijk corrigeren!

Bekijk het zo: meer aanbrengen kun je altijd maar minderen gaat niet.

Eens de zelfbruiner mousse op de tanning mitt zit kun je beginnen met het aanbrengen van de zelfbruiner. Plaats de handschoen op je huid en breng de mousse eerst in verticale strepen aan.

Zodra het product op de huid zit is het de bedoeling dat je de zelfbruiner in de huid gaat werken. Dit doe je door cirkelvormige bewegingen te maken met de handschoen. Blijf draaien tot je het gevoel hebt dat de zelfbruiner egaal is aangebracht.

Zelfbruiners met colour guard

De meeste zelfbruiner mousses hebben een ‘colour guard’. D.w.z. dat je tijdens het aanbrengen al een opvallende kleur ziet zitten.

Dit zorgt ervoor dat je perfect kunt zien waar je zelfbruiner aan hebt gebracht of waar nog niet. Deze colour guard kleur is vaak aan de donkere en/of groene kant. Dit doen zelfbruinermerken opzettelijk omdat het zo extra goed opvalt!

Een colour guard wast er vrijwel ook meteen weer af eens je zelfbruiner ingetrokken is. Je hoeft dus niet meteen te schrikken van de opvallende kleur!

Stap 4: intrekken en afwassen

Na het aanbrengen van je zelfbruiner mousse is het tijd om het product in te laten trekken. Hoe lang je zelfbruiner moet intrekken hangt af van het product dat je gebruikt hebt. Iedere zelfbruiner heeft een andere inwerktijd.

Vaak is de regel: hoe langer je het product laat zitten, hoe dieper de kleur wordt. Dit werkt bv. ook zo met de zelfbruiner mousse van MineTan. Als je de zelfbruiner 1 uur laat zitten krijg je een subtiele tint maar met 3 uur inwerktijd krijg je een donkere diepbruine tint.

Andere zelfbruiners moet je dan weer 12 uur of een hele nacht laten zitten waardoor je ze ‘s ochtends moet afspoelen.

Eens de inwerktijd voorbij is is het tijd om de colour guard af te wassen. Dit doe je enkel met lauwwarm water dus gebruik zeker geen zeep of douchegel!

Na het afwassen moet je jezelf ook afdrogen. Dit doe je best al deppend met een zachte handdoek, je mag zeker niet gaan wrijven!

Zelfbruiner mousse aanbrengen gaat best wel snel eens je al deze stappen onder de knie hebt. Van alle zelfbruiners op de markt vind ik de mousse een van de meest gebruiksvriendelijke producten.

Je kunt het snel aanbrengen, je kunt het mooi egaal uitwerken en dankzij de colour guard mis je geen enkel plekje.

Eens je een zelfbruiner mousse geprobeerd hebt wil je niet meer terug! 😉

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

1 Comment

  1. June 19, 2020 / 6:06 pm

    Leuk artikel! Ik vind zelfbruinen nog een beetje spannend, ik ben zelf namelijk écht mega wit. Ik ben bang dat ik dan opeens zo onnatuurlijk bruin wordt haha!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?