web analytics

Zelfbruiner verwijderen (snel en makkelijk!)

Nu het constant mooi weer is halen we de zelfbruiners weer massaal uit de kast. Allemaal goed en wel maar we weten welke horror daar op volgt: de zelfbruiner verwijderen.

Het kan best wel lastig en pijnlijk zijn om zelfbruiner te verwijderen en het lukt daarom ook niet altijd even goed.

Daarom vertel ik je in dit artikel hoe je snel én makkelijk zelfbruiner kunt verwijderen en welke producten je hiervoor kunt gebruiken.

Zelfbruiner verwijderen: de snelste manier

De snelste en meest efficiënte manier om zelfbruiner te verwijderen is het gebruiken van een scrubhandschoen.

Een scrubhandschoen oftewel ‘tan remover’ is er speciaal voor gemaakt om de huid zeer stevig te scrubben. Door de wrijving van de handschoen laat de zelfbruiner zeer makkelijk los van de huid.

Een handschoen is ideaal om een nieuwere laag zelfbruiner makkelijk te verwijderen. Hierdoor is het ook het ideale product om zelfbruinervlekken snel en efficiënt bij te werken.

Het enige nadeel: het kan nogal ruw zijn voor de huid. Zeker als je redelijk wat zelfbruiner gebruikt hebt of een zeer donkere kleur gebruikt hebt.

Als je snel last hebt van een rode of gevoelige huid zou ik deze methode niet aanraden. Wil je je zelfbruiner snel verwijderen en je hebt een normale huid? Dan is een scrubhandschoen je beste optie!

Deze scrubhandschoenen zijn perfect om zelfbruiner te verwijderen:

Zelfbruiner verwijderen met een bodyscrub

Vind je zo’n scrubhandschoen toch te ruw of je hebt niet zo veel zelfbruiner meer over op je huid? Dan kun je ook voor een normale, klassieke bodyscrub kiezen.

Een bodyscrub gaat op een iets mildere manier te werk om alle zelfbruiner van je huid te verwijderen. Dit werkt dus vooral het best op zelfbruiner die er al wat langer op zit en dus al grotendeels weg is.

Er zijn twee soorten bodyscrubs die je kunt gebruiken:

  • een bodyscrub op gelbasis/douchescrubs (deze komen meestal in een tube)
  • een scrub op oliebasis (scrubs die in een pot komen zoals bv. die van Rituals)

Welke scrub gebruik je wanneer?

Het verschil tussen de twee zit hem in het laagje dat de scrub achterlaat. Een bodyscrub op gelbasis laat vrijwel nooit een laagje achter terwijl een scrub op oliebasis vrijwel áltijd een olielaagje nalaat.

Dit is zeer belangrijk om te onthouden indien je na het douchen opnieuw zelfbruiner wilt aanbrengen.

Als je na het verwijderen van zelfbruiner een nieuwe laag wilt aanbrengen is het zeer belangrijk om NOOIT met een olielaag te beginnen.

Dit komt doordat je zelfbruiner niet goed kan hechten op een huid die te plakkerig of te vettig is. Dat is dan ook de reden waarom je nooit vlak voor het zelfbruiner een bodylotion mag aanbrengen.

Je mag dus geen scrubs op oliebasis gebruiken want dan ga je problemen krijgen met je zelfbruiner en een oneven, vlekkerige resultaat bekomen.

Ga je na het scrubben geen zelfbruiner meer aanbrengen? Dan maakt het eigenlijk niet zo veel uit welk type scrub je gebruikt en kun je eender welke scrub gebruiken.

Of je nu een scrubhandschoen of een normale bodyscrub gebruikt, met een klein beetje geduld en heel wat lauw water zou de zelfbruiner makkelijk moeten loslaten.

Vergeet na het verwijderen van de zelfbruiner ook niet om je huid goed te verzorgen. Zo’n grondige scrub is niet al te lief voor je huid dus een extra laagje bodylotion is zeker geen overbodige luxe!

Gebruik jij een zelfbruiner in de zomer?

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

1 Comment

  1. June 2, 2020 / 3:41 pm

    Wat een handige tip! Ik zelfbruin eigenlijk nooit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?