web analytics

Zo blijf je fris tijdens de zomer

Het is officieel zomer dus het extreem warme weer zit er echt wel aan te komen. Heel leuk allemaal, tot je het gevoel hebt dat je helemaal begint te plakken en naar zweet begint te ruiken. Je denkt misschien dat zoiets onvermijdelijk is maar niets is minder waar! Daarom wil ik je in dit artikel een aantal tips geven over hoe je fris kunt blijven tijdens de zomermaanden.

Tip 1: Kies de juiste deodorant

Snel last van zweetplekken of van plakkerige oksels en je denkt dat er weinig aan te doen is? Think again! Door alleen al je deodorant aan te passen kun je zoveel problemen vermijden. De meeste mensen gaan voor een spraydeo maar dat is eigenlijk niet zo goed als je het zweten echt wil tegengaan. Een spray zorgt namelijk vooral voor een aangename geur maar doet niet perse iets tegen de transpiratie.

De beste deodorant om transpiratie (en dus ook onaangename geuren) tegen te gaan is een deodorant in stickvorm. Ik zweer voornamelijk bij de deo van Lady Speed Stick en Suave, dankzij deze merken blijf ik zelfs fris bij 36°C!

Tip 2: Pas je kleding aan

Fun fact: hoe warm je het hebt hangt niet af van hoeveel stof je draagt maar juist van wélk soort stof je draagt. Er zijn namelijk zoveel verschillende soorten stoffen en ieder soort stof voelt anders aan bij warmte. Sommige stoffen laten zweet juist heel makkelijk door, andere soorten voelen juist heel verstikkend en warm aan. Stoffen zoals katoen en linnen ademen goed en zijn daardoor perfect geschikt voor warm weer.

Als vrouw kun je makkelijk voor een top of t-shirt van katoen gaan, als man is een katoenen polo dan weer goed geschikt. Ben je op zoek naar dé ideale katoenen polo voor je man of vriend? Dan moet je echt een Hugo Boss polo kopen. Deze zijn ook gemaakt uit katoen en zorgen dus voor voldoende afkoeling.

Kun je op je werk niet anders dan de kledingvoorschriften volgen en moet je iets meer stof dragen? Kies dan voor een mooie lange jurk uit katoen samen met een lichte linnen blazer. Mannen kunnen dan weer terecht bij de Profuomo overhemden sale want ondanks de lange mouwen zijn overhemden wél heel erg luchtig!

Tip 3: Blijf hydrateren

Deze tip is zo cliché en je bent hem waarschijnlijk al lang moe gehoord maar hydrateren is zo zo zo belangrijk! Je moet echt van binnenuit blijven verkoelen zodat je lichaam niet oververhit raakt. Blijf dus zo veel mogelijk drinken en kies dan liefst ook gewoon voor de gezondste optie: water. Doe er desnoods wat fruit in om het wat lekkerder te maken.

Ik merk dat ik me veel minder snel loom en plakkerig voel als ik deze tips zelf toepas. De warmte wordt gewoon een pak draaglijker als je je gewoontes wat aanpast!

Hoe hou jij jezelf fris tijdens de zomer?

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?