web analytics

Zo blijft je eyeliner langer houdbaar

Kun jij ook niet zonder eyeliner maar stoor je je enorm aan het feit dat ze zo snel uitdrogen? Gelukkig zijn er een aantal zaken die je daartegen kunt doen. Dankzij deze tips blijft je eyeliner langer houdbaar en ga je er veel langer plezier aan hebben.

Beste zwarte eyeliners onder 15 euro

Gel eyeliner

Gel eyeliner is een product dat enorm snel uitdroogt. Doordat het in een potje zit komt er bij ieder gebruik lucht bij het product. Dit kan ervoor zorgen dat er meer bacteriën in de eyeliner gaan groeien én dat hij dus ook sneller uitgroeit.

Als je gel eyeliner langer houdbaar wilt houden moet je er dus voor zorgen dat je het potje zoveel mogelijk sluit. Sluit het dus telkens wanneer je bezig bent met het aanbrengen van de eyeliner.

Zorg er verder ook voor dat de deksel muurvast dichtzit na gebruik én plaats het product ondersteboven in je stash.

Toch te laat en is je eyeliner uitgedroogd? Ook dan valt hij gelukkig nog te redden!

Met een beetje Inglot Duraline kun je de eyeliner weer vloeibaar maken! Duraline is trouwens ook een handig product om oogschaduw tot eyeliner te transformeren.

Beste zwarte eyeliners onder 15 euro

Stift eyeliner

Eyeliners in de vorm van stiftjes zijn zo makkelijk in gebruik maar drogen jammer genoeg veel te snel uit. De belangrijkste tip om uitdroging tegen te gaan is door ze rechtop neer te zetten in je stash, liefst met het stiftje naar beneden. Hierdoor kan het product rechtstreeks in de applicator lopen en zal hij dus minder snel uitdrogen.

Ook droogt een stift eyeliner sneller op als je deze aanbrengt over (glinsterende) oogschaduw omdat het poeder ervoor zorgt dat het product opdroogt.

Het zou dus een idee kunnen zijn om eerst je eyeliner aan te brengen en daarna pas oogschaduw te gebruiken.

Moest je daarna wat oogschaduw over de eyeliner heen morsen kun je dit makkelijk bijwerken met een zwarte oogschaduw of héél lichtjes met de eyeliner er opnieuw overheen. Hierdoor gaat je eyeliner langer houdbaar blijven.

Beste zwarte eyeliners onder 15 euro

Vloeibare eyeliner

Als je snel last hebt van uitgedroogde eyeliner en je hebt hier echt een hekel aan, dan is een vloeibare eyeliner het ideale product voor jou.

Als dit product uitgedroogd of hard geworden is, wees dan maar zeker dat het tijd is om het gewoon weg te gooien want dan is het gewoon écht niet meer goed. Een vloeibare eyeliner droogt veel minder snel uit dan andere types eyeliner, mede doordat het zo’n nat product is.

Dit waren een aantal tips waarmee je eyeliner langer houdbaar blijft. Helaas is een uitgedroogde eyeliner niet compleet te vermijden, zeker niet als je het product vaak gebruikt.

De combinatie van lucht, bacteriën en andere make-up zorgt er toch altijd wel voor dat een product niet al te lang meegaat. Toch kun je met deze tips het leven van je eyeliner een beetje rekken!

Ben jij ook zo’n fanatieke eyeliner gebruiker?

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

1 Comment

  1. February 27, 2019 / 9:51 pm

    Ik gebruik elke dag eyeliner (met een vilten punt), dus de tips zijn erg nuttig! Leuk om zo wat bij te leren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?