Zo blijft je lipstick langer zitten

Ik ben een enorm grote fan van liquid lipstick omdat het lang blijft zitten en dus weinig ‘onderhoud’ vereist. Toch pak ik er nog eens graag een klassieke lipstick bij omdat dat toch ook een mooi en speciaal effect geeft. Helaas blijft dit niet zo lang zitten als een liquid maar met deze trucs kun je de houdbaarheid toch een stukje verlengen! Kijk je mee?

1. Breng eerst lipbalsem aan

Als je een lipstick draagt wil je natuurlijk geen lelijke velletjes. Breng daarom altijd een lipbalsem aan voor je begint met je lipstick, liefst een kwartiertje op voorhand. Op die manier kan de lipbalsem goed intrekken zonder een vettig laagje na te laten. Als je hem te snel voor de lipstick aanbrengt gaat de lipstick niet goed kunnen hechten aan je lippen.

2. Gebruik een lipliner

Door een lipliner te gebruiken leg je een barrière tussen je lippen en de lipstick. Hierdoor zit hij vaster en gaat hij niet zo over je lippen heen glijden. Een lipliner zorgt er ook voor dat je lipstick niet uitloopt buiten de randjes! Qua kleur kun je ook goed experimenteren met lipliner. Door een andere kleur liner onder je lipstick aan te brengen kun je je lipstick ook lichtjes van kleur veranderen.

3. Werk in laagjes

Dit is de belangrijkste truc! Nadat je je lipliner aangebracht hebt gebruik je een dun laagje lipstick. Dit blot je dan met een tissue, waardoor de kleur mat wordt en er een deel van de kleur afgenomen wordt door de tissue. Daarna ga je er nog eens overheen met de lipstick en dan blot je het nog een laatste keer. Op die manier glijdt de lipstick niet over je lippen heen maar zit hij echt vast. Als je dan gaat eten of drinken slijten de laagjes stilletjes af en kun je langer genieten van de kleur.

Draag jij liever liquids of een normale ouderwetse lipstick?

4 Comments

 1. Manon
  September 28, 2017 / 7:38 pm

  Ik gebruik altijd eerst een balsem voor mijn lippen. In laagjes aanbrengen zal ik ook nog eens gaan proberen

 2. Christine
  September 30, 2017 / 11:25 am

  Ik kies vaker voor een ouderwetse lippenstift, liquid is vaak te droog!

 3. Sabine
  September 30, 2017 / 12:57 pm

  Ik breng altijd concealer aan op m’n hele lippen of afpoederen voor dat ik de lipliner aan breng

 4. September 30, 2017 / 1:15 pm

  Dank je voor de tips! Ik ga het eens proberen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?