web analytics

Zo blijft je nagellak langer zitten

We willen allemaal wel een mooi kleurtje op onze nagels dat lekker lang blijft zitten. Het is namelijk echt zonde om zoveel moeite in je nagels te steken, als het er na een dag toch weer af ligt. Doorheen de jaren heb ik gelukkig wel wat tips opgepikt waarmee mijn manicure langer houdbaar blijft.

Wil je zelf ook dat je lekker lang van je mooie nagellak kunt genieten? Met deze tips blijft je nagellak langer zitten:

Begin met een vetvrije basis

Als je een oudere laag nagellak weghaalt gebruik je altijd een nagellakremover (oftewel dissolvant). Dit zorgt ervoor dat je oude nagellak verdwijnt en dat het nagelbed volledig vetvrij wordt gemaakt.

Wat veel mensen vergeten is dat je deze stap ook niet mag overslaan als je geen oude nagellak meer op hebt. Nagellakremover maakt je nagelbed volledig vetvrij, dit zorgt ervoor dat de nagellak beter aan het nagelbed kan hechten en dus ook minder snel zal loslaten.

Nagellak met een lange houdbaarheid

Wil je dat je nagellak langer mooi blijft? Dan kies je natuurlijk best voor een goede nagellak met een lange houdbaarheid. Tegenwoordig zijn er veel kwalitatief goede merken op de markt, zowel bij de parfumerie als bij de drogist.

Toch is niet ieder normaal of toegankelijk merk geschikt voor ieder soort nagel. Daarom zou het wel een optie kunnen zijn om naar een soort gellak te kijken zoals Pink Gellac, of een nagellakmerk zoals ProNails. Deze professionele merken bekend om hun lange houdbaarheid en zijn ook makkelijk aan te kopen door consumenten.

Sterkere nagels = mooiere nagels

Dit is een stap waar je alleen op langere termijn de vruchten van zult plukken maar het gaat echt een aanzienlijk verschil maken. Nagellak hecht gewoon veel beter aan sterkere en harde nagels.

Als je nagels met ‘mankementen’ hebt zoals nagels die breken of schilferen, dan is het gewoon heel lastig om je manicure langer houdbaar te maken. Draag dus zoveel mogelijk zorg voor je nagels! Gebruik ze niet teveel als tool (gebruik gewoon een schaar), pulk niet aan je nagelriemen en neem desnoods supplementen bij als je ze echt niet sterker krijgt uit zichzelf.

Vergeet je nagelriemen niet

Een goede manicure en nagelverzorging stopt niet alleen bij de nagels zelf, ook de nagelriemen zijn erg belangrijk maar worden helaas vaak vergeten. Je nagelriemen kunnen er namelijk ook voor zorgen dat je nagels niet egaal of sterk genoeg groeien.

Dit heeft dus ook weer een grote impact op de houdbaarheid van je manicure. Wil je dat je nagellak langer blijft zitten? Zorg er dan maar voor dat je nagelriemen altijd voldoende verzorgd worden én dat je ze af en toe eens losmaakt van het nagelbed.

Kort samengevat: zorg voor sterke, gezonde nagels en vergeet je nagelriemen niet. Voor je gaat lakken ga je aan de slag met een nagellakremover of dissolvant om je nagelbed vetvrij te maken.

Als laatste stap kun je voor een langhoudende (professionele) nagellak kiezen moest niks anders helpen. Ik beloof je, op deze manier gaat je manicure langer houdbaar blijven!

Hoe verzorg jij je nagels?

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?