web analytics

Zo creëer je een grote en ordelijke badkamer

Eens je in de wereld van cosmetica terechtkomt en meer make-up en verzorging begint aan te schaffen zal je opmerken dat je badkamer zichzelf snel zal vullen.

Zeker wanneer je al een kleine badkamer hebt kan dat wel eens rap voor plaatsgebrek zorgen. Gelukkig zijn er heel wat manieren om je badkamer efficiënter in te richten.

In dit artikel vertel ik daarom graag hoe je meer plaats kunt creëren in je badkamer én hoe je ervoor kan zorgen dat je badkamer groter en ordelijker lijkt.

Als je benieuwd bent naar mijn tips, lees dan zeker verder!

Geef alles zijn eigen plekje

Opgeruimd staat netjes! Door alles zijn eigen plekje te geven ga je merken dat je badkamer er meteen een heel pak ordelijker uit zal zien.

Dit kan je heel gemakkelijk doen door kleine veranderingen aan te brengen in je badkamer. Zorg bv. voor een handig rekje in de douchecabine om al je shampoos en douchegels in te bewaren.

Zet ook alle reserve toiletrollen op een speciale houder zodat ze niet meer in de weg staan. Nog veel te vaak zetten mensen hun toiletrollen gewoon naast of op het toilet en dat oogt natuurlijk ook weer rommeliger. Indien je op zoek bent naar een paar unieke houders moet je zeker eens een kijkje nemen bij Grohe.

Zorg daarnaast ook voor een handdoekrekje of mandje zodat je alle handdoeken netjes en ordelijk bij elkaar kan houden.

Ga voor extra opbergruimte

Er zijn heel wat zaken die onnodig veel ruimte in beslag nemen zonder extra opbergruimte te voorzien. Denk dan bv. aan je wastafel of aan de grote spiegel in het midden van je badkamer.

Daarom kan het een goed idee zijn om deze te vervangen door een alternatief mét opbergruimte. Zo heb je tegenwoordig veel kastjes met een spiegel aan. Ideaal om je verzorgingsproducten in te bewaren want je hebt je spiegel kortbij én je hebt genoeg ruimte voor al je producten.

Ook zijn er tegenwoordig kasten verkrijgbaar die perfect onder de wastafel passen. Hierdoor neem je geen extra ruimte in beslag en kan je alles netjes opbergen.

Extra tip met dank aan ELLE Magazine: Plaats kleine plankjes in je kastjes om de ruimte erin te verdubbelen. Gebruik houten kruidenrekjes, waar je serums, oliën en tubes in verschillende groottes perfect kunt opbergen.

Verplaats wat je niet meteen nodig hebt

Velen onder ons gebruiken de badkamer ook als een plaats om make-up aan te brengen. Daardoor blijft er vaak onnodig veel make-up achter in de badkamer.

Daarom kan het een goed idee zijn om je make-up ergens anders te bewaren. Hou je badkamerkasten uitsluitend vrij voor producten voor je huid, lichaam en haar.

Steek je dagelijkse make-up in een klein make-uptasje en breng dit telkens mee als je je wilt maquilleren in de badkamer. Dit creëert weer heel wat extra ruimte én je make-up wordt niet vochtig door de warmte van de douche.

Ook extra’s qua dagcrèmes, bodylotions en douchescrubs die je niet meteen gebruikt bewaar je best op een droge en donkere plek buiten de badkamer.

Als je deze tips toepast zou je badkamer al een flink stuk groter moeten lijken.

Een grotere badkamer krijgen is vaak niet mogelijk maar dankzij het toepassen van deze technieken kan je het beste uit je beschikbare ruimte halen!

Heb jij soms last van plaatsgebrek in de badkamer?

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

1 Comment

  1. September 12, 2020 / 6:16 pm

    Gelukkig heb ik veel kastruimte in mn badkamer nu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?