web analytics

Zo lang mogelijk een jeugdige uitstraling: de 5 basics

Je bent zo jong als dat je je voelt, maar als we even realistisch zijn, zal ook jij er geen 30 jaar oud meer uitzien wanneer je 60 kaarsjes uitblaast. Al kan je er op die leeftijd wel 50 jaar oud uitzien wanneer je zoveel mogelijk zorg draagt voor je lichaam en geest. De ene smeert allerlei verschillende crèmes en de andere kiest voor plastische chirurgie. Toch vergeet je best de basics niet en daarom vind je ze hier nog eens op een rijtje.

1. Slaap voldoende 

Onderschat nooit de positieve invloed van voldoende slaap, want dat is het enige moment dat zowel je lichaam als je geest tijd krijgen om uit te rusten. Bovendien wordt tijdens de nacht je huid vernieuwd, wat zal bijdragen aan een frisse uitstraling. Om deze nog een extra boost te geven, kan je voor het slapengaan je skincare routine doorlopen. Zo voorkom je op termijn de vorming van grove poriën.

2. Eet gezond 

Frietjes, taart, pizza en snoepjes…Allemaal comfort food waarvan je kan genieten en waardoor je je meteen goed voelt, maar niet op lange termijn. Wil je je ook later nog steeds goed in je vel voelen? Beschouw dit dan als een moment van zondigen (wat zeker kan), maar maak er geen gewoonte van. Je lichaam heeft bijvoorbeeld collageen nodig die het haalt uit bouillon, vis, fruit en groenten, om op die manier telkens opnieuw fris voor de dag te komen. 

3. Bescherm je huid tegen de zon

Wanneer de winterzon schijnt, is het heerlijk om deze op je gezicht te voelen. Maar let wel op, want er is niets dat je huid zo snel doet verouderen dan de zon. Een goede oplossing is om deze zo veel mogelijk te beschermen met zonnecrème met SPF factor 50, ook tijdens de koudere maanden. Op bewolkte dagen lijkt dit eerder overbodig, maar dat is het niet! 

4. Drink véél water 

Een echte klassieker: drink water, en liefst zo veel mogelijk. Dit houdt je lichaam gezond, maar hydrateert ook je huid. Fijne lijntjes en rimpels zullen minder snel de kans krijgen om zich te vormen waardoor je een stuk langer een jeugdige uitstraling behoudt. Installeer eventueel een app op je smartphone die je meerdere keren per dag alerts stuurt.  

5. Besteed aandacht aan je mentaal welzijn 

Je weet nu dat je de uitspraak ‘je bent zo oud als dat je je voelt’ het best met een korrel zout neemt, al klopt deze wel deels. Ervaar je dagelijks veel stress, dan zal dit zichtbaar zijn op latere leeftijd. Deze factor bepaalt namelijk voor een groot deel mee of hoe snel je veroudert. Breng je hoofd dus zo veel mogelijk tot rust aan de hand van mindfulness of een simpele wandeling in de natuur. 

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?