web analytics

Zo maak je je beautystash milieuvriendelijker

We kunnen er de laatste tijd niet meer omheen: de klimaatproblematiek is overal aanwezig. Dat is zeker niet slecht want hierdoor staan steeds meer mensen stil bij hun (slechte) gewoontes. Er zijn veel dingen die je kunt doen voor het klimaat maar ook je beautystash kan milieuvriendelijker! In dit artikel geef ik je graag wat inspiratie en ideeën mee.

Gebruik een handschoen i.p.v. wattenschijfjes

Wij mensen zorgen voor veel te veel afval en dit komt vaak door single use producten, oftewel producten die je slechts eenmalig gebruikt. Een product dat zeker tot deze categorie behoort zijn de wattenschijfjes. Toch is dit een zeer makkelijke categorie om aan te pakken!

Tegenwoordig zijn er een heleboel herbruikbare handschoenen verkrijgbaar waarmee je je make-up makkelijk kunt verwijderen. Een goed voorbeeld hiervan is de GLOV, een handschoen die ook voor de gevoelige huid geschikt is. Deze handschoenen kun je telkens opnieuw weer uitwassen waardoor je veel minder afval zult verzamelen!

Kijk naar de verpakking

Ook bij de verpakking van je producten kun je heel wat afval besparen! Zo zijn er tegenwoordig heel wat producten die zonder verpakking komen (zoals de Naked producten van Lush) of producten met een eco-verpakking, waaronder bv. bepaalde producten van Yves Rocher.

Als je toch niet zonder verpakking kunt is het een goed idee om gelijk voor een grote verpakking te gaan, mits je het product vaak gebruikt. Hierdoor ga je veel minder plastic moeten gebruiken dan voor meerdere kleinere flesjes.

Ook zou je ervoor kunnen kiezen om voor een merk te gaan dat refills verkoopt. Zo verkoopt Rituals bv. refills voor hun body crèmes, heeft Thierry Mugler hervulbare parfumflesjes en ga zo maar door. Steeds meer merken gaan voor hervulbare verpakkingen!

Smashbox Superfan mascara

Gooi je oude mascaraborstels niet weg

Wist je dat je je oude mascaraborstels nog voor een heleboel dingen kunt gebruiken? Zo kun je het bv. gebruiken als wenkbrauwborstel of je kunt het gebruiken om babyhaartjes mee weg te kammen. Verder kun je je favoriete borsteltje ook gebruiken in een mascara die misschien niet zo’n fijn borsteltje heeft? Dit kan vaak al helpen, waardoor je minder snel een nieuwe mascara weg wilt gooien.

Ook een goed alternatief: doneer je oude mascaraborsteltjes aan een zorgcentrum voor dieren. Er zijn heel wat centra die (gewonde) vogels verzorgen en zij kunnen dit soort borsteltjes goed gebruiken om de vogels mee te kammen of om hun vleugels mee te verzorgen!

Dit waren dus alvast een aantal kleine tips die zowat iedereen wel kan toepassen binnen zijn beautycollectie. Door hier en daar wat kleine aanpassingen door te voeren kunnen we massaal voor een groot verschil zorgen.

Heb jij nog een goede tip? 

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

6 Comments

 1. March 16, 2019 / 8:35 am

  Wat een goede tips! Dat van die borsteltjes voor een dierenopvang had ik echt geen idee van. Ik gebruik sinds een paar maanden uitwasbare wattenschijfjes. Ook een zeer fijn alternatief voor de reguliere wattenschijfjes!

 2. March 16, 2019 / 9:20 am

  Dit zijn altijd handige tips, gelukkig doe ik ze allemaal al, behalve de wettenschijfjes, maar als ik s’avonds ga douchen neem ik wel gelijk mijn make-up met mijn handen af. Dat bespaart dan weer een wettenschijfje.

 3. March 16, 2019 / 12:54 pm

  Super goede tips! Ik heb nog nooit een handschoen gebruikt om mijn make-up eraf te halen, misschien toch maar eens proberen!

 4. March 19, 2019 / 7:04 pm

  Wat goed dat je daar aan denkt, nooit bij stil gestaan, dat alles natuurlijk milieuvriendelijker kan!

 5. March 20, 2019 / 9:41 pm

  Fijne tips, ik moet nog steeds een vervanger voor m’n wattenschijfjes kopen. Ik had al van die gekleurde katoenen dingen voorbij zien komen, maar weet even niet meer waar, dus dat moet ik nog een keertje opzoeken. Zo’n handschoen is eigenlijk ook wel ideaal, bedenk ik me nu.

 6. March 24, 2019 / 7:15 pm

  Wat een handige tips zeg. Ik gebruik zelf om makeup te verwijderen tegenwoordig zo’n makeup eraser achter doekje. Super handig want je hebt en geen product nodig en je kunt hem gewoon uitwassen. En verder gebruik ik ook wasbare wattenschijfjes voor het wattenschijf-werk. En wat betreft verpakkingen probeer ik steeds meer naked producten van Lush te kopen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?