web analytics

Zo verduurzaam je jouw beautyroutine

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker. Misschien ben jij je al aan het zonnepanelen vergelijken of focus je je eerst op een duurzamere inhoud van je koelkast. Er valt enorm veel te winnen op de duurzaamheid van je beauty routine. Dit is niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor je eigen gezondheid.

Plasticvrij

Dat plastic een grote boosdoener is voor het milieu weet je waarschijnlijk wel, maar stiekem zit dit materiaal nog altijd in talloze beautyproducten verwerkt.

Steeds meer merken kiezen voor plastic vrij en stappen over op een duurzamer alternatief voor verpakkingsmateriaal. Check ook altijd goed de ingrediëntenlijst om er zeker van te zijn dat jouw beautyproducten geen microplastics bevatten. Dit zijn minuscule plastic bolletjes die via het riool rechtstreeks in het milieu terechtkomen.

Microplastics komen onder andere voor in tandpasta’s en scrubs. Per scrubbeurt komen er tot wel 100.000 stukjes microplastic in het milieu terecht, wijst Engels onderzoek uit.

De app Beat the microbead maakt het gemakkelijker om microplastics in cosmeticaproducten te herkennen. Palmolie is een ander ingrediënt dat je wilt vermijden. Dit draagt namelijk bij aan de grootschalige ontbossing in de Amazone.

Drijfgassen in spuitbussen

Spuitbussen hebben ook een schadelijk effect op het milieu. Deze bevatten namelijk drijfgassen die een schadelijk effect hebben op de luchtkwaliteit. In plaats van een spuitbus kies je dus liever voor haarsprays of deodorants met een mechanische verstuiving.

Tegenwoordig is er een ruime keuze uit duurzame deodorantsoorten, zoals deze We Love The Planet Deocreme. Niet alleen is de crème verpakt in een duurzame verpakking, maar ook bestaat deze deodorant voor 100 procent uit natuurlijke ingrediënten.

Er zijn nog veel meer duurzame opties voor de items die je dagelijks gebruikt in je beautyroutine. Kies waar mogelijk voor herbruikbare varianten, zoals wasbare wattenschijfjes, en vervang je plastic wattenstaafjes en tandenborstel voor een duurzame houten variant.

 

Keurmerken voor natuurlijke cosmetica

Het valt niet mee om je door de ingrediëntenlijst van een beautyproduct te worstelen. Over het algemeen is een korte ingrediëntenlijst beter dan een lange lijst waarop allerlei ingewikkelde ingrediënten staan.

Om het je wat makkelijker te maken zijn er ook verschillende keurmerken in het leven geroepen. Onder andere keurmerken als Natrue, Ecocert, BDIH en COSMOS geven aan dat een specifiek product ten minste een stuk minder rommel bevat. Dit is ook een stuk beter voor je gezondheid.

Via make-up, huidverzorgingsproducten en haarverzorgingsproducten komt je huid dagelijks in aanraking met tientallen chemische stoffen. Deze kunnen allergische reacties veroorzaken.

Natuurlijke producten zijn geschikt voor ieder huidtype en zijn hypoallergeen, waardoor dit een stuk zachter en vriendelijker voor de huid is.

Kan jouw routine ook nog wat duurzamer worden?

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

1 Comment

  1. January 9, 2021 / 3:42 pm

    • Lijk me super goed voor de natuur ook. Duurzaamheid is super in nu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?