web analytics

Zo verzorg ik mijn nagels

Hier op The Pink Perfectionist laat ik geregeld swatches zien van nieuwe nagellak. Ik probeer dat altijd op zo lang mogelijke nagels te laten zien, waardoor ik mijn nagels dus goed moet verzorgen. Hoe ik dat doe lees je in dit artikel!

Het verzorgen van mijn nagels is iets wat ik zeer belangrijk vind. Mijn nagels zijn van nature nogal broos en scheuren snel door. Hierdoor blijft nagellak niet goed zitten en mijn nagels worden ook nooit echt lang. Best irritant als je graag nagelswatches laat zien! Door ze goed te verzorgen kan ik alle schade toch redelijk beperken.

Er zijn een paar producten die ik al een aantal jaar gebruik en die zeker wel effect hebben op de staat van mijn nagels. Een goede basecoat, nagelriemverzorging en handcrème zijn echt onmisbaar geworden in mijn routine!

Mijn nagelverzorging begint bij het versterken van mijn nagels. Doordat mijn nagels zo zwak zijn is het erg belangrijk om ze regelmatig een extra boost te geven door een versterkende basecoat aan te brengen.

Mijn absolute #1 is de Grow Stronger basecoat van Essie. Als ik deze basecoat gebruik merk ik direct een groot verschil! Door deze basecoat te gebruiken worden mijn nagels niet alleen sterker maar ook veel langer. Voor mijn nagels is dit zeker de beste basecoat die Essie te bieden heeft. Moest je last hebben van andere nagelproblemen zoals geribbelde of verkleurde nagels kun je ook zeker bij Essie terecht.

Een andere stap die ik ook nooit oversla is het verzorgen van mijn nagelriemen. Meestal gebruik ik hier Lush Lemony Flutter voor maar ik wissel al eens graag af als die op is.

Op dit moment gebruik ik de nagelriemverzorging van Mylène. Lemony Flutter is een vette boter waardoor je gelijk vol hangt met product en dat is niet altijd even prettig! Deze verzorging van Mylène komt in een handig pennetje waardoor je alles zeer plaatselijk kunt aanbrengen en nauwkeuriger kunt werken. Hierdoor vind ik Lemony Flutter misschien wel beter qua verzorging maar de Mylène pen is véél praktischer en sneller!

Nadat mijn nagels gelakt en verzorgd zijn is het tijd om mijn handen te verzorgen. Gezonde en mooie nagels beginnen dus ook bij verzorgende handen. Als ik mijn handen insmeer neem ik mijn nagels dus ook altijd even mee voor wat extra verzorging.

Mijn favoriete handcrèmes zijn vast en zeker de handcrèmes van L’Occitane. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende formaten dus je kunt gemakkelijk een grote tube thuis neer zetten en een kleintje meenemen in je handtas. Op dit moment gebruik ik de Roses et Reines geur graag, al is de klassieke Shea ook zeker een must-have!

Als ik deze stappen toepas kan ik er vrijwel zeker van zijn dat mijn nagels mooi en lang zullen worden, mits ik het volhoud natuurlijk. Soms wil je gewoon even snel je nagels lakken zonder al teveel poespas en dan durf ik het al eens vergeten. Maar zoals bij alles geldt: hoe meer je het doet, hoe beter het zal werken. Deze extra stappen maken echt een enorm verschil!

Hoe verzorg jij je handen en nagels?

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

3 Comments

 1. August 22, 2017 / 11:59 am

  Je hebt me heel benieuwd gemaakt naar die Grow Stronger basecoat! Mijn nagels scheuren en breken erg snel omdat ik eigenlijk altijd nagellak draag (lees: moet dragen) voor mijn werk 🙂

 2. August 22, 2017 / 12:14 pm

  Fijn dat je je routine deelt, mijn routine is ongeveer hetzelfde. Ik ga wel eens kijken naar de basecoat van Essie aangezien ik vaak kleine scheurtjes krijg in mijn nagels.

 3. Christine
  August 23, 2017 / 11:24 pm

  Ik gebruik vaak een overnight mask van Ciaté of een olie van Catrice!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?