web analytics

Zonnecrème en make-up: hoe los je het op?

We weten allemaal dat we dagelijks onze huid moeten beschermen tegen de zon om huidveroudering en huidkanker tegen te gaan. Echter is de combinatie van zonnecrème en make-up niet zo evident. Want hoe zorg je ervoor dat je make-up blijft zitten bovenop de (vettige) zonnecrème? En hoe breng je een nieuwe laag zonbescherming aan doorheen de dag als je make-up draagt?

Hoe je zonnecrème en make-up het best combineert, dat vertel ik in dit artikel.

Beste zonnecrème voor onder make-up

De ene zonnecrème is de andere niet en sommige zonnecrèmes werken gewoonweg beter onder make-up als andere. Je kiest best voor een lichte formule die niet te vet of te plakkerig is waardoor de make-up ook niet gaat schuiven.

De beste zonnecrème voor onder make-up vind je meestal binnen de Zuid-Koreaanse merken. Koreaanse sunscreens zijn over het algemeen veel dunner dan hun Westerse tegenhangers waardoor ze perfect zijn om onder je make-up aan te brengen.

Dit zijn een aantal suggesties die zeer goed werken:

Liever een product dat je hier bij de apotheek kan kopen? Dan is de Anthelios Anti-glim SPF50 crème van La Roche-Posay ook zeker en vast een goede optie.

Zonnecrème aanbrengen over make-up

Wat moet je doen als je al een aantal uur verder bent en je dient je zonnebrandcrème opnieuw aan te brengen maar je draagt make-up? Uiteraard kan je het niet langer uitstellen en zal je uiteindelijk toch een nieuw laagje moeten aanbrengen om optimaal beschermd te zijn.

Op dat moment heb je meerdere opties. De meest veilige optie is om al je make-up te verwijderen en gewoon een nieuwe laag zonnebrandcrème onder je make-up aan te brengen. Zo ben je 100% zeker dat je huid perfect beschermd wordt.

Echter is het niet altijd mogelijk om helemaal van nul te beginnen en je make-up volledig te verwijderen. Soms wil je gewoon dat je make-up intact blijft.

Wat je in die situatie kunt doen is je zonnecrème OVER je make-up aanbrengen. Dit doe je best met een sponsje zoals bv. een Beautyblender i.p.v. rechtstreeks met je handen.

Breng je zonnebrandcrème aan de spons en stip deze aan op de huid. Wat uiterest belangrijk is is dat je dept en zeker niet wrijft. Werk heel voorzichtig en langzaam zodat je je make-up niet uitsmeert. Door de zonnebrandcrème zo aan te brengen krijg je toch een dikke laag maar zal je make-up niet (al te erg) verschuiven.

Breng eventueel nog wat poeder over je zonnecrème aan indien je toch het gevoel hebt dat er een deel van je make-up verdwenen is of om de huid nog wat extra te matteren indien de zonnecrème je huid te erg doet glanzen.

Speciale zonnecrèmes om te gebruiken als je make-up draagt

Tegenwoordig is er ook heel wat zonbescherming op de markt die je over je make-up aan kunt brengen. Dit is een snelle en efficiënte oplossing want je hoeft niets bij te werken en bent meestal vrij vlot klaar.

Zo zijn er bv. tal van zonnebrandsprays die je zowel boven als onder je make-up kunt gebruiken.

Hier zijn alvast een aantal suggesties:

Ook zou je ervoor kunnen kiezen om een beschermend poeder te gebruiken. Poeders bevatten minerale filters die op een natuurlijke wijze tegen de zon beschermen. Het voordeel hiervan is dat je huid niet alleen beschermd wordt maar dat je ook nog wat extra dekking krijgt.

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?