Beautybloggen on a budget

Een uitspraak die ik veel te vaak tegenkom op Facebook is “ik heb een beautyblog maar ik vind het zo duur want ik moet alles zelf betalen en ik krijg geen perssamples” en dat vind ik jammer! Je hoeft echt geen honderden euro’s per jaar uit te geven of perssamples te ontvangen om een leuke blog te hebben. Met een beetje creativiteit kom je bij het beautybloggen namelijk al een heel eind!

Potlood-4

Ik heb hier een hele tijd terug al eens eerder een artikel over geschreven: beautybloggen zonder veel geld uit te geven. Hierin schreef ik een aantal leuk ideeën voor artikels die niet gelijk met reviews te maken hebben.

Mensen denken nog altijd dat je iedere dag producten moet reviewen om een volwaardige beautyblog te hebben. Of dat je bij ieder PR-bureau in België op de perslijst moet staan om leuk nieuws te vinden. In dat vorige artikel vind je dus al een heleboel tips en tricks om het ‘gebrek’ aan reviews op te vangen.

Vandaag, een paar jaar later, wil ik nog eens verdergaan op dit onderwerp omdat ik gaandeweg ook erg veel geleerd heb. Vroeger vond ik het ook nodig om minstens 5 reviews per week te schrijven maar daar ben ik inmiddels ook van teruggekomen.

Ik vind het zelf niet interessant om te doen tenzij het echt een product is waar ik laaiend enthousiast over ben. Daarom wil ik vandaag wat tips delen omtrent materialen, artikels en wat als je tóch graag reviews wilt schrijven. Ook wil ik graag wat voorbeelden meegeven van artikels die je kunt schrijven.

Vichy-cleanser-4

Materiaal zo goedkoop mogelijk houden

Een beautyblog kan best prijzig worden als je een professionele camera en lampen wilt. Of als je iedere foto een nieuw boeket bloemen als achtergronddecoratie wilt. Toch kun je ook met een kleiner budget veel kanten uit!

Allereerst hoef je echt geen fancy camera van € 500 te kopen als je een blog hebt. Ik heb dat wel gedaan maar ook pas toen ik al een aantal maanden bezig was. Toen ik begon met bloggen was de kwaliteit van de smartphone camera’s ook nog niet zo goed maar tegenwoordig kun je je telefoon ook goed gebruiken om te bloggen!

Je hoeft dus niet altijd te investeren als je ook je oude camera of telefoon kunt gebruiken. Zelfs als je besluit voor een professioneel spiegelreflex te gaan kun je nog altijd voor een instapmodel in een lagere prijscategorie kiezen.

Ik gebruik lampen die ik via VidaXL aangekocht heb maar serieus, je kunt ook gewoon met enkel daglicht fotograferen. Ja, dan moet je wel telkens rekening houden met het weer maar het is wél gratis. Je kunt op zonnige dagen dus prima een aantal artikels vooruit schieten!

Ook achtergronden hoeven niet duur te zijn. Een wit papier, een mooi laken, oude magazines of zelfs oud cadeaupapier. De mogelijkheden zijn eindeloos.

ReneFurterer-2

Artikels die je kunt schrijven

Het argument van “ik heb weinig geld en krijg geen perssamples” vind ik, om eerlijk te zijn, absoluut niet correct. Waarom zou je alleen maar het nieuwste van het nieuwste willen laten zien op je blog? Ik heb 2,5 jaar moeten bloggen voor ik mijn eerste perssamples kreeg en ik had toen ook gewoon de 1000 Bloglovin volgers behaald. Mijn content was dus zeker niet slechter dan die van andere bloggers. Ik zat op dat moment ook gewoon op school, had geen bijbaantje en kreeg ook geen geld van mijn ouders. Ik was dus ook zeer gelimiteerd in het aankopen van make-up en skincare!

Daarom wil ik jullie een lijstje geven met artikels die je kunt schrijven als je een klein budget hebt of niet teveel geld wilt spenderen:

 • Draagbare tutorials (dagelijkse make-up, zo lak ik mijn nagels, zo breng je liquid lipstick aan, foundation routine voor de vette/droge huid, mijn skincare routine, haar krullen)
 • Extremere tutorials (Instagram make-up, ombre lips, nail-art, glitternagellak verwijderen, Halloween make-up)
 • Make-up lessen (nude nagellak voor iedere huidskleur, zo breng je foundation aan, verschillende primers, blushes voor de koele/warme huid, ooglook voor bruine ogen)
 • Beautynieuws
 • Beautykortingen (Friends & family sale bij Ici Paris XL, sale bij Boozyshop, sites die kortingsacties verzamelen)
 • Wishlists (make-up, nagellak, onbereikbare en dure skincare items, producten uit het buitenland)

Neroli-1

Wat als je toch reviews wilt schrijven?

Natuurlijk is het leuk om regelmatig reviews te schrijven want dat is toch wel een ‘essentieel onderdeel’ van een beautyblog. Ik zet het tussen aanhalingstekens omdat ik vind dat je zelf moet kiezen wat er op je blog komt. Als we de ongeschreven regels van het beautybloggen even volg moet je dus duidelijk wel veel reviews op je blog hebben staan. Daarom wil ik je graag een lijstje geven met manieren waarop je (goedkoop) reviews kunt schrijven.

 • Neem een abonnement op een beautybox waarmee je voor € 15/maand meerdere producten kunt testen
 • Shop vaker bij goedkopere winkels of merken zoals Action en Big Bazar
 • Hou de kortingsacties goed in de gaten! Wie weet scoor je zo wel 8 producten van Rimmel voor € 27?
 • Schrijf een first impression artikel over de samples die je in huis hebt
 • Leen make-up van vrienden of familie
 • Koop tweedehands producten via eBay of Facebook, dat is echt niet vies want de meeste make-up zoals oogschaduw, blush en lipstick kun je gewoon desinfecteren

Catrice Highlighting Powder

Ik wil met dit artikel absoluut niet cru overkomen want ik weet als geen ander hoe duur het bloggen kan zijn. In het begin heb ik ook ongelofelijk veel geld gespendeerd maar dat was gewoon echt niet vol te houden! Bloggen moet natuurlijk wel fijn blijven en dat kan niet als je continu het gevoel hebt alsof je achterloopt op de rest omdat ze “meer geld hebben” of “perssamples mogen ontvangen”.

Een goede blog begint nog altijd bij de persoonlijkheid áchter de blog. Laat zien waarom je zo graag blogt en laat die passie doorschijnen in je artikels. Zoek merken of producten waar anderen nog niet over geschreven hebben. Toon je expertise en geef je eigen mening. En vooral: doe gewoon je ding zonder jezelf met anderen te vergelijken want ook jouw blog is de moeite waard.

Heb jij nog tips die je kunt meegeven? Is beautybloggen iets voor jou?

Share:

7 Comments

 1. August 23, 2016 / 11:10 am

  Hoe je ‘t ook draait of keert, in het begin kost beauty bloggen meer geld dan ‘t opbrengt, maar hey, als je ‘t maar leuk vindt, toch? Heb niet echt tips vrees ik. Buiten dan misschien om enkel dingen te kopen die je ook ECHT wilt en gaat gebruiken in plaats van dingen te kopen puur om ze te kunnen reviewen.

 2. Dineke Rozema
  August 23, 2016 / 4:12 pm

  Hele fijne tips zijn dit zeg! Ik probeer het inderdaad ook zo goedkoop mogelijk te houden, het hoeft helemaal niet duur te zijn gelukkig!

 3. Saraya
  August 23, 2016 / 8:03 pm

  Hele fijne tips!

 4. August 24, 2016 / 2:02 pm

  Erg leuk en handig artikel!

 5. August 24, 2016 / 7:42 pm

  Ik heb in het begin ook echt weleens de stoute schoenen aangetrokken en wat samples bij de parfumerie of de Body Shop gevraagd. Bij de Body Shop doen ze echt niet moeilijk, en toen ik ook erbij zei dat het voor een beautyblog was vond ze het helemaal leuk! Inmiddels ben ik een vaste klant bij hun 😉

  Hele handige tips!

 6. August 25, 2016 / 2:21 am

  Wat een goede tips! Ik focus me vooral op de lowbudget make-up merken omdat dit er niet zo heel veel is. Bedankt voor de handige tips ik zal ze zeker meenemen hihi.

 7. August 25, 2016 / 4:34 pm

  Ik heb zowel budget als wat duurdere make-up op mijn blog staan, maar ik koop deze niet speciaal voor mijn blog, eerder omdat ik een echte make-up junkie ben haha! Natuurlijk kosten sommige producten wat meer maar dan moet je overwegen of jij het die prijs echt waard vindt. Ik wissel ook vaak producten af waardoor het lijkt alsof ik telkens over iets anders blog, maar als je eerst een artikel maakt over wat je net nieuw hebt, dan een look, dan een review, misschien een favorietenpost, nog een look, …. Kan je veel verschillende artikels schrijven over 1 product en dus 1 aankoop! En hopelijk komt er voor iedereen een moment wanneer je op een iets professioneler niveau kan bloggen en het geld dat je verdient kan investeren in je blog, producten opgestuurd krijgt, … Maar dat mag niet de reden zijn waarom je blogt, gewoon plezier hebben zeg ik! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?