5 x Instagram tips voor bloggers

Instagram is een belangrijke tool voor bloggers. Dankzij Instagram kun je makkelijk in contact komen met nieuwe (potentiële) lezers, bedrijven en opdrachtgevers. Je kunt dus zowel nieuwe bezoekers als nieuwe samenwerkingen aantrekken, mits je het medium goed gebruikt. Daarom geef ik jullie vandaag een paar handige Instagram tips voor bloggers mee!

1. Upload frequent

Als je nieuwe volgers en nieuwe lezers wilt aantrekken is het erg belangrijk dat je vaak nieuwe content plaatst. De meeste bekende Instagrammers uploaden meerdere keren per dag maar als dit niet haalbaar is, dan kun je het ook op 1 foto per dag houden. Volgers volgen je omdat ze benieuwd zijn naar je content, geef ze dan ook genoeg om je te blijven volgen.

2. Tag merken altijd

Stel dat je een foto plaatst van een mooie lipstick, vergeet dan zeker het merk niet te vermelden. Op deze manier merkt een bedrijf je sneller op én kunnen ze je misschien zelfs featuren op hun eigen pagina. Tag ze zowel in de caption als in de foto zelf. Het is de ideale manier om in de spotlight te raken!

3. Leg de link met je blog

Instagram heeft nog altijd geen klikbare links mogelijk gemaakt dus het is erg belangrijk dat je zelf de link legt met je blog. Zorg ervoor dat je link op je Instagram homepage staat en vermeldt deze vaak genoeg in foto’s. Dit kan via “link in bio” of bv. “review on my blog”. Hierdoor kun je je volgers er af en toe aan helpen herinneren dat ze je blog moeten bezoeken.

4. Wees niet bang van hashtags

Potentiële lezers en opdrachtgevers horen natuurlijk bij een bepaalde niche. Zorg ervoor dat je gemakkelijk gevonden kan worden en gebruik relevante hashtags. Op die manier maak je het makkelijk voor zowel merken als potentiële lezers om je te vinden. Zo bereik je mensen die je Instagram anders nooit zouden vinden! Je mag een max. van 30 hashtags gebruiken en hoe meer hoe beter. Extra tip: plaats je hashtags niet in je caption maar in een comment direct nadat je foto geplaatst is. Hierdoor zul je nog steeds bij de hashtags terechtkomen zonder dat je hele caption er mee vol staat! Deze methode is even effectief als het plaatsen in de caption maar het oogt gewoon veel netter.

5. Zorg voor interactie

Een paar bloggers hebben deze methode al eerder uitgetest en het schijnt voor iedereen te werken: zorg voor 100 interacties per dag. Met interactie bedoelen ze likes, comments en follows. Op die manier val je extra goed op bij andere gebruikers en hopelijk volgen ze je dan terug en gaan ze misschien zelfs mee naar je blog! Het lijkt misschien veel maar op zich zit je echt direct aan 100 interacties. Like een groot aantal foto’s en laat vooral veel leuke comments achter die écht iets betekenen. Comments zoals “I love it!” of “Great picture!” voegen niet veel toe en zullen mensen ook niet aanmoedigen om jouw profiel te bezoeken. Laat dus alleen oprechte en gemeende comments achter, zo ga je veel meer bereiken!

Gebruik jij al Instagram voor je blog? Heb jij nog Instagram tips voor bloggers?

Share:

3 Comments

 1. September 21, 2017 / 12:23 pm

  Fijne tips! Dankjewel! Ik tag een merk vaak alleen in de foto, maar hele goede tip dit ook te doen in het bericht zelf.

 2. Christine
  September 30, 2017 / 11:31 am

  Ik ben vaak te lui of afgeleid om veel te instagrammen, oops!

 3. September 30, 2017 / 2:28 pm

  Fijne tips. Ik tag bedrijven ook alleen in de foto zelf.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?